Odpoveď na príspevok od pochabel:
@gadefox Pozitívny dôsledok? To snáď nie. Veď dôs…V tom prípade si veriací človek a ani o tom nevieš. :) Pretože to, čo si vymenoval, sú základné pravidlá, ktorými sa veriací ľudia riadia ("desatoro"). Ešte raz: Boh je psychologicko-sociálny konštrukt, ktorý má na meta úrovni viacej definícií, resp. aby to nebolo také jednoduché, z teologického hľadiska sa Boh nedá presne (matematicky) definovať. Boh nie je nejaký dozorca s obuškom v ruke, ani mimozemšťan, ani nejaká entita v paralelnom Vesmíre. Alebo inak, Je niečo v živote, čo je pre teba najvyššie? Môže to byť práca, rodina, deti, koníček. Ak áno, aj to je jedna z definícii Boha. A teda (ak nie si nihilista), si veriací človek a ani o tom nevieš.. Apropos, aby nedošlo k nedorozumeniu. Ja ťa neverbujem, ani nepresviečam - rob si čo len chceš..@pochabel a vrah tiež nie som. Nepijem, nefajčím, nikdy som nebol neverný (dokonca som nad tým ani nikdy neuvažoval), nekradnem.
Odpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 videl som články, dokumenty, štúd… @st89 a ja som zase po vsetkych tych studiach na pochybach o pravosti. Pretoze je vela skutocnosti na oboch stranach. Neda sa to jednoznacne povedat. Nie v stave dnesneho poznania.Odpoveď na príspevok od gadefox:
>@pochabel a vrah tiež nie som. Nepijem, nefajčím… @gadefox Stále máš potrebu mi to podsúvať? No tak. Podľa teba neveriaci sa nemôže správať s ohľaduplnosťou k ostatným? S láskou k ostatným? Ty to vidíš tak, že ten, kto sa správa "správne", je automaticky veriaci. Ja to vidím zase tak, že vieru nepotrebujem k tomu, aby som sa tak správal. Resp., môžem sa tak správať aj bez viery. Je to moje rozhodnutie. Nemám v sebe potrebu niekomu "ubližovať". Nedokážeš rešpektovať to, že to prote pre mňa je inak? Ak ti Boh pomáha žiť tým lepším životom, OK. Je to len dobre, že ti to pomáha. Ale opakujem, nemôžeš nikomu podsúvať svoj pohľad na veci. Nemôžeš ma presviedčať o tom, prečo sa správam tak ako sa správam.Odpoveď na príspevok od durino:
Ale k existencii Boha sa da dospiet aj logickou u… @durino Mne sa práve svet, vesmír ako taký, naše miesto v ňom javí ako dielo náhody. Boli vhodné podmienky, sme tu. Ak si uvedomím, ako funguje už len život na našej planéte, nedáva mi absolútne zmysel to, že sme (život kao taký, nie len človek) dielom niečoho vyššieho. Sme len súčasťou tohto cellku.Odpoveď na príspevok od pochabel:
@durino Mne sa práve svet, vesmír ako taký, naše … @pochabel Iba preto tak uvažuješ, lebo vnímaš realitu (vzniku) života LEN cez úroveň poznania a cez podmienky, aké máme my tu. Je to príliš subjektívny pohľad, prepáč, na úrovni detičiek v materskej škole. Jeden starký v susedstve často hovoril takto: "V chrene žije chrobák, ktorý si myslí, že nič lepšieho, neexistuje, a preto nikde inde ani nemôžu žiť iné chrobáky! On pozná iba chren! "Odpoveď na príspevok od pochabel:
@gadefox Stále máš potrebu mi to podsúvať? No tak… @pochabel áno, áno, ty nepotrebuješ kyslík, aby si prežil - ty predsa dýchaš vzduch.. ___ Apopos, keď som mal cca 20+, tiež som bol ateista z presvedčenia (skôr agnostik). A dnes viem, že som o tejto téme vedel h0vn0 a napriek tomu som mal jasný postoj, ktorý som názoroval. Keď sa sestra vydávala, kňazovi som vysveloval, že Boh neexistuje. Dnes sa na tom smejem a aj trochu hanbím (priznám sa). Holt som človek nedokonalý.. ___ Ešte raz: nič ti nepodsúvam. Vysvetlujem ti ako sa veci majú. Príklad: ak niekomu zoberieš život, podľa definície si vrah. Samozrejme môžeš tvrdiť, že to tak nie je, ale nikoho to nebude zaujímať. Druhí ti nebudú podsúvať, že si vrah - tak to proste bude, či sa ti to páči alebo nie. Do konca života si budeš môcť myslieť, že nie si vrah (vo väzení, pochopiteľne, bo podľa definície budeš vrah - aj napriek tomu, čo si myslíš). Už sa chápeme? Okrem toho, ľudia môžu robiť, čo sa im zachce, ako sa im zachce, kedy sa im zachce - správanie má samozrejme nejaké dôsledky. Ty nemáš právo diktovať druhým, čo môžu a čo nemôžu ("nemôžeš nikomu podsúvať svoj pohľad na veci"). To je agorantný, nadradený, bohorovný postoj. Najhoršie na tom je to, že si to neuvedomuješ..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@pochabel áno, áno, ty nepotrebuješ kyslík, aby s… @gadefox byt dobrym clovekom je moje rozhodnutie, nie vzdy sa mi to dari, ale snazim sa. Snazim sa, lebo chcem, lebo som sa ja rozhodla. Chcem byt dobrym clovekom bez toho aby som sa bala nejakeho trestu, ktory by ma postihol ak by som dobrym clovekom nebola. Ak spravim nieco zle, musism sa s tym vysporiadat sama, nebudem to zvalovat na nejake zle sily, ktore mi nasepkali robit zlo. Jenoducho som sa v tom momente zle rozhodla a budam s tym musiet zit. Ale poucim sa, a v buducnosti sa takej chyby vyvarujem, nie preto, ze by ma raz na vecnosti cakal nejaky trest ale preto, ze stale mam svedomie, sudnost. Svedomie ku ktoremu so dosla poznanim, skusenostami a vychovou. A nepis mi, ze moje poznanie je obmedzene. Ja viem, ze vsetko neviem, stale sa dozvedam nieco nove a stala sa dostavam do situacii kde sa musm rozhodovat medzi dobrom a zlom. Ale rozhodujem sa ja, nikto iny za mna nerozhoduje, rozhodujem sa tak aby som sama so seboi vedela zit, nie zo strachu pred nejakym trestom po smrti. Jedine co ma moze potrestat je svetska spravodlivost.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@pochabel áno, áno, ty nepotrebuješ kyslík, aby s… @gadefox Aký zase kyslík? Nič podobné som nepísal. Tu je evidentné, že stále nechápeš o čom píšem. Zase si dal zlý príklad - "vrah". Vrah by som bol, nech sa na to pozeráš z akéhokoľvek uhla. Ten skutok, kvôli ktorému by som bol vrahom, sa proste stal. To je dané a to nedokáže nikto poprieť. Ale fungovanie sveta je niečo úplne iné. Práveže sa stále snažíš mi hovoriť o tom, ako to funguje z tvojho uhla pohľadu. Veď je v poriadku, že si to myslíš a berieš to ako fakt. Ale tak to je z tvojho uhla pohľadu. A je zase niečo iné to "podsúvanie", ktoré sa týka toho, že si môžeš robiť čo chceš. Môžeš a nemôžeš. Je rozdiel ak sa správaš nejakým spôsobom sám voči sebe (napríklad tá viera) a je rozdiel ak sa správaš nejakým spôsobom voči iným (napr. už ten spomínaný vrah, prípadne zlodej, pomoc niekomu, ... ) . Myslím to tak, že nemôžeš všetko dávať na jednu úroveň. S tou aroganciou by som bol opatrný. Len preto, že si myslím niečo iné? Pretože nezdieľam tvoje hodnoty či názory? Ako som už písal, človek môže byť "dobrý" ako s vierou tak aj bez nej. A môže byť "zlý" ako bez nej tak aj s vierou. Problém je, ak je človek "dobrý" zo strachu pred niečím. Človek by mal byť "dobrý" už zo svojej podstaty, nie preto, lebo sa bojí trestu. Možno teraz napíšem blbosť, ale mne to strašne pripomína situáciu, keď sa môj brat v práci bavil s černochom a robil si z neho srandu. Samozrejme, ten černoch to bral tiež ako srandu. Ale druhý kolega môjho brata šiel samozrejme žalovať vedúcemu, že si robil srandu z černocha (samozrejme, hral tam úlohu údajný rasizmus zo strany môhjo brata). Teraz kto je v tomto prípade ten "zlý"? Resp. kto delí ľudí podľa rasy či vzhľadu? Môj brat, pretože si robil z neho srandu, alebo ten jeho kolega, čo ho šiel "udať"? Z môjho uhla pohľadu jednoznačne ten jeho kolega. On videl, že ten černoch je "iný" a samozrejme to chcel riešiť, v domnienke, že môj brat toho černocha urážal. Pritom je to úplne jedno. Ak to jeden aj druhý berie ako srandu, tretí to nemá čo riešiť. Túto situáciu mi práve pripomenula tá tvoja poznámka o arogancii.Odpoveď na príspevok od durino:
Ale k existencii Boha sa da dospiet aj logickou u… @durino to je najlepšie ked si niečo neviem vysvetliť všetko stvoril boh, uplietol z hovna korbáč a byť vdačný rodičom ako vieš koho máš bilologického otca?dal si si urobiť DNA test?,Odpoveď na príspevok od starysomar:
Tuším sa tu formuje krúžok Jehovistov... @starysomar jehovisti chodia otravovať asi každého , obracať na inú vieru , a ktorá je tá pravá? to už nevie niktoOdpoveď na príspevok od starysomar:
Tuším sa tu formuje krúžok Jehovistov... @starysomar Ze v tom nevidis nic, je tvoje vlastne obmedzenie. Ale ja to neodsudzujem a chapem to, je to tvoj vyber, tvoja cesta.Odpoveď na príspevok od duzu:
@durino to je najlepšie ked si niečo neviem vysve… @duzu Podla tvojich vyjadreni tu si uplne svojim egom oddelena bytost a ani o tom netusis. Ale si dobrym prikladom pre ostatnych, co to znamena, ked funguje clovek z ega. Rozumiem, preco mi nerozumies.Odpoveď na príspevok od durino:
@duzu Podla tvojich vyjadreni tu si uplne svojim … @durino tebe sa rozumiet neda ani ked sa velmi snazim... Ale hlavne, ze rozumies sam sebe. Nam neublizi ak ti nerozmieme, hlavne, ze teba to robi spokojnym.Odpoveď na príspevok od starysomar:
Priateľ - naivní, vlastne obmedzení sú podľa moji… @starysomar Nedokazes presiahnut svoj vlastny rozum/ego. Asi veris len tomu, co vidis. Co je to realita? Vies, ze vsetko okolo teba je len energia? Ze ju menis svojim vnutornym naladenim, svojim uhlom pohladu? Ze si tvorca? Ale svojim nizkym naladenim si tvoris nizke reality.Odpoveď na príspevok od zita19:
@durino tebe sa rozumiet neda ani ked sa velmi sn… @zita19 Ja to chapem, ze mi vela ludi nerozumie, kto nepresiahne svoje vlastne obmedzenie rozumu, ten mnohe veci, co pisem, nedokaze pochopit. Pisem to sem preto, aby som pozdvihol pripravenych/schopnych tieto veci chapat. Tieto veci sa daju chapat len cez svoju dusu, srdce, nie hlavou. Ak to pomoze jednemu, splnilo to ucel.Odpoveď na príspevok od durino:
@zita19 Ja to chapem, ze mi vela ludi nerozumie, … @durino jaj, ty tu robis osvetu, pozdvihujes masy. To vam nestaci vyzvanat po domoch a bytoch a vyrusovat ludi pri praci alebo odpocinku, uz nestaci ani vystavat na namestiach a otravovat okoloiducich. Vy uz aj cez socialne siete potrebujete sirit svoje ucenie, ked tradicne metody nedonasaju ocakavany vysledok. Uz chapem. Chapem normalne hlavou, lebo chapat sa da jedine mozgom, teda hlavou.Odpoveď na príspevok od zita19:
@durino jaj, ty tu robis osvetu, pozdvihujes masy… @zita19 Dievča, radšej už mlč, lebo iba 144 000 bude vyvolených a Ty medzi nimi nebudeš! 🤣🤣🤣Odpoveď na príspevok od zita19:
@durino jaj, ty tu robis osvetu, pozdvihujes masy… @zita19 Nepochopila si nic. Ja nie som zo ziadnej sekty, ani cirkvi, som tu sam za seba, pisem tu nadobudnute poznanie, ked uz bola tema o duchovi, ale chapem, ze nerozumies. Clovek si mysli, ze vie, kto je, a pritom to ani len netusi. Chyba je v nastaveni spolocnosti na odmalicka preferovanie rozumu. To ale nestaci. Clovek nie je len fyzicke telo. Vysledok je vidiet - ego spolocnost, problemy, konflikty, boje. To je svet rozumu, obmedzeneho 3D vedomia. Aj ja som bol v minulosti "3D" clovek, ale uz nie som, co vidis podla mojich textov. Zistil som jedno - konanie vole z ega vedie k problemom, konfliktom, oddeleniu, smrti. Konanie vole z ducha, vyssieho Ja, Boha vedie k povzbudeniu, harmonii, spajaniu, zivotu. Preto prisiel aj Jezis ako vysokovibracna bytost, ale nielen on, aj ini majstri, aby ludi zachranil z vazenia ega, ale mnohi tomu nerozumeli, tak ako napriklad aj ty. Preco? Lebo obmedzene ego a "zatvorene" srdce. Nemusis citat moje texty, ak nechces. Nic ti nenanucujem, mas slobodnu volu.Odpoveď na príspevok od durino:
@zita19 Nepochopila si nic. Ja nie som zo ziadnej… @durino tak bud sam za seba. Ja budem sama za seba, ak by ti to nevadilo @petersd uz len 144 tisic? Ked som bola mlada (a krasna) tak ich bolo 300 tisic. Nejak sa to nebo scvrkloOdpoveď na príspevok od starysomar:
Dvaja-traja povýšenci či skôr pomätenci tu posudz… @starysomar A kde si videl, zeby som sa povysoval, alebo niekoho odsudzoval? Oznacil som len stav urovne vedomia niektorych, ktori to sami nemozu vidiet. Ze to niekto nechape, lebo sam je v podobnom stave, nie je moj problem. Nielenze je rozdiel mysliet, mysliet si, ale este existuje aj nieco viac, co tu ale nebudem pisat, lebo to nema zmysel. Ja sa necitim "byt dolezity", nepotrebujem si tu "masirovat ego", cielom bolo pomoct inym, ak sa vas (ludi) to dotklo, tak len citite svoje zranene ego a mate nespracovanu vec v danej zalezitosti. Nic viac v tom nie je.Odpoveď na príspevok od durino:
@starysomar A kde si videl, zeby som sa povysoval… @durino prestan uz perovat s nasim egom, pretoze jediny, kto si tu masti svoje "vseveduce" ego si ty. Vsetci ostatni su blbi, len ty "vies". Si si isty , ze vies, ze si len nenamyslas, ze vies viac ako ti "nevedomi"? Odkial beries istotu, ze ti ostatni nevedia? Mozno vedia viac ako ty, co len tusis nieco ćo tusit chces.Odpoveď na príspevok od zita19:
@durino prestan uz perovat s nasim egom, pretoze … @zita19 Vidis, dotklo sa to aj tvojho ega. Mas nieco nespracovane, alebo pomaly zacinas chapat, o com som pisal, alebo sme sa neporozumeli. Ja som nehovoril, ze vsetci ostatni su blbi, uroven vedomia/vnimania je nieco ine. Tak ako napriklad mravec nema taku uroven vnimania, ako ty. Aby som to upresnil a dalo sa to pochopit, co tym myslim, urovne vedomia su napriklad: 2D instinktivna mysel, 3D rozumova mysel (ego), 4D astralna mysel, 5D archetypicka mysel, 6D nebeska mysel... Pokracuje to dalej 11D budhisticka mysel, 12D nirvanicka mysel... Takze, ked operujes z vnimania napriklad 5D, vidis dobre a chapes, co je to 3D. Ale uz vidim tie reakcie niektorych tu... No a pointa je v tom, ze ako clovek sa vies postupne presunut na vyssie vibracie - vyssie urovne vnimania reality, je to ale na kazdom. Suhlasim s tym, ze toto nie je to prave forum, ale ked uz som zacal... S kazdym slovom, co tu pisem, som si isty. Nenamyslam si, nevymyslam si (=3D), operujem len z vyssieho vedomia, ako clovek. To ale neznamena, ze niekoho odsudzujem, prave naopak, chcem mu len ukazat, kde je jeho limit a je "zaseknuty" a nemusel by byt. Ale respektujem slobodnu volbu jednotlivca.Odpoveď na príspevok od durino:
@zita19 Vidis, dotklo sa to aj tvojho ega. Mas ni… @durino moj ty Boze!!!! Astralna mysel, nebeska mysel... Co este pridas? Ja jednoducho pouzivam svoj mozog. Ludsky mozog je aj pre vedu este velka zahada, to nepopieram, ale vyvinul sa s nami ludmi, formovali ho okolnosti po cele veky. Od nenadrtalca, ktory sa staral o jednoduche prezitie a rozmonozvanie rodu a napriek tomu dokazal na steny jaskyne namalovat fascinujuce obrazy, cez Archimeda, ktory vysvetloval prirodne ukay a ich vyuztim tvoril uzitocne vynalezy az po dnes, ked vdaka tomu, ze ludsky mozog milionov a milionov ludi vysvetloval zakonitosti prirody a vedel efektivne vyuzivat svoju kapaciu na pozorovanie a zlepsovanie svojich zrucnosti mame Hublov teleskop vo vesmire, ktorym sa divame do doteraz nepoznanych hlbok vesmiru. Vdaka mozgu ludi a ich mysleniu mame dnes cytostatika ale aj Mozartovu hudbu. Za vsetkym je ten ludsky mozog,nic viac. Tvoje vibracie mi mozu byt uplne a celkom ukradnute. Tie su doleite len pre teba. Pre mna je dolezite nieco uplne ine.