Hnedé fľaky na betónovom odliatku

Dobrý deň, hľadám radu ohľadom betónových odliatkov platových panelov. Na našich betónových odliatkoch sú po uschnuti hnedé flaky, už sme zúfalí . Skúsili sme všetky odformovacie oleje a všetky druhý cementu a stále to iste. Je tu nejaký odborník, čo môže poradit . Odliatku sú vybrovane a následne vyklapane a voľne schnu.
Odpovedať
Profilova fotka
@angel0078 tu píšu väčšinou postihnutí stavebníci, Vy vyzeráte na výrobcu. Odformovacie oleje sú len separátor, nemali by zanechávať fľaky, ale takéto odliatky sa nerobia do kovových foriem ale do silikónových, tam sa zabezpečí čistý tvar. Fľaky sú od chemickej reakcie s debnením, nedajú sa odstrániť, len prekryť.
Odpovedať
ak to neslo nicim dole, tak potom uz len pretriet alebo prestriekat
Odpovedať
@jan45 používame sklolaminatove formy takze reakcia by tam byt nemala iz jedine ma napáda vysoký obsah ilovych častíc v piesku 0-4
Odpovedať
Profilova fotka
@angel0078 ak používate piesok s vysokým obsahom ílu, vystavujete sa riziku nízkej pevnosti betónu a tým aj nízkej životnosti. Piesok sa dá premyť aj pri výrobe, v miešačke sa najskôr naloží piesok napustí voda a po premiešaní vyleje, nechá sa usadiť a dá sa znovu použiť. *Na dobre urobené laminátové formy nie je treba separátor, ale povlak silikónu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?