Potrebujem certifikát na betón ku kolaudácii?

Ahojte, objednali sme si beton z betonarky a chceli sme ho bez dokladov. Majitel nas upozornil, ze v tom pripade nam nebude vediet dat certifikat k betonu a ku kolaudacii je vraj potrebny a teraz ho u neho kazdy zhana dodatocne. Je to pravda, budeme ten certifikat potrebovat?
Odpovedať
No nie som si celkom ista, my sme este len zacali vcera kopat zaklady, ale podla mna bude isto treba...ku kolaudacii treba certifikaty pomaly ku kazdemu klincu, co pouzijete :-) Ja robim na specialnom stavebnom urade (pre vodovody a kanalizacie a pod.) a tiez nam treba certifikaty od vsetkych pouzitych trubiek 8-)
Odpovedať
chcel by som sa spýtať tých čo majú už skolaudované k čomu potrebovali certifikáty ( betón, čistička....) ???
Odpovedať
k čističke určite! to ti mozem potvrdit ja, kedze ich kolaudujem ;-)
Odpovedať
a ked stavia niekto svojpomocne a miesa si beton sam, tak aky certifikat treba predlozit?
Odpovedať
ahojte, my sme cerstvo skolaudovali a ziadny certifikat sme nepotrebovali od betonu. Dokladali sme pouzite materialy, ale beton nie. Pocujem to prvykrat. a ingeborg ma pravdu - ked to miesa niekto svojpomocne tak nic take nema
Odpovedať
groanka a k čomu všetkému si potrebovala certifikáty???
Odpovedať
Profilova fotka
he he sranda s tym betonom.ved si napiste certifikat sami - napr. domaca vyroba 1:4
Odpovedať
Profilova fotka
Projektujem Rodinné domy už pár rokov, vybavujem aj stavebné povolenia a o tomto počujem prvý krát. Zatiaľ to nikde nepýtali. K väčším stavbám je to možné, ale k RD to určite netreba.
Odpovedať
Profilova fotka
daniella8 :-D :-D
Odpovedať
plamen a k čomu všetkému potrebujem si zohnať certifikáty ku kolaudácii
Odpovedať
Ku kolaudácií treba predložiť certifikáty rozhodujúcich stavebných materiálov, tehla, Ytong, sadrokartón izolácie tepelné. Na betón nemusíte, ak ho budú pýtať, tak poviete, že Ste vyrábali betónovú zmes na stavbe. Daniela má pravdu, len sa zle vyjadrila.
Odpovedať
Aj k RD to treba od nás to pýtali.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
certifikat ku cisticke, nic viac - ked kolauduju, neposudzuju stav. materialy, ale vplyv na prostredie a bezpecnost stavby, n avsetko ostatne je projektant+statik+stav. dozor u mna pokukali po izbach, vsetk bolo ok, tak napisali, ze terenne upravy dokoncit do nejakeho terminu, dali stempel, makovnik spapali, vypit nechceli a sli het, kolaudacia 1/2 hodiny. :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte. keď sa tu bavíme o certifikátoch, dúfam že stačí kópia, napr. od Ytongu stačí certifikát stiahnutý z webu Ytongu ??
Odpovedať
Profilova fotka
my mame certifikat k betonu... ak si robite beton svojpomocne tak predpokladam ze to spada pod stavebny dozor ktory overi ze boli pouzite materialy v sulade s projektom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?