Fotovoltika montáž cena

Ahojte. Neviete mi poradiť ako sa pohybuje cena za montáž fotovoltiky za 1kw? Vyslovene že za montáž 1 kw cena xy eur.Nikdy v živote som sa nestretla s takou ponukou a teda nevieme na to ani reagovať. Vždy sme sa stretli, že buď sme zaplatili práce za hodinovú taxu alebo sme si proste dohodli cenu za danú vec, napr.kupelnu. Nemá niekto skúsenosť, alebo niekto kto takto účtuje? Ďakujem.
Odpovedať
Veď si to stačí spočítať... Na internete je plno zostáv fotovoltaik, aj s cenami a uvedenými komponentami. Spočítať komponenty a zvyšok je práca s dopravou. Alebo si vyžiadať cenovú ponuku a tam to bude vyčíslené aj zvlášť pre montáž jednotlivých komponentov. Veď asi aj záleží od konkrétnej situácie, napr. strechy atď...
Odpovedať
@slavka030 takym predajcom povedz nech idu predavat teplu vodu. Tam mozu poperovat scenou za liter Je uplne ina cena za kilowat, ked si vezmem victron, alebo nejaky srac. Je v tom kilovate aj zaloha do akumulatora? Nedajte sa odrbat
Odpovedať
Zostava je na ceste. Čiže ide vyslovene iba o montáž. A tu má to zarazilo. Čakala som že napr. Vám to namontujeme za napr. 3000 eur, alebo ja neviem že prídeme piati a jeden na hodinu vezme 100 eur. Ale nečakala som cenu za montáž 1 kw. Ako zrejme budeme riešiť, oslovíme aj niekoho iného, ale toto ma dostalo. Ako keď to bude prestrelene v porovnaní s inou ponukou tak čau, ale fakt som sa s týmto nestretla, tak som chcela info, či je to bežné.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavka030 cena montaze za 1kWp je uplne bezna v tomto segmente, ale kludne si daj spravit aj 5 ponuk, dopracujes sa plus minus k rovnakemu cislu. Cena za hodinu je uplna hlupost, kludne moze prist 5 ludi a motat sa tam 3 dni, pricom rovnaku pracu spravia 2fachmani s plosinou za 8 hodin, zavisi od skusenosti a praxe. Cena moze este jemne zavisiet od pristupu, ale plus minus 1kWp nepusti. Sedliacky povedane vynasobis vykon elektrarne jednotkovou cenou a vies kolko mas zaplatit. Ak chces, mozes si to dat aj potvrdit, aka bude konecna cena. Alternativne zmluva o dielo a specifikovat co tam ma byt (montaz, spustenie, revizia, 1polova schema?, papierovacka s distribuciou?). Dalsia vec je, ci je to ostrovna elektraren, hybrid bez pretokov alebo s pretokmi a ako to chces pripojit (ak vobec) k distribucii. Vlastna bateria, alebo virtualna?
Odpovedať
Tak nam dal cenovu ponuku dokopy,aj s montazou,zo vsetkym a to ma zaujimalo najviac.Dali zalohu pri podpise zmluvy,prisli 3ja chalani o 9hod a o 13hod vsetko na streche,nuz ale pri zavadzani kablov nam odpalili aj nase kable,takze prisiel elektrikar na dalsi den,prisiel na to,ze stacilo istic nahodit,ale ked uz u nas bol tak hned spustil aj fotovoltaniku.Potom doplatili zbytok 30 percent.celkovo 10700eur zo vsetkym,ale chceli sme baterku aj aby tam boli vsetky svetla a zastrcky,tak po dlhsom case a dohovoreni prisiel elektrikar a povymienal vsetky istice,zapojil,vyskusal a zobral si 400eur,ale tiez to robil cely den.k dotacii uz mame vsetko poslane a len uz cakame na vyplatenie.vsetko to riesila firma.
Odpovedať
Profilova fotka
@emilia25 k čomu je takýto príspevok keď je v ňom len cena. Cena / inštalovaný výkon = ? záruka na komponenty - striedač a iný hW ? samozrejme súhlasím s @rapidek - om, závisí to aj na tom čo sa montuje, iné je Growat potom Huawei, či SolarEdge a inde je cena za Victron (snáď asi najdrahšie priemyselné riešenie). Dnes je fotovoltika nedostatkový tovar, a sme v dobe kedy má cena takýchto zariadení tendenciu stúpať. Som názoru, že kto to riešil v roku 2020/2021, kúpil ešte dobre... samozrejme všetko bude a hlavne stále závisí na cene elektriny ako takej. Nech slúži nech vyberieš akokoľvek.
Odpovedať
@dominik_galaba nech sa paci,cierne na bielom zo vsetkym,co k cenovej ponuke patri a tato suma sa nemenila.
Odpovedať
@emilia25 presne pred rokom som dával 10kw Huawei ale len 12 panelov 450 kwp. 5,4 kwp celkovo. Cena bola 8000 € na komplet aj z legalizáciou. Mínus 1500€ dotácia. No pozerám že ceny išli riadne hore... A to je len rok 🤔
Odpovedať
@majo2207 nam to distribucka znemila na 8 panelov,museli potom zmenit projekt,a toto je cena z leta,teraz su zase ine ceny vyssie.
Odpovedať
@emilia25 beriem späť, nevšimol som si že tam máte aj baterku a zálohu. Ja som platil 1900€ za montáž celkovú. Tak za 7 panelov to je ok
Odpovedať
@majo2207 kolko trvalo,ze ti vyplatili tu dotaciu?sme to minule riesili s pani,co robi dotacie pre tuto firmu,tak som jej este doposielala fotky,ze to je hotove na stene a funguje to.A tak sme sa o tom bavili,ze tieto dotacie teda uz vyplatenie riesia rozne pracovnicky,maju to porozdelovane podla priezviska a ze ked jedna umre,tak sa k dotaciam dostanes az ked najdu za nu nahradu,jaj mi to pripomenulo na katastri,ked sme rusili sopu od novembra do velkej noci,raz bola chora,potom bola to a tamto.ako hroza.
Odpovedať
@emilia25 v októbri sa to spúšťalo a až v apríli tohto roka. Ale teraz to riešia nejako inak tak neviem... Ale trvá to tak primerane na Slovensko 😛
Odpovedať
Článok sa načítava...
@emilia25 keby aspoň dávali toľko koľko v Čechách.... 1500€ je smiešne a robia okolo toho caviky 😞
Odpovedať
@majo2207 ved toto,ale od cloveka chcu,aby to mali do 3 m naistalovane a vsetko hotove,kolki to ani nestihnu,potom musia rusit poukazy a zase na novo riesit ale ked oni maju co si dat a urychlit proces tak sa nic neda.Veru v cr je 5000eur,a v Nemecku 80percent zo sumy.
Odpovedať
@emilia25 sme proste pozadu. Ale riadne 😢 😢 😢
Odpovedať
Profilova fotka
@emilia25 to je absolútny nezmysel s tými pracovníčkami, dáva ti to vôbec zmysel takýto nezmysel ? Aké pracovníčky, podľa akého priezviska ? To je mega kravina. Kontaktuj priamo SIEA. Dotácia je nízka, to je pravda. No to že na to má na realizáciu zhotoviteľ 90 dní od podania žiadosti je konečne rozumne nastavené. Pretože keď to fungovalo v systéme - naplníme zásobník a koniec, tak tam natlačili žiadosti firmičky a samodomozhotovitelia, ktorí to nie vždy aj realizovali. Na úkor iných, ďalší nemohli čerpať dotáciu. Teraz to má hlavu a pätu - konečne je to nastavené tak, aby firma ktorá to realizuje, aktivovala len to čo dokáže do 3 mesiacov stihnúť nainštalovať, ak to nestihne, tak treba poukážku nahodiť znova alebo to niekto stihne skôr - kým sa zásobník neuzavrie. A máme veľmi lacnú elektrinu, oproti zvyšku Európy 🙂 Cenová ponuka vypadá fajn, aj cena je primeraná. 🙂 Nech slúži
Odpovedať
@dominik_galaba ved prave o tych pracovnickach sme sa bavili,vsetky papiere maju v SIEA,a tam to stoji,lebo ved to robia podla priezviska,a ked je jedna pani na ocr,ci pn tak jej dotacie stoja,co ine napr.prisli neskor a uz maju vybavene a na ucte,lebo druha pani normalne pracuje.O tom sme sa bavili.Tak mi to prislo presne ako ten kataster,lebo sme boli prideleny pani a ta furt niekde a druha to za nu nemohla riesit.Takto to funguje aj s tymto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?