Odpoveď na príspevok od roxana280:
@arcticcode ahoj, nakoľko ja teda mám veľký dom a… @roxana280 ano FC9170 je top do bytu, tento vysavac ma 350W sacieho vykonu, akurat teleskopicka rura sa po case vytaha... mam dvaOdpoveď na príspevok od kejsix:
@gadefox To sme sa nepochopili. Ved prave tam vys… @kejsix ja mam teraz karcher wd9, ale to je tragedia, ked to zovnam s Philips Triatlon 2000, ktory som pasoval do role priemyselneho vysavaca ale toto porovnanie je ako ked porovnavas terenne vozidla. mne vyslo /vtedy/ ze najlepsi terenak je aj tak sluzobna felicia. 😃Odpoveď na príspevok od rapidek:
@kejsix ja mam teraz karcher wd9, ale to je trage… @rapidek triathlon 2000 bol najlepsi hobby tepovac s ktorym som mal moznost pracovat. Se4001 je oproti tomu onicom. 😃 nasim odisiel asi po 15 rokoch 😃Odpoveď na príspevok od rapidek:
@kejsix ja mam teraz karcher wd9, ale to je trage… @rapidek @sousedekovci89 Triathlon bol uplne najlepsi vysavac aky sme kedy mali. Aj okna a dlazky poumyval (parada hlavne po malovani, lebo nebolo treba 20x stierat biele smuhy), ked sa napustala voda do nadoby dal sa s nim povysavat aj stavebny prach, tepovac jednoznacne nejlepsi. Tah na hubici taky, ze dvihal koberce aj pri plnom vrecku, ani velka Rowenta rotacna hubica pre neho nebola problem, utiahol ju vzdy. Este sme s nim aj vodu vysavali ked dosla taka burka, ze natieklo do bytu cez zavrete okna. Aj z dlazky aj z kobercov ju vytahal. Umrel na vylagrovane loziska a velmi neradi sme sa s nim lucili, rok sme na neho zhanali opravara kym odisiel na zberny dvor.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Na námet predavačky sme kúpili dajaky nepodarený … @arcticcode Teraz máš ten Parkside Performance za "normálnych" 249€. Ževraj akcia.Odpoveď na príspevok od ralf364:
Tiež som dostal info od odborníka, že priemyselné… @ralf364 ja som tiez nepocula o tom, ze by priemyselny (dielensky) vysavac mal HEPA filter, co uz ma hadam kazdy vysavac do domacnostiOdpoveď na príspevok od ralf364:
Tiež som dostal info od odborníka, že priemyselné… @ralf364 doma vysavas kolko minut denne? A v dielni/na stavbe ide kolko minut denne? Ktory scenar vyraznejsie ovplyvnuje zdravie obsluhy? No nic, bavte sa.Odpoveď na príspevok od zita19:
@ralf364 ja som tiez nepocula o tom, ze by priemy… @zita19 a @ralf364 Určite? A nenapadlo vás napr. že môže existovať drevárska dielňa, kde sa brúsi drevo a ten jemný prach chcú odsávať, lebo ho asi nebudú dýchať? A že tí stolári tam pracujú 8 hodín denne? Ešte lepšie - dokonca existujú priemyselné vysávače s oveľa lepšou filtráciou ako domáce, napríklad keď potrebuješ vysávať prach z azbestu, ktorý je karcinogénny. Tak to nemôžeš len tak s dajakym shitty vysavačom, ktorý nefiltruje jak sa patrí. Z jednej strany azbest nasáva a z druhej ho rozfukuje do luftu? Nie asi... :D Duch svätý a my sme napokon usúdili, že kúpime tento: https://vysavace.heureka.sk/sencor-sv... vreckový, lebo vrecko zároveň slúži ako prvý "filter". Pamätám nejakú starú predpotopnú vreckatú ETU, filter sme neklepali ani raz za 10 rokov, čo si pamätám od narodenia, až dokým nedoslúžil. A 20€ za 16 vreciek + vôňa do vysavača k tomu, to pre mňa fakt nie je žiadna investícia navyše.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@zita19 a @ralf364 Určite? A nenapadlo vás napr.… @arcticcode Vreckový vysavač do domácnosti je neprekonaný. Ale keď už takýto bytový typ, bral by som electrolux. Preto, že aj po rokoch zoženieš náhradné diely za normálnu cenu. Teraz som vymieňal kábel s navijákom svokre na 12 ročnom electroluxe...Odpoveď na príspevok od kejsix:
@arcticcode Vreckový vysavač do domácnosti je nep… @kejsix Ja som narazil na tento, jasne, že by som radšej bral electrolux ako sencor trapny... ale tak čo sa stalo, už sa neodstane :DOdpoveď na príspevok od arcticcode:
@kejsix Ja som narazil na tento, jasne, že by som… @arcticcode my sme mali pred vela rokmi Sixto a stale funguje u mamy... A zatial sa na nom nic nepokazilo... Tento Nineto vyzera rovnako... Nebal by som sa ho. Inak k tomu odsavaniu, nvm si realne predstavit drevarsku dielnu, co odsava vysavacom, ked dnes uz aj hobici kupuju odsavacky...Odpoveď na príspevok od minoo:
@arcticcode my sme mali pred vela rokmi Sixto a s… @minoo Zobral si mi z jazyka... Chlapci asi v živote neboli v stolárskej dielni a nevedia, ako a čím sa to tam odsáva.... Zrejme s vysávačmi 🤣🤣🤣Odpoveď na príspevok od minoo:
@arcticcode my sme mali pred vela rokmi Sixto a s… @minoo Dobre, však stolarska dielňa bolo len "obrazné" pomenovanie. Kadejaký hobík, vrátane mňa odsáva priemyselným vysavačom.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@minoo Dobre, však stolarska dielňa bolo len "obr… @arcticcode ale ved ja tiez... Aj ked mi trochu unika zmysel tej dokonalej filtracie tych drahych priem. vysavacov, lebo ked nieco robim s napojenym odsavanim, este sa mi nestalo, ze by to bralo uplne vsetok prach, ci pily, alebo brusky, nemal som este taku, ze by 99,95% islo do vysavaca... A teda aj tak vacsinou pri jemnom bruseni robim s maskou... Asi jediny zmysel vidim pri zaverecnom upratovani... No a potom upratovat domacnost vs dielnu s priemyselnym hebedom je dost rozdiel. Tie domace vysavace, maju jedno koliesko v predu, prebehnu lahko aj prah vo dverach (niekto este ma), maju biele plasty a oble nahehove hrany - neobijes s tym steny, maju navyjaciu snuru atd... Podla mna si nevyhodil peniaze vonoknom, napis o mesiac ako taha s plnym vreckom aby sme vedeli a myslim, ze vybavene...Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@minoo Dobre, však stolarska dielňa bolo len "obr… @arcticcode Ak by sme mali ísť do detailov, tak nie som si istý, či sa vôbec smie vysávať jemný drevený prach s bežným vysávačom. Je to totiž vybušná zmes.