Podozrivý zápach v byte

Ahojte, od začiatku tohoto roka mám v byte (panelák) podozrivý zápach ako keby od rybaciny zmiešanej so sušenými hubami. S manželkou sme odišli cez Vianoce na pár dní preč a keď sme sa vrátili, tak sme boli privítaní týmto zápachom. Drží sa nám to vo vstupnej chodbičke a nevieme prísť na to, čím by to mohlo byť. Máme normálne upratané, pre istotu sme všetko ešte raz vyčistili, ale zápach pretrváva, hoci keď "testujeme" konkrétne veci, tak zdroj nevieme nájsť. Testovali sme: - digestor - stupačka - sifóny - práčka - podlahy - odpadkový kôš - okolie vstupu do nášho bytu (spoločná chodba) Nikde sme nenašli zvyšky jedla, ani voľne pohodenú rybu :). Niekde som čítal, že zápach rybaciny môže znamenať aj prehrievanie elektrických rozvodov, ale našiel som to iba na jednej stránke a už nikde inde, tak neviem, čo by na tom mohlo byť pravdy. Nestretol sa už niekto s podobným problémom?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
neplesnivie vam tam nieco? steny za nabytkom ak mate nejaky vysoky vesiak a podobne?
Odpovedať
Profilova fotka
Skus ci je wecko dobre pripojene a ten smrad sa vie preplazit aj na chodbu ... uz som sa stym stretol a vymena manzety to vyriesila
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr hej smrad sa vie plazit..nakoniec bohuzial casto skonci na najvyssich miestach :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Najskor stupacky a wc, tieto dve veci mozu sposobovat takyto problem, aj ked sa to nemusi zdat. Ja som sa uz stretol s tym, ze ked je nizky tlak tak nam vyraza a pekne to bandzi.
Odpovedať
Profilova fotka
Tú elektriku by som nepodceňovala. Nám sa stalo niečo podobné asi pred dvoma rokmi. Tiež sme mali čudný zápach v byte (neviem k čomu by som to mohla prirovnať), skoro dva mesiace nám trvalo než sme prišli na to čo je zdrojom. A ona nám tam veselo tlela zásuvka. Sám elektrikár sa divil že sme za ten čas nevyhoreli. Ale nechcem Vás plašiť, trebárs ide o niečo iné.
Odpovedať
@zuzanka8289 zásuvka má iný zápach - skôr ako keď sa prehrieva žehlička. Takto ja neustále cítim jeden vypínač, nikto iný v rodine to necíti..majú ma za pacienta. :-D Tak snáď sa mi to marí. Zápach aký popisuje @jozefbarna tak to bude skôr od susedov zo stupačky....odér niečej kuchyne. Nenapichol sa niekto na odťah v hajzlíku z vlastnej kuchyne? Ak máte wecko na chodbičke, potom to tam prestupuje. Máme rovnaký problém.
Odpovedať
@jozefbarna mozno úplne mimo, ale my sme mali problém so zapachom na vstupnej chodbe a aj na záchode. Po nejakom case sme prišli na to, ze to bol unikajúci plyn. Únik bol veľmi maly. Prekvapivo to vôbec nesmrdelo ako plyn, ale tiez nam to smrdelo ako rybacina. Takze skúste skontrolovať stupačky.
Odpovedať
Profilova fotka
@jabadaba Fakt si už nespomínam ako to smrdelo :D, ale vôbec ma vtedy nenapadlo že to môže byť zásuvka. Ja som hlavne podozrievala odpady, u kuchyňskej linky sa ten smrad držal najviac, tak preto.
Odpovedať
Ďakujem všetkým za rady, skúsim večer skontrolovať wc, stupačky a pre istotu aj zásuvky a vypínače. Uvidíme, snáď niečo objavím. Tak či tak dám vedieť, ako to dopadlo.
Odpovedať
skontrolovať stupačky a zatesniť plyn skusiť či neuniká-on je prismrdený len neviem či všade rovnakým smradidlom elektrikar starý ma elekt. čuch hned zavonia horenie elektriky
Odpovedať
@jozefbarna ak mas podozrenie na unik plynu, tak zavolaj spravcovi nech pridu s dregarom. Ty ako amater pri malych unikoch nemas sancu to zistit.
Odpovedať
@jozefbarna Presne ako hovorí @zita19. Aj nam to zistili až keď prišiel plynar a zmeral to.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zita19 saponatovou vodou
Odpovedať
@wolodymyr @martin107 @monca658 @vrajmantak @zita19 tak stupačka a wc je v poriadku, z toho to nejde. Ešte som zabudol spomenúť jednu vec, a to, že v našom bytovom dome nemáme natiahnutý plyn do bytov, takže plyn to nebude. Mám ale pocit, že som sa posunul ďalej - keď som ráno odchádzal do práce, tak som schválne do všetkých izieb zavrel dvere. Keď som večer prišiel, tak v chodbičke to bolo trochu cítiť, ale pomerne dosť intenzívne to bolo v spálni a trochu aj v kúpeľni, ktoré sú vedľa seba a vedľa tej chodby. Skôr to teda vidím na podozrenie od @pali_888, takže cez víkend asi "rozoberieme" spálňu a vykonáme hĺbkovú kontrolu všetkého, čo tam máme. Akurát mi nejde do hlavy tá kúpeľňa. Buď to prechádza z tej spálne popod dvere tak ako do chodby, alebo to je aj v kúpeľni.
Odpovedať
@jozefbarna tak aspon si sa niekam posunul to je dolezite, tak spalnu treba prezriet, uvidis, najskor by som vyriesil tu spalnu a potom by som riesil kupelnu, uz potom budes mat mozno aspon aku taku predstavu, ze co vobec hladat :-)
Odpovedať
@wolodymyr ked uz hadze bublinky do daponatovej vody, tak je cas volat hasicov a vyhlasit evakuaciu
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 neprehanaj ked zapajam plynove dosky takto to skusam a stalo sa ze bublinkovalo ale unok citit nebolo a raz mi to jeden plynar ukazal aky to je unik a bublinky zapalil zapalovacom a miniplamienok. Hasicov volal kamos co robieval postreky proti skodcom v panelakoch lebo pocul cez dvere plynuly sykot a bal sa zazvonit .. ked majitel otvoril zistili ze mu zavadzala ta velka zlta rura a on ju rezol flexou idiotno nastastie nevybuchli ... ukazoval ni aj foto neveril som
Odpovedať
@wolodymyr tak jasne, ze ked unika par minut po zapojeni nemoxe vzniknut vybusna konventracia plynu. Ale tu sa bavime o potencionalnom dlhodobom uniku, co je uz o inych mnozstvach ynu. Ked si dost stary, tak si mozno spomenies na r. 1984, ked v KE vylbuchol plyn v panelaku. To bol dlhpdoby unik maleho mnozstva.
Odpovedať
@jozefbarna Pri tejto téme som si spomenul na toto video, nech ju trochu odľahčím: https://www.youtube.com/watch?v=CY-1d...
Odpovedať
@chrobak7 :D
Odpovedať
@chrobak7 ..nemá chybu.. :-D :-D
Odpovedať
@bertie ..nebudeš mať v spálni nejakú už "kostru" po záruke??? :-D :-D
Odpovedať
@wolodymyr Toho museli policajti naháňať po tej akcií na sídlisku za opilosť...pretože sa asi druhýkrát narodil...a aj okolie :-D :-D
Odpovedať
@zuzanka8289 hm, zvláštne ako to vie zmiasť...no ešteže ste nevyhoreli. Ja pevne dúfam, že u nás tiež nič podobné nebude, aj keď ja teda so svojím frniakom občas zavetrím z vypínača...musíme to dať preklepnúť.
Odpovedať
@technik007 akože kostlivca v skrini? :-D Každý má nejakého predsa. :-D
Odpovedať
@chrobak7 :-D :-D :-D som si ošplechla monitor, sakra, je po káve! Ty si somárisko! :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 v roku 1984 som bol primlady na to aby som vedel co je to Kosice a nie este co je plyn :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 nemuseli on si pockal ale pruser to mohol byt . Inak ked robia pripojku tiez je to pod tlakom lebo bez kyslika nehori ;-)
Odpovedať
niekedy pach prejde cez uhly paneláka darmo je to zamaltované - u nás najma pri farbení ide z pivnice do bytov hore
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefbarna ako ste dopadli?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?