Prekrytá drevená terasa, zabezpečenie pred zimou, dažďom, snehom, vetrom

ahojte, máme pomerne veľkú terasu, do "L" orientovanú na juh. Pred časom sme ju museli prekryť - zastrešiť, lebo neskutočne na ňu pálilo slnko a nedala sa prakticky využívať. Aj keď sme pred ňu nasadili stromy, aby robili aspoň v lete tieň, uvažujeme nad tým, že ju dáme prekryť aj zboku, kvôli dažďu, silným vetrom, či snehu. Videli sme celkom zaujímavé riešenia. Napr. pevné fóliové prekrytie, ktoré sa dá celkom v pohode zrolovať dohora a pripevniť takými popruhmi. Vstupy na terasu sa riešia dverami na zips. Ide o to, že v čase dažďov, silnejšieho vetra, či snehových fujavíc je veľká časť terasy mokrá, keď šľahá zboku, či spredu, aj napriek tomu, že je z dvoch strán "obohnaná" buď tujami alebo stromami. Viem, že by určite najlepšie riešenie bolo bývalo zasklenie terasy, čo som ja navrhovala už pri jej zastrešení, ale manžel bol proti. Neviem, či je prípustné sem dávať linky, ak áno tak pridávam, /ak to je proti pravidlám, tak zmažem/. Videli sme práve toto zabezpečenie proti poveternostným vplyvom. https://bugi.sk/ Viete mi prosím poradiť, čo máte vy, ako ste riešili, resp. plánujete riešiť terasu? Ďakujem.😊
Odpovedať
Profilova fotka
Na tie plastove folie si daj este logo pivovaru a vymalovane🤣 prepac ale je to hnusne. Presvec manzela na zasklenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od viera321:

ahojte, máme pomerne veľkú terasu, do "L" oriento…
@viera321 .. skúste si dať vypracovať cenovú ponuku na tie fólie.. normálne podľa predstav, bez kompromisu a zistite, že ste na 50-60% zasklenia s kompromisom.. to znamená, že nie všade portál a pod...
Odpovedať
Ak máte budget, tak toto na mieru. Ak nemáte, tak potom šikovný majster alebo manžel to dokáže vyrobiť a splní to účel. Pri troche šikovnosti to bude vyzerať ako od firmy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Na tie plastove folie si daj este logo pivovaru a…
@wolodymyr vďaka za názor, áno, je to pravda, vizuálne to nie je nič moc. Preto sa pýtam, ako to majú iní, lebo tá terasa to je nekonečný boj. @brapene posielala som požiadavky na vypracovanie cenovej ponuky, lebo nemám páru, ako sa to hýbe. Len predsa na to drevo, ktoré neustále pracuje dávať sklo asi nebude jednoduché. @marcos33 Ono je všetko pekné na foto, ale praktické využitie je už druhá vec. Prekrytie týmto spôsobom aj keď z dreva a do výšky cca 90 cm máme, ale moc nepomohlo, lebo keď šľahá dážď či sneh, alebo fúka vietor, tak je terasa neustále mokrá, alebo samý list zo stromov. Potrebujeme ju nejakým spôsobom uzavrieť. Ďakujem všetkým za váš pohľad na vec. Viac menej máte pravdu, tá fólia je fakt nepekná. 🙄
Odpovedať
Tie lamely sa dajú urobiť/objednať natáčacie. Takže po otočení uzavrú "okno" na terasu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marcos33:

Tie lamely sa dajú urobiť/objednať natáčacie. Tak…
@marcos33 aha, tak to potom ano, to by bolo riesenie, no musime nieco z toho skombinovat, vdaka👍️
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od viera321:

ahojte, máme pomerne veľkú terasu, do "L" oriento…
@viera321 A keby ste sa rozhodli pre fólie, tak pozor na to, že väčšinu času musia byť vystreté. Keď sú stočené, nerobí im to dobre. Aspoň tak nám to povedala väčšina výrobcov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

@viera321 A keby ste sa rozhodli pre fólie, tak p…
@ralf364 Ďakujem za upozornenie, tak to by potom nebolo najšťastnejšie riešenie, lebo v lete by to asi bolo stále zrolované. Aj to je dôvod, prečo do toho neísť. Ďakujem aj za tvoju skúsenosť.👍️
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od viera321:

ahojte, máme pomerne veľkú terasu, do "L" oriento…
@viera321 ak bude silný vietor ci sneženie, plánujete sedieť na terase? Myslím, že nie. Tých pár listov sa dá pozametat v pohode. Ak doklepeme prestresenie terasy, mam v plane tam dat závesy z nepremokavej látky. Nad touto alternatívou si neuvažovala?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aandrea99:

@viera321 ak bude silný vietor ci sneženie, plánu…
@aandrea99 ahoj, ďakujem aj za Tvoj pohľad na vec. Jasné, že v zime človek na terase nesedí, a tie listy to je naozaj najmenej, aj keď stromov máme v záhrade niekoľko desiatok, takže je to takmer denno denná robota, /najnovšie začínajú stromy zhadzovať lístie už v auguste/, ale to je už len taký detail. Len mi vadí, že je tam všetko mokré, aj do pol terasy, a to máme terasu naozaj veľkú. Máme tam na zimu odložené drevené sedenia, nakoľko máme sedenie aj vonku priamo pod stromami. Keď je také teplo, že sa na terase sedieť nedá tak sedíme vonku. Mám tam aj odložené niektoré kvety v črepníkoch, vonkajšie, poprykrývané čečinou. A obrovské stoly a police na sušenie byliniek a podobne. Takže ten vietor a dážď, či v zime sneh sú hotová pohroma. Uvažovala som aj nad nepremokavou plachtou, dokonca ju mám už aj roky kúpenú, aj natiahnuté lanko, že to tam zavesím, ale to mi účel nesplní, lebo látka by bola len do polky terasy, tá dolná časť je čiastočne prekrytá tenšími hranolčekmi, aby nám na terasu nebehal veľký pes /čo nám aj tak nepomohlo, lebo ju poľahky preskočil/. Takže plachta by "lietala" vo vetre a sneh či dážď by to nezastavilo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od viera321:

@aandrea99 ahoj, ďakujem aj za Tvoj pohľad na vec…
@viera321 ach tak 🤔 ono tie plachty majú dané rozmery a konečná. Zas sa len prihovorim za tie nepremokavé zavesy🙈 dala by som ich teda od vrchu až po spodok, jasne aby neplantali na zemi. Šikovná krajčírka by ti tam našila alebo inak ukotvila o spodnej casti šnúrky, ktorými by si ten záves ukotvila o hranoly pripadne tie hranolčeky, samozrejme nie na husto nech to ma nejakú vôľu kvôli vetru.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aandrea99:

@viera321 ach tak 🤔 ono tie plachty majú dané roz…
@aandrea99 ďakujem aj tebe za názor, ano, aj tak by sa dalo, možno by to bolo lepšie riešenie, ako tie umelé plachty, ktoré, ako niekto písal, by mali byť viac narovnané, ako stočené. Neviem si predstaviť v lete, čo by to vôbec urobilo, keďže by boli stále vytiahnuté hore a teda stočené. Niečo s tým musíme urobiť, len musíme vychádzať z toho, čo už je hotové, porozmýšľam veru nad tým, čo si písala. Ešte raz vďaka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?