Drevena terasa - osetrenie dreva

Pred stavbou derevenej terasy by som potreboval poradit akym sposobom osetrit drevo pred montazou. Podkladne hranoly v prvom kroku by som rad osetril prostriedkom Krovsan, prip Bochemit. Nasledne pouzit lazuru v dvoch vrstvach, neviem vsak ci je lepsia tenkovrstva lebo hrubovrstva. Pochodzna cast terasy bude tvorena severskym smrekom, opat v prvom kroku ostrenie Krovsanom a nasledne terasovy olej obojstranne v jednej vrstve. Je takato ochrana postacujuca?
Odpovedať
@user mam adler bodenoel. 2 v 1 pozri album. Na terasu idealne. Ale treba exterierove drevo
Odpovedať
Profilova fotka
@user myslim, ze uplne postacujuca, aj ked co sa tyka tej lazury tak asi by som isiel do hrubsej vrstvy :)
Odpovedať
@user zbytocne komplikovane, vyhni sa viacvrstvovemu osetreniu, lazra a olej je zla kombibacia
Odpovedať
@peto99 bodenoel 2v1 bol aplikovaný len v jednej vrstve? pred použitím tohto prípravku bolo drevo ošetrené aj nejakým iným prípravkom?
Odpovedať
@user prvy nater sa robi 2x tym istym olejom. drevo sa nijako inak neosetruje. Vsetko v albume mam Adler, obklad plota je na priamom slnku. Iba podbitie domu je natrete lazurou, tam ale nesvieti slnko a neprsi. Olej netreba nikdy potom brusit ako lazuru, staci ocistit a znova natriet. Podla mna idealna volba. Natriet treba aj podkladove hranoly, MUSIA byt smrekovec, a podlozene plastom, aby nevzlinali vlhkost podlozia.
Odpovedať
Ja mam terasu z IPE, prvy rok som ju peacne narel teakovym olejom, ale o rok to musis urobit zas...Takze som sa na to vykaslal, na jar to pekne vywapkujem a terasa ma krasnu prirodnu sedavu farbu....
Odpovedať
@jojosr hod sem foto
Odpovedať
@jojosr aj za mna pokial nieje terasa kryta, treba nechat patinu
Odpovedať
Páni, stačí ohriata fermež, niet lepšieho prípravku na drevo... Sám tým mám ošetrenu terasu z červeného smreka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?