Ako najefektívnejšie prekonať výškový rozdiel terasy a zeme

Ahojte, chcem sa opýtať, či niekto neriešil niečo podobné. Potrebujem urobiť terasu k tomu (s dilatáciou od domu), ale výška od zeme vychádza až cca 44cm. Použil by som napr. rektifikačné terče na rošt, ale tie samozrejme nebudu stačiť. Nesmie sa tam nahádzať už žiadny materiál, výška zeme musí ostať. Terasa bude z WPC dosiek. Ako by som vedel čo najefektívnejšie prekonať takýto výškový rozdiel? Vedel by niekto poradiť, pomôcť? Za každú jednu radu ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marioguzi:

Ahojte, chcem sa opýtať, či niekto neriešil nieč…
@marioguzi postaviť rošt na zemné vruty, alebo zhabetonovať stojky, na ktoré postavíš drevený rošt.
Odpovedať

@marioguzi my máme terén divoký, z kopce od domu dvěma směry, každá strana jinak. Na kraji terasy dál od domu je ztracené bednění. Muselo se dát trochu kamenné drtě do toho vnějšího rohu, udusalo a pak už jen samonivelační rektifikační terče (podložené starou dlažbou). Ale my dávali velkou dlažbu. A terén od terasy se dosypal hlínou, val s trvalkami. Uprostřed budou schody.....někdy. schovajíJeště chybí kovoá lišta před to bednění. Z druhé boční strany je jen chodníček.
Odpovedať

@marioguzi ja mam terasovu deku oproti nule 18cm nizsie riesil som to tercami a 2cm dlazbou s tym, ze v buducnosti mozem na tej deke urobit zasklenie a zimnu zahradu, alebo pristavit dalsiu miestnost.
Odpovedať

@marioguzi terše jsem kupvala na Slovensku, mají terče na dlažbu i na wpc - https://quadrofixing.sk/nivelacny-rek... Brala jsem 150 ks, přijdou nesložené, tak to bylo velké skládání :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sarmaj:

@marioguzi terše jsem kupvala na Slovensku, mají…
@sarmaj tam som dokupoval terce aj ja, najlacnejsie, dobra kvalita a ryche dodanie. Povodne terce som kupoval niekde v cz samonivelacne vyska az 290 za 2eur kus... o takej cene som neskor mohol iba snivat
Odpovedať

@marioguzi Skús tie zemné vruty, ako tu písal zicher. Pozri si keď tak video pána Marunu (či ako sa to volá, ak som to poplietol, ospravedlňujem sa) na YT kanáli "Hustej vercajk". Staval tam terasu práve na zemných vrutoch, len nepoužil WPC-čka ale drevo. Síce on ju má zarovno so zemou, ale predpokladám, že by sa to dalo aj do výšky akú potrebuješ.
Odpovedať

@marioguzi poznám človeka, čo na zemných vrutoch postavil celú chatu-drevostavbu /bol som v nej/. Takže terasa by nemala byť žiadny problém.
Odpovedať
Pri tých terasách na terčoch a pod. Nedržia sa vám pod tým myši a podobná háveď?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?