Prestresenie terasy pri dome-ako?

Prosim o nazor, radu ohladne prestresenia terasy. Dom by mal Byt L-kovy podorys a v tom vykrojeni vznikne terasa. Zastresenie planujem 7x4m. Len mam 2 alternativy. Bud bude strecha terasy pevna betonova kompaktna s domom, ale tu sa obavam, ze zatieni presklenie a nebude vobec slnko v interiery, alebo druha alternativa je hlinikovy pristresok s makrolenom na vrchu. to sa mi zda byt take ako navyse a pod makrolenom byva teplo. Prosim o radu ako vyriesit toto prestresenie. Orientacia J - JZ. Na vizualizacii je prestresenie pevne ako sa mi paci, ale hlbka je len 2m co je malo.
Odpovedať
@lubomird A to sú len 2 fixné riešenia ? Bežne sa robia hliníkové pergoly, ktoré majú aj "nadstrešnú" markízu ... Tj ešte nad svetlopriepustným materiálom sa zatiahne protislnečná roleta ... Alebo potom lamelové riešenie, ktoré uzavriete alebo otvoríte podľa potreby ...
Odpovedať
@lubk0 ano to viem, ale na tento rozmer vyjde cca 20 tis €. To sa mi moc nechce.. 🙂
Odpovedať
@lubomird to je úplná hlúposť :) Napríklad tu na "západe" by ti spravili hliníkovú pergolu 7x4 m, so zabudovaným daždovým zvodom v nohe, s 16 mm 2 komorového polykarbonátu vrátane "thermo" kotiev do muriva (zabraňuje tepelným mostom), dovozom a montážou za 4 448 Eur ... Ponúkajú aj dodatočne toto tienenie na strechu alebo bočné steny, nie je lacné, stojí celkom raketu, ale stále to má na kilometre ďaleko od 20 tis. Eur ... Tú bioklimatickú s lamelamy majú v cenníku len pre rozmer 6x4 metra za 8899 Eur, možno by vedeli natiahnuť aj na tvoj rozmer :)
Odpovedať
@lubk0 ano prestrelil som, ale mam ponuku aj za 20 lirov na tu bioklimaticku. Ved to, ze ta hlinikova s polykarbonatom vyjde okolo 5 tis € co je uplne v pohode. Tu markizu nad to to som nevedl, ze nieco take bude. Otazne je, ci to bude esteticke k takemu domceku. A to plne betonove prestresnie z domu co hovoris? Mozno by stacila sirka aj 3,5m a dlzka 7m.
Odpovedať
mame tiez vnutorny L roh, dali sme hlinikovu pergolu 5,4 x 4,2 metra s matnym sklom (hlavne kvoli dazdu), ale orientacia terasy je na vychod, takze poobede tam uz slnko nie je (je to nasa terasa na leto). Na juh - juhozapad, tam umriete v lete popoludni. Rozhodne premyslajte nad nejakymi slnecnymi clonami. A co sa tyka pevnej strechy, treba to dat prepocitat architektovi alebo projektantovi vzhladom na pohyb slnka. Nam tak architekt simuloval pohyb slnka pocas vsetkych rocnych obdobi, pevne prestresenie mame na prednej casti domu otocenej na juh a tam nam to vyslo na 2,5 metra.
Odpovedať
@lubomird tá markíza nad tým je v podstate neviditelná ... Na nosníky sa montujú vodiace kolajnice, po ktorých sa roleta vysúva, tj je pár CM nad samotným lexanom v zabudovanej konštrukcii ... Je to takmer neviditelné a nozaj sa estetiky nemáš prečo obávať ... Pri betónovej si myslím to, čo ty ... Tj, že ti to uberie až moc svetla ... Celkom pochybujem, že cez ten "roh" na konci domu bude dostatok svetla pre celú tú miestnosť ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@lubk0 Cauko vedel by si mi zaslat kontakt na firmu co spomínaš?
Odpovedať
@cilingo GAZEBO, sú z NZ ale robia na kade tade po celom západe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?