Aké máte skúsenosti s Feng Shui?

Zobraz úvodný príspevok
...Feng Shui je starodávne čínske umenie o harmónii bývania.... ide o vplyv okolitého prostredia a času na ľudí žijúcich vo svojich domovoch......rada si vymenim osobne skusenosti :-)
Odpovedať
sampo , mozno satci ak tie somariny z postele pretriedis, umyjes ruzovou vodou a pekne spat poukladas, ale vazne nemas lepsie miesto na tie somainky ako v posteli, V posteli a v jej uloznom priestore by mali byt nanajvys veci spojene so spanim.NIc take ako topanky, noze, stare knihy a nic s ostrou hranou
Odpovedať
Profilova fotka
to danulienka: ten bude určite v obývačke, len som zvažovala ešte jeden, veď uvidíme... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
expertka tak to si ma velmi nepotesila :-S my tu postel zatial nemame kam presunut.. inaksie ona je dobre aspon v tom, ze mame hlavy od vychodu na zapad :-N jedine miesto, kam by sa dala v buducnosti dat je potom take, ze by boli hlavy od juhu na sever a to, pokial viem, by nemalo byt. Ziadny spotrebic tam nemame, okrem nocnej lampy, ktora tych 70 cm od mojej hlavy isto nie je :-N mozno tak 40. No a este maju tie postele ulozny priestor a su tam same somariny, hracky a tak. Ta postel ani nie je nasa, ale svokrina.. takze kym nenasetrime na novu, tak smola, mozeme akurat tak vyskusat gastany... Aspon matrace mame nove =-)
Odpovedať
pavi, radšej by som dala to "pracovisko" do obývačky, pekne Ti to tam zapadne.
Odpovedať
Profilova fotka
pavianca, tiez budem musiet mat comp v spalni, myslim ze sa to da prezit ;-) teraz mame aj comp aj televizor aj kadeco mozne, aj plnu postel veci nahadzanu a este stale zijem. aj ked obcas ledva ledva :-) uz mi zostane len ten pocitac, to sa zvladne neboj.
Odpovedať
Profilova fotka
no my sme sa dali na rperábku a nič o feng šuej som nezisťovala, aj keď ma to zaujíma.....ale projekt som mala od architektky, takže to rozmiestnenie izieb a nábytku by malo byť v súlade s feng-šuej, nakoľko ako písala sharlotta, tí architekti to majú naštodované aj preto, lebo tie princípy prešli do modernej architektúry, takže oni ich vedia.... potešilo ma, že spálňu máme napravo od dverí, aj keď si nemyslím, že by sme to šli meniť v 2-izbovom byte :-D , spálňu budeme mať tak, že posteľ ďalej od dverí- oproti, vedľa vstavané skrine, oproti posteli iba komody, aj keď pracovný kút máme nakreslený v obývačke, zvažovala som mať ešte jeden v spálni- keďže obaja robíme, ale po prečítaní vašich príspevkov zvažujem..... možno je už neskoro, keďže s prerábkou finišujeme, ale keď máte ešte nejaké nápady a rady s feng-šuej, tak napíšte - budem rada. p.s. Mne by červená nevadila ani v spálni, ale vraj to nie je dobré, tak sme ju dali aspoň na chodbu, červenú my obaja môžme :-D , žltú do spálne sme dali preto, lebo nábytok bude tmavý a byt je dosť tmavý, tak aby sa presvetlil....možno sa vám budú zdať farby ostré, ale my mali predtým dosť ponurý byt, tak sa nám žiadalo.... :-D
Odpovedať
...sampo.... ...lôžka si skuste dpodlozit napr.semenami rozličného druhu, najmä však horčičné, tiež gaštany, žalude, orechy... ...najlepsie by bolo ...vsak presunut postel..... ...v spálni by sme nemali mať žiadne vysoko výkonné spotrebiče, ani televízor, či počítač. Do 70 cm od hlavy dokonca žiadne elektronické prístroje ako sú lampy, elektrické budíky, rádiá, ani zástrčky, predlžovačky, či elektrické vedenia. Ohrozenejšie sú najmä deti, chorí a starí ľudia, ktorí nemajú už také silné ochranné biopole. ...Schopnosť organizmu odolávať nepriaznivým vonkajším podmienkam a chorobám je u každého individuálna. U niekoho sa narušenie dobrého zdravotného stavu prejaví veľmi skoro, u druhého až po niekoľkých rokoch. Najskôr je možné postrehnúť rýchlejšiu únavu, ktorá sa prejavuje podráždenosťou, nesústredenosťou, bolesťami hlavy, znížením pracovného výkonu, nespavosťou, mravenčením údov, tŕpnutím šije, zvýšeným potením, kŕčami. Postupne však prerastá do ochorenia najslabšieho miesta organizmu. Najčastejšie sa tieto počiatočné symptómy prevalia do .. kolísania krvného tlaku a tepu .. reumatickej artritídy .. potraty, deformácie plodu a neplodnosť .. arytmie srdca a srdcovo-cievnych ochorení .. ochorenia pečene .. leukémie .. nádorových ochorení Pokiaľ na jedinca pôsobia zóny päť až desať rokov, prinášajú už závažné ochorenia menované na posledných miestach.
Odpovedať
Profilova fotka
inak v tomto dome, ked som tu este nebyvala :-D bol kedysi niekto zmerat tie geopatogenne zony a zistil, ze cez jednu stranu postele, kde s mangelom spime, prave taka prechadza. Vobec som o tom do vcera nevedela, ale na tej strane postele som ja proste spavat nemohla, hotove nocne mory, hocikedy som pozerala celu noc do stropu a cakala na rano.. jednoducho hroza. Teraz tam spava on a je uplne v pohodicke... tak nechapem.., zeby to na neho nemalo vplyv? :-N
Odpovedať
ja si davam pozor pri tachto veciach,niektore su velmi dolezite,ako aj na fyzicke telo,aj na psychiku. napriklad voda oproti dveram..............zrkadlo,telka v spalni nemaju co robit....myslim,ze to su tie najddolezitejsie. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my prave mame kupelnu vedla spalne ale vodu a odtoky mame inde takze pohoda
Odpovedať
Aj ja som toho nazoru, ze je to hlavne o pocitoch a vela veci som robila podvedome. Je to najma o harmonizacii prostredia a tym aj ludi. Vsetko by malo byt v rovnovahe, napr. ako tu uz aj bolo spomenute, vyuzivat vsetky miestnosti rovnako, varit na vsetkych horakoch a pod.
Odpovedať
ukana- ja mám pár kníh o feng shuei,ak máš záujem, písni mi do ip a dohodneme sa. aj mňa toto fascinuje a súhlasím s expertkou, že všetko je o pocitoch. :-)
Odpovedať
Spalna byt moze, to nie je az taky zufaly stav, problem je ak susedi celo postele s odpadmi- teda ak stena kde je celo postele je zaroven stenou kde je na druhej strane zachod, umyvadlo alebo sprcha. tomto pripade je dovod zrejmy:-) Problem je ale aj ked sa z postele pozeras na kupelnove dvere, z postele by si mala vidite na dvere vchodove.
Odpovedať
...cigaretka...citala som..ze pri spalni by nemala byt umiestnena kupelna....len som nikde nenasla vysvetlenie...poznas dovod???....dakujem x-)
Odpovedať
Ja nehovorim ze sa mame podla toho riadit na 100% presne ako hovorite vy treba sa riadit podla seba aj fengshuej dava alternativy a navyse steny mozu zostat v jednom odtieni potom je zasa dolezite priestor zharmonizovat inymi vecami.
Odpovedať
...presne tak :-) ...my sme doma kompletne "zlti"...a nikto sa nestazoval :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Expert ;-) tiez si myslim, ze clovek to tak nejak citi...asi nie kazdy, ale minimalne sa citi v tom priestore neprijemne, ked nieco nie je v poriadku. Inak ja mam steny biele a nemienim sa toho vzdat. Doplnky, nabytok bude farebny, ale steny chcem biele.
Odpovedať
...baby...skutocne sa vo vasix obydliax striktne drzite "vhodnej" farebnosti stien podla FS??? ...som presvedcena..ze FS je v prvom rade "o pocitox".... |-| ...a o akomsi dare...presne ako vo vyssom prispevku spominala sharlotta...skusenost z TV prispevku....konfrontacia arxitekta a odbornika na FS ;-) ...kedysi som o FS nic nepocula...a vzdy som sa pri "zariadovani"..riadila vlastnym hlasom...a ked sa mi po par rokox dostala kniha o FS do ruky...na moje velke prekvapenie...vela "pravidiel" sedelo ;-)
Odpovedať
Ja s cervenou musim opatrne narabat, lebo manzel je byk a ten cervenu prilis nemusi a ja mam cervenej az az vo svojom vnutri :-N Kedysi som sa oblikala len do cervenej, ale zistila som, ze ma sice vystihuje, ale treba ma trosku skludnit, tak som presla na svetlomodru. :-N Inak ja som samostudovala farby, takze tak...Skusim nejaku jemnu zltu, mozno...Este uvidim. oranzovu neviem ako by som prekusla....Hneda je ok.
Odpovedať
Modra vosvojom klasickom odtieni je prilis studena, cervena by ta energiuovala takze by si sa prilis nevyspala, jasna zlta by mala podobny efekt ako cervena.
Odpovedať
Skor asi hnedo-zltu, alebo hnedo-oranzovu. Ja som komplikovana. Najradsej mam kombinaciu cierna-biela a z farieb nemam rada fialovu, oranzovu a ruzovu. A to som uz dobra, lebo postupne sa mi zacala pacit aj zelena a zlta. :-N Jedine moje farby boli modra a cervena. Bielu a ciernu nepokladam za farby.
Odpovedať
Teraz ju mam hnedo-bezovu. Cervenu by som nechcela do spalne davat. Ale bezova je tusim studena farba, nie? dakujem Cigaretka. ;-)
Odpovedať
no tak mozes jemny hnedy odtien, teply odtien zltej oranzovu. aj modra moze byt tepla
Odpovedať
ruzovu a fialovu naozaj nemam rada, sorry :-N
Odpovedať
ako hovori ivanocka harmonicke teple odietne, ktore skludnuju, teda vsetky teple tony, nie bielu, alebo studenu zelenu
Odpovedať
sharlota my mame v spalni aj taku malu kupelnicku zo skobetonu a je ruzovej farby, tak aj spalnu chceme ruzovu a aj som niekde citala ze je to taka harmonicka farba...alebo fialova...
Odpovedať
Nie, nesusedi. Na chladnicke mame spolocnu fotku :-) a aj takych drevenych panacikov, dievca a chlapec a kazdy drzi srdiecko ;-) No a obyvacka sa u nas nema sancu stat mrtvou zonou, lebo je v stred bytu a spaja vsetky izby. Som tu uz pisala, ze nasa obyvacka ma 3 x 7 m a na pravo hore je kuchyna v strede na pravo kupelna (do kupelne sa ide z chodby, nie z obyvacky), na pravo dole su vchodove dvere a mala chodbicka. Na lavo hore je spalna a na lavo dole bratova izba, co planujeme ako detsku izbu, ked budu deti. Ked sa ta este mozem opytat, aku farbu mam dat do spalne? Kuchynu mam zeleno-zltu. To by som menit nechcela, nakolko je tam dost malo svetla a treba ju presvetlit.
Odpovedať
To zemate v zone partnerstva kuchynu nie je az take tragicke. Vsetkemu sa da pomoct. V tomto uceni su dolezite styri veci zrkadla , sporak a vchodove dvere. Ty mas v zone partnertsva kuchynu, je dolezite sporak udrziavat v cistote, pouzivat vsetky horaky rovnomerne. Ono vobec je dolezite podla fengshuej achovavat harmoniu teda vyuzivat veci rovnocene, jak predmety tak izby. Zabudnite na obyvacku tzv paradnu ibu aka bola na dedinach. Tieto izby sa stavaju mrtvymi zonami. To ze v uplnom rohu mas chaldnicku nevadi,. skus dat na nu srdiecko, vasu splocnu fotku, a skutocny kutik partnertsva urob v zadnom pravom rohu obyvacky. Vseobecne plati zasada rozdelenia podorysu na pakua zony, ale tot rozdelenia potom mozes rozmenit na drobne a urobit rozdelenie na pakua zony v jednotlivych izbach. Vzdy plati ale zasada nadradenosti rozdelenia podorysu celeho bytu. Spalnu mate umietsnenu iodealne, len dufam ze ti stena spalne nesusedi so stenou kuchyne tam kde mas sporak , hmm?
Odpovedať
Ja som chcela len tolko, ze som pozerala diskusnu relaciu a tam bol prizvany architekt a odbornicka na feng shui a ten architekt rozpraval to iste, co ta odbornicka bez toho, aby o tom uceni nieco vedel, takze asi na tom nieco bude. Inak Cigaretka, my mame na pravo vzadu od vchodovych dveri kuchynu, teda je (odmysliac si kupelnu medzi) oproti vchodovym dveram. spalnu mame uplne na lavo vzadu od vchodovych dveri. Este sa ta chcem opytat, v zadnom pravom rohu mame chladnicku, je to zle?Dik
Odpovedať
ahoj holky, já taky ráda feng-shui-asi proto, že spoustu věcí, které jsme v knihách vyčetla, jsem intuitivně dělala už předtím, aniž mi to někdo doporučil. Nicméně je dobré vidět třeba tu mřížku, mě to napovědělo, proč je náš život takový, jaký je...v našem koutku vztahů byl dříve manželův počítačový stolek, teď je tam můj...no a naše životy hodně řídí práce a vztah dost zanedbáváme...naštěstí se budem cirka za měsíc stěhovat, tak z toho snad unikneme :-D ...bohužel ale asi ne hned....i když je budoucí ložnice naplánovaná (náhodou) v ideálním místě, tak zatím podkroví ještě nestojí.....v přízemí současné stavby je vztahový koutek v neobydlené přístavbě, navíc v místě, kde nejvíc zatéká provizorní střecha, takže si tam ani nechci dávat nějaké pěkné věci (jako například srdíčkové obrázky na hedvábí, které už dva roky čekají na svou příležitost), ale něco vymyslím, ať si ten vztah opravdu nezničíme prací...rozhodně do toho růžku po nastěhování nesmí přijít míchačka, jinak by přestavba nebrala konce :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?