Značka pracovného náradia Graphite - skúsenosti

Ahojte. Pred casom som kupil aku vrtacku 18V znacky GRAPHITE a prijemne som prekvapeny za ten cas, co ju pouzivam. Avsak len obcasne a cca 2 roky. Tu na fore som este nenarazil na vlakno, kde by sa tato znacka riesila. Pouziva teda niekto z Vas znacku Graphite? Ide mi hlavne o to, ze potrebujem rozsirit svoj "strojovy park" (a aj ho intenzivnejsie vyuzivat) a neviem ci sa vyplati ist aj dalej s touto znackou alebo kompletne prejst na uz osvedcene (Makita apod). Znacku by som radsej mal len jednu aj vzhladom k tomu, ze preferujem aku nastroje a teda baterie/nabijacka by bola len jedna spolocna. Dakujem za kazdy nazor.
Odpovedať
Skor sa oplati ist do znaciek ako Makita alebo Bosch. Dnes uz su cenovo dostupne a kvalita je uplne inde. Ako obcasne pouzivanie mam dobru skusenost s naradim worx. Graphite mam stavebny vysavac a ten funguje bez problemu uz 6r. Samozrejme pouzivat sacky. Pre orientaciu-bosch aku skrutkovac 2x liion bateria 2ah 109€. Myslim ze nieje nutne zvazovat neznamu znacku za 70€ kde je jedna baterka a kvalita nedosahuje taku uroven.
Odpovedať
@profistavbari A zvazovat by som mal skor znacku modry Bosch alebo Makitu? Teda za predpokladu dlhodobeho castejsieho pouzivania a jednej znacky vzhladom k spolocnej aku baterii/nabijacke.
Odpovedať
@v1ct0r kvalita podla mna je o trochu lepsia makita. Napr. Uhlova bruska alebo okruzna pila sa po roku trochu rozhrka a dost pocut loziska. Aj uchop napr na malej uhli ej je lepsi kedze maju tensie telo. Baterie ma bosch dobre. Makita uz dava pomaly roz eh uz aj na male uhlovky a to je zasa + netrhaju ked zapnes😉 bosch trochu zaostava ale tiez dobra znacka aj ked ani jedna uz nieje to co boli.
Odpovedať
@v1ct0r Závisí aj od toho ako často ich budeš využívať,podľa toho by som kupoval náradie. Ak často /pravidelne /tak určite do zn. Bosch, De Walt, Makita alebo už špičkové Milwoukie ale to je iná cena a máš na dlhú dobu vystarané. Jedna spoločná nabíjačka a batérie ktoré tak ľahko nezničíš..Tak isto stroje.. ;-) Závisí aj Tvojho nákupného balíka koľko chceš do toho investovať a čo potrebuješ kúpiť.. 8-)
Odpovedať
@profistavbari No, vdaka za nazor. Od Bosch mam zahradne naradie akurat. Celkom obstojne by som povedl, neurazi ani prilis nenadchne. Od Makity mam uhlovu brusku, kde mi dost vadi obtiazne zapinanie. No zalezi zrejme od modelu, vela ludi si celkovo Makitu chvali. Este to cele premyslim.
Odpovedať
@technik007 A ty to mas ako? Len jedna znacka? Ci na obcasne pouzivanie lacna a na caste drahsia znackova? Skor Makita? Ci Bosch?
Odpovedať
@v1ct0r Mám "uťahovačky" viac kusov a rôznych značiek-ale kupoval som ich dávnejšie ako "prišlo" a miesto NiCd článkov som vymenil za nový typ Ni-MH samozrejme s čo najväčšou kapacitou, a neviem sa už s nimi ani rozlúčiť nakoľko som si na ne zvykol..Ďalej mám príklepku Bosch ale na hrubé práce som kúpil neznačkové búracie kladivo ktoré ozaj nešetrím ale neviem ho zničiť aj tak..Veľmi som uvažoval že všetko predám podarujem a kúpim si značku aku sadu Einhell ale zatiaľ kým tieto mi fungujú tak nekupujem.. Na stavbách som viac menej používal HILTI a Makitu, ale nebol som nadšený s touto značkou, Hilti je top ale na domáce využitie len práca občas drahá záležitosť, ale máš vystarané do konca života..Tak isto De Walt je dobrá značka..Záleží na Tebe ako ju budeš využívať, lebo náhradné batérie nie sú lacná záležitosť, to si musíš uvedomiť ;-) Mám aj z Lídla vŕtacie kladivo, ako aj pílu na aku 20v a zatiaľ spokojnosť..Čo ja potrebujem mi úplne stačí..
Odpovedať
@technik007 A preco prave Einhell? Pozeram, ze ceny maju prijemne...
Odpovedať
@technik007 baterka dojde za 20 z aliexpresu 5ah😉
Odpovedať
Dakujem za rady. Ja asi skusim zatial ten Graphite, kedze uz nieco od nich pouzivam a cenovo su tiez v pohode. A casom, az budem nejaky najstroj vyuzivat intenzivne, prejdem na nejaku profi znacku.
Odpovedať
@profistavbari Ktorá do akého stroja??
Odpovedať
@v1ct0r Keď sa tak rozhodneš nič s tým nepokazíš..Uvažuješ správne.. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@v1ct0r Som presvedčený, že batérie pasujú zo série Lídl 18V program :-) Skrutkovač je identický čo predáva Lídl.. :-)
Odpovedať
@technik007 makita.
Odpovedať
Ahoj, v podstate je to Čína ale za ten peniaz to môže spraviť kopu roboty. Ja som napríklad kedysi používal aku vŕtačku od Parkside. Pomer cena/ výkon bola super, tá skrutkovačka trhala skrutkám hlavičky a neexistovalo nič čo by neprevŕtala alebo nezakrútila. Bola však dosť ťažká, prešmykovalo jej skľučovadlo a v 99% prípadoch som jej výkon vlastne nepotreboval. Potom som si kúpil o niečo slabšiu, ale stále dosť výkonnú brushless aku skrutkovačku Pattfield z Hornbachu. Za cenu 85€ aj s baterkou to má 45 Nm a na svoj výkon má príjemné rozmery aj hmotnosť. Píšem to preto, že tiež je to Čína, každý predajca hobby náradia si na to akurát nalepí svoje logo a čo som tak letmo pozrel na výrobky Graphite tak je vysoko pravdepodobné, že obe "značky" schádzajú z rovnakého výrobného pásu. Za mňa len toľko, že za 85€ ten Pattfield toho odskrutkoval a navŕtal neúrekom, používam ho na dome prakticky denne už rok a pol. Slúži spoľahlivo, za cenu troch Pattfieldov by som mal jednu Makitu alebo Boschku s podobným výkonom. U väčšiny lacnejšieho náradia ešte treba povedať, že sa dá akumulátor do nich kúpiť za ľudové peniaze (v prípade Pattfield 2 Ah baterka za 20€). Keď som chcel napríklad aku vŕtačku Bosch s podobným výkonom, zistil som že len baterka stojí viac ako moja celá aku vŕtačka. Pre mňa je aku vŕtačka stroj na každý deň a ak túto zoderiem a budem mať na to prachy nazvyš, zrejme si predsa len urobím radosť niečim lepším.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@modrak26 Si v poriadku? 😄 Nikto tu nepísal o tom, že to čo je vyrobené v Číne musí byť zlé. Práve naopak, ak si dočítal môj príspevok do konca, tak tu nejaký Pattfield nad ktorým mnoho zákazníkov ohrnie nos vychvaľujem. Aj tá Boschka alebo Makita za 300€ je vyrobená v Číne, svet z toho nespadne. Všetci vieme ako to funguje, Číňan vyrobí smradľavé papuče za 2€ ale aj špičkový technologický produkt za milióny. Ide o kvalitu ktorú si zákazník zaplatí. To že som napísal že "je to Čína", ešte raz a jednoduchšie pre vysvetlenie: Je jedno či kúpiš nejaký Graphite alebo inú pseudoznačku z hobbymarketu, väčšina z toho je vyrobená možno aj na tej istej linke. Kvalita je rovnaká, tvarovo sa na seba jednotlivé produkty podobajú ako vajce vajcu len sú v inej farbe a s inou nálepkou, medzi viacerými "značkami" dokonca navzájom pasujú baterky a nabíjačky.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@modrak26 V pohode, hlavne že je tlak na poriadku 🙂 S Parksidom mám podobné skúsenosti, Parkside spomínaná v mojom predošlom príspevku bol model PABSP Li-A1, ešte pôvodný model z čiernej série Performance. Tiež si poradil s dlhými konštrukčnými vrutmi a vlastne všetkým možným. Jedine skľučovadlo bol problém, šmýkali sa v ňom vrtáky s valcovou stopkou. Potom mi ten Parkside ukradli zo stavby a potreboval som náhradu. Novšie modely, PABSP Li B2 a C1 majú skľučovadlo v poriadku ale výkonovo sa na starší model nechytajú. Veľa som vtedy vyberal, obzeral po obchodoch a utvrdil sa v tom čo som písal vyššie, že väčšina hobby náradia je konštrukčne totožná a líši sa len nálepkami. Iste, človek môže vychytať vadný kus ale od toho je tu záruka, konkrétne u mojej aku vŕtačky z Hornbachu som prekvapený koľko toho vydržala. Rozhodne ju nešetrím a po roku a pol dokonca necítim ani pokles kapacity batérie.
Odpovedať
Ale chlapi, nehadajte sa 🙂 Ja mam tie obdobny nazor, ze v podstate je takmer vsetko bezne hobby naradie z Ciny a ono zalezi, co kto kedy v dany moment potrebuje. Poznam ludi, co nakupia hobby nastroje a nikdy to nepouzivaju, takze profi naradie v ich pripade je k nicomu. Mne hlavne islo o skusenosti inych prave zo znackou Graphite, kedze od nej som uz nieco mal a teda ci sa vyplati z dlhodobejsieho hladiska a pri castejsom pouzivanie, nez som pouzival ja (co je sezonne intenzivnejsie a inak raz za cas). Inak, uz som si teda objednal od Graphite multifuncknu oscilacnu brusku a primociaru pilu + nastavce. Celkovo ma to vyslo menej ako jeden elektr. nastroj od Bosch ci Makity. Akutne potrebujem na drobne vyspravky a tiez vyrezavanie drezu. Dam potom vediet ako to dopadlo a ako sa s tym robilo.
Odpovedať
@v1ct0r Nehádame sa 🙂 Myslím že si dobre urobil. Najlepšie urobíš ak si ku náradiu pokúpiš kvalitné nástroje, to je tak 70% úspechu. Napríklad kotúčová píla (kocúr) z lidla s originál kotúčom rezal tak zle že som ho chcel vrátiť, no po výmene za kotúč Makita reže perfektne. Rovnako je to aj s brúsnymi kotúčmi, vrtákmi a iným príslušenstvom. No a hlavne si odlož bločky a nešetri tie stroje kým sú v záruke
Odpovedať
@robo91 Ja to tiez podobne robim ... dokupujem prevazne Bosh/Makita kotuce, bity, vrtaky atd
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ak chceš činu pozri si v prvom rade akú kapacitu má akumulátor ,či 1,5 alebo viac Ah ? .Taktiež musíš rátať že články dnu nebudú najkvalitnejšie. Ale z tým mal problém aj modrý Bosch, V práci mám delo Dewalt 18V z 5Ah batériami .Doma používam lahučkú výbornú Makitu 10,8 V z dvoma 4Ah batériami .Stála asi 130 eur.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?