...Feng Shui je starodávne čínske umenie o harmónii bývania.... ide o vplyv okolitého prostredia a času na ľudí žijúcich vo svojich domovoch......rada si vymenim osobne skusenosti :-)
sissik,ale ved každú izbu si môžeš zvlášť rozdeliť na tie zony.a opäť sa budeš riadiť vstupom-dverami.
aj ja sa tým snažím riadiť,ale bohužiaľ niekady sa nedá.a stále si myslím,že laik by nemal zasahovať do veľkých vecí,ktorým až tak do detailu nerozumie,lebo si tým môže viac uškodiť ako pomôcť.
na to by som si už asi zobrala odborníka.
ale samozrejme,izby,farby,rozmiestnenie-to som sa snažila podľa toho spraviť.taký ten základ.a nejaké doplnky.
lenže čítala so napr. že ked máte projekt domu podľa fs a rozhodnete sa zväčšiť čo i len o 1m,tak zas sa to musí celé nanovo robiť,lebo to ovplyní všetky ostatné veci. ;-)
expertka diky za linky, prave som zistila, ze sporak v kuchyni mame uplne zle :-N no ale inde uz nebude... Aspon stol mame vhodny ;-) ale tym zonam akosi nerozumiem... ked my aj tak mame vsetko na sever, resp. severo-zapad :-N alebo severo-vychod :-N
jejke aj moj brasko si staval pušky z lega... :-| neviem, kde na to prisiel
http://bagua.sk/klub_feng_shui/
Super téma...práve aktuálna, zariaďujeme nanovo detskú izbu...
čítala som že pośkodené a pokazené hračky majú zlú energiu...odstrániť z dosahu detí...
Bože to mám vyhadzovať ich obľúbené hračky...my sa s manželom snážíme im hračky opravovať, aby sa predĺžila ich životnosť...
Ďalšia super načrtnutá téma je "bojové"hračky...Moje deti nikdy nemali žiadnu pištoľ ani kolťák na hranie...vyslovene sme o to žiadali aj starkých , nech volia niečo mierumilovné keď ich chcú obdarovať...
Starší syn mi teraz prichádza zo škôlky s nápadmi-stavia si "pušky" z lega :-|
A čo sa nábytku týka...pravá strana detskej izby by mala byť určená na hranie..., nemá to byť zadebnené nábytkom...to mám dať ich skrine do našej spálne???
Vľavo budú mať totiž postele, keďže tam neprúdi energia(dvere sú vpravo)
Zúfalé,zariaďovať podľa feng shui byt. :-p
ahojte, o tomto uceni viem uz hroooozne dlho, niektore veci sa snaizm robit podla neho, ale po prerabke bytu (spojenie 2 susednych bytov) som uplne hotova - mame dost divny tvar bytu , niektore zony nam chybaju a 2 izby mame uplne mimo podorysu - ak sa teda riadim tym, ze hlavnym bodom su vchodove dvere. navyse je podkrovny...
viete mi pls. poradit, co v takejto situacii? chystam sa kupit dalsie knihy o feng-sui, myslite, ze v nich najdem navody na vyriesenie takehoto divokeho bytu?
o skvele si ma potesila :-D pretoze sme aj v hodne na hoho situacii :-D :-D :-D partnerstvo mame spalnu a rodina vchodove dvere a chodbu tak hadam to zvladneme aj so skrinou kde planujem nahadzat bordel :-D asi si raz darujem nejaku knizku aj ja lebo na nete je kopec textov ale vacej inspiracii by to chcelo. idem kukat tie tvoje linky dalej ;)
...divoska....zona bohatstva na WC???...co viac "vystiznejsie" si mozes priat??? :-D ...ved sa hovori...ze ked sa cloveku sniva o "hoho..."...znaci to bohatstvo ;-) :-D
zacinam mat jasnejsie po tej druhej stranke ;-) aj ked v zone bohatstva mame zachod :-D a to uz sme teraz na mizine. takze som zvedava jak to poriesim :-N
expertka dik, presne ten prvy link som myslela akurat ze neviem ci som slepa ale mudrejsia z toho nie som absolutne podla hentej tabulky. ale kuknem aj tie ostatne
...divoska....rozdelenie zon "pakua" ;-) ...pekna stranka aj pre ostatnyx :-)
http://www.fengshui-perfectlife.sk/pa...
...yukaya...ja by som na kaffe skocila...posles do MT taxi??? :-D
..mel ....mna FS nesmierne oslovilo x-) ..som rada...ze si tiez tak dobre "udreta" ako ja :-D
expi ta kupelna so spalnou - nema byt preto, lebo je to velmi vlhka a odtekajuca energia...vycucava energiu a odteka odtokom.
divoska ono je to dost komplikovane a na dlho....musela by som to dokonca kreslit....ale je mozne ze sa na to dam.
zlaticka budete mi niektora ochotna do ip vysvetlit tie zony a kde teda co ma byt? bo som sice nasla na nete davnejsie nejaky planik s cislami a aj svetove strany si dajmetomu este viem domysliet ale neviem ako to funguje a kde co ma byt alebo nema. dik
teuska - "energia sa pod sikmym stropom stlaca vytvara napatejsiu atmosferu. efekt je silnejsi, ak je strop nizky.
riesenie - " udrzujte energiu v pohybe a nasmerujte ju tak, aby prudila smerom hore a von z priestoru pod sikmou strechou.miestnosti pomoze cokolvek co ju opticky zvysi.
na steny nainstalujte stropne osvetlenie alebo pod sikmy strop polozte vysoke rastliny.
expi mame celkom dobre rieseny byt
v predchadzajucom byte nam napriklad chybala zona penazi :-D a to je pravda....
mam doma knihu a dve som mala aj pozicane, cerpala som z nich.
teuska ak nezabudnem, pozriem sa na to...ano feng-shuj ma vyhodu, ze vsetko sa da "osetrit"
niesom zas do toho fanatik, ale rada sa poucim...napriklad hugo bol dost agresivny voci nam, podrazdeny a uz aj zacal po nas kricat =-) hned ako som sa docitala, ze vylozene zbrane a mece, pistole vyvolavaju tieto nalady, slo vsetko do skrine a doma uz nic take nemame. som velmi prekvapena, ze fakt sa zmenil, ale fakt.
ahojte, celkom sa mi toto FS pozdava.... neviete, kde by sa dalo vidiet ako nejaky zariadeny dom alebo byt podla toho?? prip. aj linky na nejake stranky s obrazkami atd.... x-)
babenky aj mna velmi zaujima tato tema. neviete mi nahodou poradit? My mame podkrovny byt, celkom malu spalnu a postel mame pod sikminou a neda sa s tym nic urobit, inde nam uz proste ta postel sa neda dat, lebo je tam okno, dvere a na jednej stene skrina, ktora nam pod sikminu proste nevojde. Neviete ci sa neda nieco zavesit na tu sikminu, napr. nejake bambusove palice, mne sa zda ze som o tom niekde citala, ale neviem kde a nepamatam sa presne co to bolo.
som spravne...ked sme sa mali stahovat, prekreslila som si podorys a urobila cely byt podla feng shuj x-) nieco som uz zrealizovala a nieco sa len chystam.
wow bibinka, tak to teda musim povedat drahemu, lebo on ma neporiadok vsade a stale nieco hlada.. odkial mate tieto info, mala by som si kupit nejaku knihu :-D
cigaretka ja tie veci nemozem triedit, lebo su svokrine ]-( minule som vyhadzala skrine a o chvilu to tam bolo naspat, lebo ona si to nema zatial kam dat ]-(
to bibinka: ja som feng-šuej analfabet, ale tieto zóny ma bavia ako hovorí Dara, naľavo od postele je aká zóna, lebo, keď detí a manžela nedonútim k poriadku, tak sa v živote k deťom nedopracujeme :-D
pod posteľou sa doporučuje prázdny priestor,aby sa mohol odvetrávať matrac,takisto často utierať prach alebo vysávať koberec. a v skriniach udržiavať poriadok,lebo ak nemáme poriadok v osobných veciach,nemáme ho ani v živote a nedarí sa nám až tak dobre.. napr.my máme skrine s oblečením v spálni v oblasti detí,tak tam musím mať všetko vyyukladané v komínkoch,lebo som si všimla,že ak tam mám poprehadzované tričká a svetre,tak mi akosi "nevychádza " výchova a deti hnevajú ]-(