...Feng Shui je starodávne čínske umenie o harmónii bývania.... ide o vplyv okolitého prostredia a času na ľudí žijúcich vo svojich domovoch......rada si vymenim osobne skusenosti :-)
ano robia to, ale ja zatial nie, ja si uz izby podla intuicie a podla svetovych stran....a potom podla zasadnych pravidiel FS ako je napriklad ze zrkadlo nesmie odrazat dvere, alebo ze nohy z postele nesmu smerovat k odtoku.
jedna otazocka ako rozdelujete izby na tie svetove strany to ked mam spalnu na juho-vychod je zle, lebo som citala dnes ze celo postele v spalni ma byt na severe, tak neviem
teuska ja sa do toho zaryjem viac, ale zatial plati, ze podla pakua si zorientujes byt a potom tu izbu si uz mozes podla svetovych stran. mna to zas chytilo....budem studovat.
ja idem riesit "sekanie" miestonosti nie kladivom, ale ze budem vediet, ze v tej izbe mam tu a tu zonu v tom a tom pakua.
baby, takze este ja :-) pochopila som to takto, da sa orientovat podla pakua a to je vlastne podla vchodovych dveri, alebo podla svetovych stran. Podla toho comu dame prednost a je len dobre ked sa to zhoduje, ale asi malo pravdepodobne, U nas doma nemozne ;-) Chapem to dobre?
baby som rada, ze sme sa stretli v tejto teme, pomahame si. ako som zacala sem prispievat a citat vas, otvarat linky, tak som sa zas nieco nove dozedela o FS :-)
...zopar rad od odbornicky FS ;-)
...napr.....aké sú kritériá na výber vhodného pozemku?
...Aké zásady treba dodržiavať pri projektovaní rodinného domu v duchu feng shui?
...Ktoré stavebné materiály sú preferované?
...Pozemok sme vybrali v dobrej lokalite, dom je naprojektovaný podľa pravidiel feng shui. Ako si zariadiť interiér?
...Ktoré interiérové doplnky a farby môžu ešte napomôcť nášmu spokojnému bývaniu?
...Osobitnou kapitolou je záhrada ako neodmysliteľná súčasť bývania v rodinnom dome..
... :-) :-) :-)
zmatok sa usporiada....ja si napiklad uz jednotlive casti zariadujem hlavne podla svetovych stran, zacala som rostilnamy. samozrejme ze ma pakua v niektorych nepusti, ale na posilnenie som zvolila toto. miestnost uz nerozkladam na dalsie pakua...aj ked sa da ze aj pracovny stol, ci kutik v izbe si tiez zorlozis na pakua.......
sampo tiez som to tak pochopila aj som bola o tom presvedcena, kym knihu nezobral do ruk manzel a nasiel tam prestne vysvetlenie.
slo o to, ze ked nemame dom ci byt podla svetovych stran, musime sa drzat v prvom rade pakua.
da sa orientovat aj podla svetovych stran, ale to uz nema s pakua nic spolocne. pakua je jedna vec a svetove strany druha. samozrejme, ked tieto dve licuju, je to to najlepsie.
u mna v knihe je zas miesto v zonach aj pre svokryne jazyky.
miektore zas za vyslovene neodporucaju pre neg. energiu.
ked bude cas, pozriem na svokryne jazyky kam patria.
tiez som ich nikdy nemala, lebo som citala, ako vysavaju a nerusaju enrgiu. ale pacia sa mi, a tak maju u nas miesto.......ktore im patri.
k posteli som našla-
posteľ by sa mala nachadzať v silovom poli miestnosti, čiže pri suvislej stene čo najdalej od dverí a okien. šikma strecha nad postelou ma rovnaky učinok ako tram, čiže tiesnivo.a nemala byť stať v toku energie
ja mám knihu FS z roku 97, a k rastinam sa píše, že v domacnosti nemaju byť kvety so špicatými listami, ako su svokrine jyzyky, či juka, ale kvety ktore kvitnu, idealne maju byť umiestnené pri okne alebo na parapete
chceli by sme kupit postel do detskej izby, ale nikde som nevidela aka by mala byt. ja by som chcela vyvysenu a pod nu dat stolik, co sa da zasuvat, ale s tym, ze ked tam bude mala spat ze bude prazdny. A nejake regaliky na oblecenie. Mohlo by to byt? mame totiz maly byt a k tomu podkrovny a kedze jej nechcem dat postel pod sikminu mam este menej miesta.
no ked zony su v tvare tvorca, prip. obdlznika a my mame na jednej strane dve izby + kuchyna a na druhej len jednu izbu. idealne je mat podorys stvorec, obdlznik... a pustila som sa do toho skor pre zabavu a zo zvedavosti, nie som do toho tak zazrata ze by som si volala na to odbornika.
ja nechápem ako vám môže chýbať nejaká zona. :-o
ved ten pôdorys od FS sa vlastne prispôsobí tomu,nie?nechápem to.a nechcete si pozvať nejakého odborníka?ved to nie je také drahé a určite by dobre poradil.
ja som pred par mesiacmi nasla v nejakom casaku clanok o FS a hned som si aj rozkreslila nas byt a zistila som ze nam uplne chyba zona priatelia :-( a zo zony partnerstvo nam chybaju dve tretiny :-( ale nahodou som tam zavesila svadobne foto tak dufam ze som to posilnila trosku :-D no ale teraz ma napadlo ze ci to nemam zle lebo som v tom planiku nezakreslila balkon. musim si pozicat nejaku knihu ze si to nastudujem dokladnejsie.
a volakto pisal ze biele steny nie, ale mne sa pacia. zacinam byt posadnuta bielou :-N