Odstranenie starych naterov

Zdravim, vedeli by ste poradit ako riesit odstranenie starych vrstiev farby panelovej steny? Odstranovat iba staru farbu (vlavo), alebo dat s farbou dole aj cast omietky (vpravo)? Uprimne, davat to dole aj s omietkou to ide lahsie, nedrzi to extra silno. Zaroven nechcem robit nieco zbytocne. Po ocisteni pride firma spravit nove stierky.
Odpovedať
ahoj, ak ti mozem poradit za mna tak cele dole. Ked som kupil byt, 13 rokov dozadu, tak niekde omietka oduta, niekde drzala ako slak, skusali sme oskrabat iba farbu ale to bolo utrpenie. Tak mi znamy dohodil kontakt na dvoch romskych chlapcov a vybuchali mi komplet omietku z 3 izboveho bytu kladivkami za 2 dni. Valili ako stroje. Sice ma vdaka tomu par susedov nezdravi dodnes, ale bolo mi jedno v tom momente. Potom majster nahadzoval na cisty panel. Ale mal som dusu na mieste a bol som rad, ze sa to spravilo komplet načisto.
Odpovedať
ked omietka nedrzi, daj ju dole.
Odpovedať
@miselito ahoj, vdaka za zdielanie skusenosti. Zatial to slo vcelku lahko, uvidim ako to pojde dalej. Ak bude problem, alebo to bude velmi dlho trvat, uvazujem aj nad pozicanim sanacnej frezy. To by snad mohlo pomoct.
Odpovedať
@komar24 Čauko, daj cele dole a maš po problémoch. Akurát tamtoho týždňa som dával dole neuveriteľných 9 vrstiev farieb... Tiež až do omietky, ale omietka držala jak ďabol. Keď to ide aj s kusom omietky dole ľahšie, tak nie je o čom, proste škrab dokedy ide. Zbytok sa zapenetruje a nova omietka.
Odpovedať
Dnes som dal dole komplet celu omietku na celej stene, ide to vcelku ok. Zaroven to vyzera tak, ze v dvoch dalsich izbach nie je omietka ale stierka a tam to tak lahko nejde dole. Lepsie sa drzat povodneho planu a oskrabat vsetko (aj so stierkou), alebo len steny namocit a skusit dat dole stare natery? Ak som dobre videl, tie stare natery su asi 3-4.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?