Odstránenie zadzi z tehál

Zdravím, chcem sa opýtať či niekto nemá skúsenosti s odstránením sadzí z tehál. Rozobrali sme starý komín, ktorý bol súčasťou steny, myslel som že trocha oškriabem, sieťka, kleber a stierka na vrch postačí, ale upozornili ma že po čase tieto sadze vylezú na povrch. Neviete niekto o niečom na zafixovanie tohto bordelu, alebo jeho odstránenie. Radili mi odfrezovať /oškriabať/ cca 1cm z tehál, kým nebudú ako tak čisté. :-.
Odpovedať
kominovky budu furt robit patalie
Odpovedať
Radia ti dobre, všetko zadechtované treba dať preč. Jeden známy tehly orezával tak, aby zostali pekné čisté...
Odpovedať
Profilova fotka
Kotúče budú stáť viac ako nové tehly
Odpovedať
@pavol A čo tak tehlu v novom múre pootočiť nepoškodenou stranou von, alebo položiť kantom.
Odpovedať
Profilova fotka
Pracne riesenie s neistym vysledkom - brusenie. Je problem kupit par novych tehal?
Odpovedať
Tu nejde o vybrané tehly, ale o tehly čo zostali v stenách. Ten komín bol v rohu miestnosti, tak že černota na dvoch múroch od stropu až po podlahu.
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol a co tak oblozit stenu sdk a hotovo? Je aj protipiozarny. Asi by som neriskovala ze mi to bude vyliezat spod omieky. A brusit 1/2cm...no, neviem...
Odpovedať
ono sa to dá,, že natrieť tehly lodným lakom a ked zasychá,,ohádzať jemným pieskom - zdrsniť,,,,a na to už klasicku omietku,,vtedy už nepresiakne tá černota z pôvodnej tehly,,teda očernetej,,skus ,,trebárs aj dvakrát tým lakom, aj pieskom,,, :-) toto sa robí aj ked decht z komína vyrazí v miestnosti flaky na stene,,, :-)
Odpovedať
@jankazb Nad tým som uvažoval aj ja ale odskoky na stene sa mi nepáčia, preto hľadám iné riešenie, v kúpeľni to isté, to poriešim obkladačkami. @mirica888 tak nad lakom som tiež premýšlal, len neviem či mi na to bude chytať kleber, preto sa tu pýtam či nemá niekto overený a účinný postup. Myslím že skombinujem maximálne obrúsenie a prelakovanie s tým pieskom :-)
Odpovedať
@pavol práve preto sa dáva ten piesok,
Odpovedať
a možno by bolo pekné aj kameňom obložiť alebo tapetu,,
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol no najvacsi problem asi bude to, ze tam nebude az tolko sadzi ako dechtu a to nie je nic co by som frezoval, alebo niekde zabudoval.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pavol skus sem dať nejake foto,,či je to dech a či len očiernená tehla od suchých sadzí,,, :-)
Odpovedať
Tu sú foto
Odpovedať
@pavol Tehlu obsekaj priklepkou ak máš alebo v horšom prípade ručne.
Odpovedať
@pavol Myslím, že tam decht nie je. Nevidno zatečenie ani do tehly, ani do malty.
Odpovedať
@viktor811 hladal som na nete ako by mal decht vyzerať ale toto je suché, myslím že to pôjde dolu ]-( kombináciou karboška a kladivo :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol Mám pocit, že Ty si silou mocou hľadáš prácu. A čo je na tom najhoršie, tak zbytočnú. :-)
Odpovedať
@pavol Stačila by drôtená kefa a ostatok ako uvádza @marica888, resp. voda a dobrý špritz.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 To by určite nestačilo. Videl si už niekedy sadze? Však tie sú tak mastné, že sa to ani z rúk nedá umyť. Celé to je zbytočná robota.. Ak potrebuje tehly, nech si kúpi novú plnú tehlu za 0,50e/ks, alebo staré očistené, ale zo stavby za 8-10Centov/ks a má to bez roboty a lacnejšie.
Odpovedať
@jamk1 Ja by som sa snažil očistiť najmä maltu medzi tehlami do biela (to sa bude dať). Tam to určite chytí a bude to tvoriť kostru omietky, potom špritz, ktorý treba nechať zaschnúť. Po zaschnutí skúsiť priľnutie, potom hrubú a jemnú omietku. Určite by som nič iné s tým nerobil.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 Ale na tom mastnom ani špric držať nebude. Nemysli si, že tá mastnota je len na povrchu. To bude aj do hĺbky tehly. Ak by mal tie tehly orezávať, ona je riadne tvrdá a diamantové kotúče pôjdu jeden za druhým. Tu treba naozaj zvážiť, či materiálové náklady a čas stoja za to.
Odpovedať
@jamk1 bez roboty nič nespravi a staré tehly nemieni rozoberať', , ved to môže byť nosný múr a ešte roh,to by musel dve steny rozobrať', @pavol nie je to až také zlé ,mozno ani nie je nasiaknutá celá tehla len na povrchu,ako vyzerali tie čo si rozobral z komina? Skus na jednej tehle to obrusiť
Odpovedať
@jamk1 Napríklad vápno po dobrom zaschnutí priľne na sklo tak pevne, že tú spodnú vrstvičku zo skla už mechanicky neodstrániš.
Odpovedať
@jamk1 Nie nie, ja nepotrebujem staré tehly z komína, ani s nimi nemám plány, skončia zo suťou na smetisku. Ja riešim tie ktoré zostali v stene. Na fotke - vľavo nosná stena o hrúbke 30cm a v pravo priečka. Keby ich chcem odstrániť musel by som podoprieť strop, rozobrať časť nosného múru a nanovo vymurovať a to je tiež pekný zabiják času.
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol Prepáč, ja som to potom pochopil inakšie. Myslel som, že tie tehly chceš použiť znovu na stavbu niečoho iného. Ale aj tak si nedokážem predstaviť, že čo na ich povrchu bude naozaj držať tak, že sa to po čase neoddelí. Tak držím palce, nech sa Ti darí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?