SÚŤAŽ s Weberom – Vyhrajte fasádny čistič!

Profilova fotka
Aj keď si fasádu strážime ako oko v hlave, sú situácie, ktoré jednoducho neovplyvníme. Dážď, vietor, smog z okolia, mach zo severnej strany domu alebo zelené škvrny po kosení. V novom článku v našom magazíne vám poradíme, ako vyčistiť fasádu svojpomocne: https://www.modrastrecha.sk/magazine/... Máte aj vy skúsenosť so znečistenou fasádou? Podeľte sa o ňu v tejto diskusii a zapojte sa do súťaže o 1 balenie (5 kg) Weber fasádneho čističa. Ako sa zapojiť do súťaže: 1. Do diskusie s názvom “SÚŤAŽ s Weberom – Vyhrajte fasádny čistič!” napíšte svoju skúsenosť, príbeh alebo tip, ako ste sa vysporiadali so znečistenou fasádou. 2. Súťaž trvá od 18.8. do 30.8.2025 do polnoci. 3. Každý používateľ môže pridať len 1 príspevok. 4. Súťaže sa môžu zúčastniť všetci registrovaní používatelia Modrej strechy. 5. Výherca bude náhodne vylosovaný spomedzi všetkých príspevkov. 6. Login výhercu zverejníme v súťažnom fóre s názvom „SÚŤAŽ s Weberom – Vyhrajte fasádny čistič!“ do 7 dní od ukončenia súťaže a budeme ho kontaktovať prostredníctvom internej pošty. 7. Cenu výhercovi pošle priamo spoločnosť Weber na uvedenú adresu. 8. Organizátorom súťaže je Modrastrecha.sk v spolupráci s Saint-Gobain.
 Prajeme veľa šťastia!
Odpovedať
K nám sa pár rokov dozadu nasťahovali lastovičky a zostali po nich fľaky, ktoré sme vyčistili wapkou. Čistič sme zatiaľ neskúšali, riešime to každý rok takto a budúci rok už plánujeme obnoviť fasádu.
Odpovedať
Tak fasádnych čistič som nikdy nepoužíval a ked bolo treba tak len s wapkou čistá voda a wapka a viem ze sused mal raz nejakú firmu a co mu to robili a ze wau výsledok bol ale rad by som to vyskúšal na svojej fasáde
Odpovedať
Tak ešte sme sa nevysporiadali s tou našou 25 ročnou, už riadne znečistenou fasádou, cenová ponuka 800- 1000€ za dom , nie je veľmi lákavá, svojpomocne , bez plošiny to nezvládneme , občas aspon nejaké čiastočné očistenie prípravkami proti riasam do bazéna , vydržalo tak 1 rok a opäť, bez kvalitného vyčisteni a impregnácie , to nemá zmysel , a teraz aspoň výmena 55 roč. okien a dverí ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janamartish:

Aj keď si fasádu strážime ako oko v hlave, sú sit…
@janamartish Takže ja som sa s tým nevysporiadal. Tmavý sokel je ufŕkaný od blata, pouýitl som vodu, kefu s jarovou vodou, tlakový čistiť a stále nie je vidieť, že je sokel tmavohnedý. čo sa mi podarilo na jednej časti - pretlačil som trochu sokel na spojoch polystyrénu takže som to nechal tak. Ak máte typ - poraďte.
Odpovedať
My máme bielu fasádu aktuálne 4 rok .Pred rokom na prázdnom susednom pozemku kosili trávu strunovými kosačkami, nič by na tom nebolo keby v tráve neboli opadané hnilé hrušky.Fľaky sme mali po celej zadnej stene domu od trávy a hrušiek.Manžel sa snažil vodou vystriekať čo sa dalo,ale niekde ostali fľaky.Niet nad dobrých susedov...
Odpovedať
Rodicia maju fasadu weber od roku 2008. Fasada je prekvapivo stale pekna jasna ani by clovek netipoval ze tomu je uz tolko rokov. Na severnej strane na nevykurovanej stene mavaju problem s riasami. Jedine co sa im osvedcilo je savo a oplachnut wapkou. Zvycajne tak na 2 roky riasy daju pokoj a objavia sa znova.
Odpovedať
Tak vyskusat nieco take by sme mohli,lebo este nikdy sme fasadu necistili,ani komin,ktory je po zime vzdy na fasade spinavy,ale ako nahle zaprsi zmizne to.Ale tieto machy a rozne zanesenia sa urobili na panelakoch,kde je fasada do boku,cize tam do tych dier sa takto ten bordel zanese a naozaj je to odpudivy pohlad na mesto.Tym,ze zrna mame vonku teda tocena sa to zmije dazdom.Ale za vyskusanie nic nedam,mozno budem velmi prekvapena aj pri takejto fasade.
Odpovedať
Fasáda je od lastovičiek špinavá už asi rok a ešte sa mi to nepodarilo vyčistiť aby tam neboli fľaky .
Odpovedať
Na našom dome sme mali špinavú fasásu pod parapetami, od zeme z kvetov ktoré máme vonku na parapete po použití fasádneho čističa je špina preč a sa tešíme, že je po probléme.
Odpovedať
Na špinavú fasádu som doposiaľ používala len wapku. Problenkm su flaky od slinakov slizniakov, ktory po sebe zanechavaju stopu a je velni viditelna na fasade. Rada by som vedela, ci s tym vie poradit fasadny čistuč. Skúsenosti s fasádnych cisticom nemám, ale určite by som ho vyskúšala a rada mala skusenost 🙂🤗
Odpovedať
Tip je pouzit vapku :) Ak znecistenie nie je silne a dlhodobe, staci takto.
Odpovedať
Zapájam sa do súťaže o čistič. My máme bielu fasádu domu, dom postavený 2 roky, ešte čo to okolo domu dokončujeme, pri pílení brúsení, kosení nás čaka ešte mnoho frkancov a prachu okolo domu. Fasádu sme ešte nečistili, kedže ešte len plánujeme kúpiť vapku. Sem tam sú aj frkance od vtákov. Tak plánujeme sa povenovať aj fasáde. Možno práve tento čistič by nám pomohol vyčistiť našu fasádu domu. 😉🍀🍀🍀🍀
Odpovedať
Zatial som to neriesil iba wapkujem od pavucin, ale raz na to dojde, ked budu dokoncene chodniky.
Odpovedať
Práve toto budeme musieť riešiť. Nevedela som o takomto prípravku, myslela som si, že našej fasáde už nič nepomôže, pretože sú na nej zelené až čierne fľaky. Možno tento prípravok by jej prinavrátil aspoň čiastočne vzhľad, aký mala pred mnohými rokmi.
Odpovedať
Na fasádu sa nám rozliala emulzia na čistenie kobercov, nádoba sa rozbila a vysplechla na fasádu. Tak sme ju potom polievali vodou a ona penila ako divá. Fľak je tam doteraz
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janamartish:

Aj keď si fasádu strážime ako oko v hlave, sú sit…
Zatiaľ som fasádu čistila s vapkou a čistou vodou, ale žiadna sláva, lastovičky nám dajú zabrať. Takže vyskúšať profi čistič by som ocenila.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Len malá pripomienka, ešte dnes do polnoci sa viete zapojiť do súťaže :)
Odpovedať
Wapkou
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, dokáže to odstrániť aj takéto žlté flaky od ílovitej zeminy? Mám to takto zažltnuté už 3 roky.
Odpovedať
Profilova fotka
Súťaž bola ukončená, ďakujeme všetkým za zapojenie sa :) náhodným žrebovaním bola vylosovaná víťazka súťaže @vlastadorisa - gratulujeme! Všetkým prajem krásny deň, Jana za tím Modrej strechy
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?