SÚŤAŽ UKONČENÁ: Vyhraj kvalitný kufor alebo cestovnú tašku!

Profilova fotka
SÚŤAŽ UKONČENÁ Minulý rok prijala Allianz – Slovenská poisťovňa takmer 33-tisíc hlásení o škodách na domoch, bytoch a domácnostiach svojich klientov v celkovej hodnote 14,7 milióna eur. Medzi nimi bolo aj niekoľko rozsiahlych škôd, spôsobených najmä požiarom, pri ktorých majitelia doslova za pár hodín prišli o celú nehnuteľnosť. Zvlášť pri takzvanej totálnej škode je dôležité správne poistenie majetku. Akú najčastejšiu chybu robia podľa Allianz klienti pri poistení svojich nehnuteľnosti a domácnosti? Tipujte a vyhrajte. Prvý vyžrebovaný získa kvalitný kufor na kolieskach, ďalší dvaja vyžrebovaní získajú cestovnú tašku s madlom na kolieskach. Aké sú podmienky súťaže? 1. Do súťažného fóra s názvom „Jesenná súťaž s Allianz: Vyhraj kvalitný kufor alebo cestovnú tašku!“ napíšte odpoveď na súťažnú otázku. 2. Vaše tipy môžete zverejňovať od 9.10. do 15.10. 2023 3. Každý sa do súťaže môže zapojiť iba raz. 4. Zo súťažiacich vyžrebujeme troch výhercov a zašleme im ceny. 5. V súťažnom fóre s názvom „Jesenná súťaž s Allianz: Vyhraj kvalitný kufor alebo cestovnú tašku!“ zverejníme do 7 dní od ukončenia súťaže loginy výhercov a budeme ich kontaktovať prostredníctvom internej pošty. 6. Ceny výhercom zašle Allianz poštou. 7. Organizátorom súťaže je Modrastrecha.sk v spolupráci s Allianz.
Odpovedať
1
2
„Jesenná súťaž s Allianz: JE TO VÝŠKA POISTNEJ ZMLUVY - nižšie poistné sumy, než bola reálna hodnota nehnuteľnosti, poistná suma pri nehnuteľnosti nastavená len na výšku hypotéky, mnoho ľudí nemá uzatvorené komplexné poistenie, ide buď o poistenie nehnuteľnosti, alebo domácnosti, sú aj klienti, ktorí si byt poistia na vyššiu sumu, ako je jeho trhová hodnota, poistenie je uzatvorené len na základné živelné riziká a iné dôležité riziká sa zabudne. 😉
Odpovedať
Profilova fotka
najčastejšou chybou je Podpoistenie majetku Pri poistení je dôležitý správny výber rizík, ktoré si poisťujeme, ale aj stanovenie správnej výšky poistnej sumy. Výška poistnej sumy by mala zohľadňovať hodnotu majetku v aktuálnych cenách tak, aby sme si pri vzniku poistnej udalosti mohli obnoviť svoju nehnuteľnosť v pôvodnej hodnote. Ak je totiž majetok podpoistený, v prípade škody môže poisťovňa vyplatiť klientovi len pomernú časť vzniknutej škody, podľa výšky stanovenej poistnej sumy a svoj majetok si tak nebude môcť obnoviť do pôvodného stavu. Klienti majú nižšie poistné sumy, než bola reálna hodnota nehnuteľnosti.
Odpovedať
Najcastejsou chybou je takzvane podpoistenie, najma pri starsich poistnych zmluvach, ktore si klient neaktualizoval aj niekolko rokov. S odstupom casu moze hodnota nehnutelnosti stupnut, no ak poistna zmluva nie je aktualizovana, je uzatvorena na neaktualnu ( nizsiu ) hodnotu nehnutelnosti a v pripade positneho plnenia poistovna vypaca len pomernu cast vzniknutej skody.
Odpovedať
Profilova fotka
najčastejšou chybou je podpoistenie majetku. Pri vzniku škody tak poisťovňa nemôže poškodenému uhradiť vzniknutú škodu v plnej výške, ale vyplatí mu len pomernú časť škody podľa výšky poistenosti. Tým pádom v prípade poistnej udalosti ľudia dostanú menej peňazí, než vynaložia na opravu svojej nehnuteľnosti. Na druhú stranu nemá zmysel poistiť si budovu alebo veci v domácnosti na vyššiu sumu, ako je ich hodnota, pretože pri poistnej udalosti klient dostane plnenie len vo výške nákladov na opravu alebo kúpu poistených vecí. Najdôležitej­ším kritériom pri výbere poistenia je výber rizík, na ktoré je majetok poistený. Druhým dôležitým kritériom je správne stanovenie výšky poistnej sumy, aby dostatočne majetok kryla. Výške poistného treba venovať pozornosť každým rokom a jeho výšku prehodnocovať. Rast poistnej sumy domácnosti a ceny poistenia sa odvíjajú od inflácie a spotrebiteľského koša.
Odpovedať
Najčastejšou chybou je podpoistenie majetku.
Odpovedať
Podľa mňa je to podpoistenie majetku bez indexácie.
Odpovedať
Najčastejšou chybou je podpoistenie majetku.
Odpovedať
Najcastejsou chybou je podpoistenie majetku s absenciou indexacie.
Odpovedať
podpoistenie majetku s absenciou indexácie je najčastejšia chyba.
Odpovedať
Najčastejšou chybou je podpoistenie majetku, chýbajúca indexácia poistenia (chráni poistenie majetku pred infláciou).
Odpovedať
Najčastejšou chybou klientov pri poistení svojich nehnuteľností a domácností je, že ich poisťujú na nižšiu poistnú sumu, než je reálna hodnota nehnuteľnosti.
Odpovedať
Najčastejšou chybou je podpoistenie majetku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
je to podpoistenie majetku a absencia indexácie
Odpovedať
najčastejšou chybou je podpoistenie majetku a to najmä pri starších poistných zmluvách, ktoré si klient neaktualizoval aj niekoľko rokov
Odpovedať
Najcastejsou chybou je, ze sa klienti hanbia opytat sa, alebo pripustit svoju neznalost. V niktorych odbornejsich terminoch si nie su isti vyznamom ale neopytaju sa. Tak isto pri rozsahu krytia zmluvy, co vsetko pod nu spada, nespada. Ako dalej po rokoch s poistkou... Pracovnik poistovne sa x krat opyta ci im je to jasne: " Ano samozrejme je nam to jasne" ale vacsinou to jasne nie je. Potom v pripade plnenia poistky su casto krat prekvapeni co v skutocnosti im poistovna moze preplatit a co poistka nekryje.
Odpovedať
.. je to podpoistenie.. neaktualizovanie zmluvy... aj keď moja predstava je, že o klienta sa treba starať, ale nie do výšky odmeny za uzatvorenú zmluvu, za ich počet.. ale podľa potrieb klienta. Traja "predajcovia" toho istého produktu dokážu kydať na toho predchádzajúceho a keď príde štvrtý, povie to isté... že vidí o čo predchádzajúcemu išlo, no mohol vám ponúknuť ešte toto, lebo to ja ponukam všetkým prioritne...
Odpovedať
Hej, hej. Že podpoistenie. Najčastejšou chybou sú tie hárky papiera, písané drobnejším písmom, kde sú popísané napríklad aj výluky z poistenia. Len tak aktuálne. Aká musí byť sila zemetrasenia, aby poisťovňa sa vôbec zaoberal nejakým plnením? Dostanú poistné plnenie klienti postihnutí včerajším zemetrasením, hoc aj keď mali "podpoistenie" ???
Odpovedať
Ešte detail z Všeobecných poistných podmienok Alianz poisťovne. 6. Stupeň v mieste poistenia (teda nie niekde namerané epicentrum).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Ešte detail z Všeobecných poistných podmienok Ali…
@frantisekca Uniqa má bez uvedenia stupňa. Neviem, ako Generali a iné...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blacksr:

@frantisekca Uniqa má bez uvedenia stupňa. Neviem…
@blacksr Generali to samé ako Alianz, ale to je asi už trošku off topic 👍
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@blacksr Generali to samé ako Alianz, ale to je …
@frantisekca Áno, prosím, držme sa súťažnej témy, hoci tieto informácie určite zaujímajú mnohých. Ak sa chce niekto bližšie informovať o poistení aj skrz aktuálnu udalosť na východe, môže sa k tomu samozrejme vytvoriť nová diskusia. Ostatné príspevky, ktoré nebudú súvisieť so zapojením sa do súťaže, už budem odstraňovať, aby sme potom nemali chaos pri žrebovaní. Ďakujem za pochopenie. :)
Odpovedať
Podpoistenie majetku
Odpovedať
Najcastejsou chybou je podla mna podpoistenie majetku.
Odpovedať
Podpoistenie majetku-výška poistnej sumy, výber rizík - čím viac je ich zahrnutých tým lepšie, aj keď bude poistná suma potom vyššia.
Odpovedať
Profilova fotka
Jesenná súťaž s Allianz : Chyba je ak zmluva má nižšiu poistnú sumu, než bola reálna hodnota nehnuteľnosti. Ďalšou chybou je, ak je poistná suma pri nehnuteľnosti nastavená len na výšku hypotéky. Podpoistenie znamená, že v prípade poistnej udalosti ľudia dostanú menej peňazí, než vynaložia na opravu či na zaobstaranie novej nehnuteľnosti alebo zariadenia.
Odpovedať
nesprávne poistenie svojej nehnutelnosti t.j. podpoistenie , ktoré nezodpovedá reálnej hodnote nehnutelnosti..... napr. zrenovujeme svoju nehnutelnsoť , ale ludia nechajú svojú pôvodnú poistku,
Odpovedať
Najčastejšiou chybou je takzvané podpoistenie, najmä pri starších poistných zmluvách, ktoré si klient neaktualizoval aj niekoľko rokov. S odstupom času môže hodnota nehnutelnosti stúpnuť, no ak poistná zmluva nie je aktualizovaná, je uzatvorená na neaktuálnu (nižšiu) hodnotu nehnuteľnosti a v prípade poistného plnenia poisťovňa vypláca len pomernú časť vzniknutej škody.
Odpovedať
Najčastejšou chybou je podpoistenie majetku - nedostatočná výška sumy majetku
Odpovedať
Podpoistenie majetku
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od michaelarecht:

SÚŤAŽ UKONČENÁ Minulý rok prijala Allianz – Slov…
Podpoistenie majetku, každý rok prerábam poistku bytu ,)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?