Susedove kamery sú namierené na náš pozemok

Zobraz úvodný príspevok
Dobry den.Potrebovla by som radu ak susedia si umiestnili 3kamery,ktore su namierene ,2na spolocny dvor a1je namierena na moj pozemok.Dakujem
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Este doplnim ze ak dobre viem, zakon mi urcuje pustit ho k jeho byvaniu cez nase dvere lebo zatial iny pristup nema ale urcuje mi aj zakon strpet jeho kamerovy system? Kamera z jeho parcely priamo na nasu!!! Je mozne ze pochybila i firma ktora mu kameru montovala? Prosim poradte na koho sa obratit
Odpovedať
Ja by som to riesil s políciou.
Odpovedať
Úrad na ochranu osobných udajov. Po pokute rýchlo vytriezve.
Odpovedať
@tuqanqa Tak ako píše @mariaroha. Obrátiť sa na uvedený úrad. Strpieť kamerový systém si povinná len keď to je stanovené zákonom (napr. letiská, banky a pod.) alebo je to oprávnený záujem toho, kto vyhotovuje videozáznam (napr. benzínky, recepcie firiem a atď). Každopádne vždy by si mala dostať informácie kto, za akým účelom a atď spracúva tvoje osobné údaje. Neuviedla si, či dotyčný vystupuje ako fyzická osoba podnikateľ, resp. právnická osoba alebo len fyzická osoba, ktorá prenajíma danú nehnuteľnosť, ale máš právo vedieť všetky spomínané informácie. Toľko k GDPR. Zároveň v § 12 Občianskeho zákonníka sa uvádza nasledovné: "Písomnosti osobnej povahy, podobizne, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy týkajúce sa fyzickej osoby alebo jej prejavov osobnej povahy sa smú vyhotoviť alebo použiť len s jej privolením." To znamená, že ak nedospejete k dohode s dotyčným a Úrad na ochranu osobných údajov sa bude k tomu stavať s nezáujmom, tak to treba riešiť v občianskoprávnom spore.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch

Odpoveď na príspevok od rebecca363:

To, ze su kamery namierene na Vas dvor este nezna…
@rebecca363 Zlá odpoveď. Ak na Vás niekto mieri zbraňou, je to úplne jedno, čí tá zbraň je nabytá, nenabytá čí je to atrapa. Vy to nemôžete vedieť. Vaše súkromie nemá právo nikto porušiť. Právo na súkromie Vám zaručuje zákon. Kamera môže snímať bezprostredné okolie jeho rodinného domu, nie však Váš majetok. Každá kamera sa dá nasmerovať tak, aby snímal jeho, nie Váš majetok. Inaksa dopúšťa trestného činu obmedzovania Vášho súkromia.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od posly:

@rebecca363 Zlá odpoveď. Ak na Vás niekto mieri z…
@posly reagujete na prispevok spred 4 rokov...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od posly:

@rebecca363 Zlá odpoveď. Ak na Vás niekto mieri z…
@posly Neporovnávaj zbraň s kamerou, nie je to to isté !
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@posly Neporovnávaj zbraň s kamerou, nie je to to…
@petersd Verím tomu že teraz sa ohradzuje že kamery "striehnu" na jeho pozemok, ale keď príde nedajbože ku krádeži, sused bude veľmi rád keď bude na základe kamier vedieť kto to bol..
Odpovedať
ked dojde ku kradezi tak na kamere uvidis chlapikov so siltovkou ako nieco kradnu. Aj ked bude vidiet ECV auta na ktorom odisli, tak sance mas takmer nulove (skusenost suseda 3 mesiace stara). Takze aj mna by celkom vyrusovalo ak by mi sused natacal moj pozemok/ulicu. Sice dnes maju vsetky kamery sw na vyrezavanie/rozmazanie toho co nechces natacat, ale realne to nikto nepouziva, takze ak kamera mieri na tvoj pozemok, na 99% ho aj nataca
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zacik:

ked dojde ku kradezi tak na kamere uvidis chlapik…
@zacik Smelé tvrdenie, nesúď ostatných podľa seba. Nainštaloval som stovky kamier a VŽDY nastavujem privacy masking. Potom už len stačí, keď majiteľ kamery ukáže susedovi v telefóne, ako vyzerá scéna, z ktorej sa robí záznam. A je všetko jasné, žiadne dohady. Je to úplne bežná prax a dobrý spôsob, ako predísť sporom. Ale keď je dakto hulvát, rozum nedoleješ.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@zacik Smelé tvrdenie, nesúď ostatných podľa seba…
@kejsix palec hore a ospravedlnujem sa minimalne tvojim klientom. Ja kamery nemam, ale vo svojom okoli mam desiatky ludi co ich maju a VSETCI natacaju minimalne ulicu. Preto som si dovolil toto zovseobecnenie a stojim si za nim....mozno to teda nebude 99%, ale 90%.
Odpovedať
Ak má sused peknú ženu, ktorá sa za domom rada opaľuje, tak privace masking na kamere sa ruší!
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?