Sused si privlastnil náš pozemok - ako to riešiť?

Dobrý deň, ahojte, chcel by som sa poradiť. Mame neskutocne arogantneho a drzeho suseda, presnejšie cela familia a sú ich dosť primitívcov (romovia) a ja uz neviem ako na nich, teda už ani ale neviem ako to bude ďalej pokračovať, čakáme na geodeta, a hneď treba oplotit, ale susedia sú nevyspytateľný, hukoty a do bitky. Bývam len s mamkou. Prechadzam do detailu, cca pred 10 rokmi mamka (vlastník) im predala od ich steny 3m a do dĺžky 9 m za 300€. Bolo to notársky opeciatkovane s podpismi, je to vraj ako obyčajný zdrab papiera, a potom a ani do teraz nepresla kupnopredajna zmluva, dnes do teraz na katastri je iba vidieť ze na tom pozemku je moja mamka vlastníkom a nie sú tam oni. Teraz polovicu sused spravil plot a to viac ako 3m od ich steny a to bez geodeta. Co raz viac si dovoľujú, lebo sú tam už na tlačený ako také sardinky, a stále k nim sa niekto pristahuje, na pozemku sú pomije, bordel, zo steny vychádza trúbka - odpadová voda, ešte k tomu kadibudka, sama špina, smrad, hlodavce - potkany. Ešte jedna dôležitá vec, pred par rokmi mamka im podpísala aby sa mohli napojiť na našu prípojku, ale šachta bola postavená na našom pozemku čiže viac ako od ich steny 3m a obecná polícia na to ze to je v poriadku, a to sme prednedávnom zistili ze starosta, obecná polícia ci už poprípadne možno aj štátna polícia sú ako jedna ruka. Riešiť sme nemohli lebo sme na tom neboli dobre finančné zaobstarany, teraz už lepšie a najlepšie bolo keby by sme to mali naspäť a vyhnať ich. Vraj peniaze im netreba dat, lebo už dosť využívali pozemok. Nemajú tam nich hnuteľného. Co mozme urobit? Dodatok, všeobecný advokát, mi povedala, ze má veľké skúsenosti a záleží aký sú susedia, proste mame zavolať geodeta (co už len čakáme) a akonáhle vytyci pozemok tak hneď aj postaviť plot. No ale keď sme sami a oni, čo sa ich nedá zratat na prstoch. DAKUJEM ZA KAZDU RADU. S pozdravom René.
Odpovedať
@rene_91 zutekaj s tadiaľ pokiaľ si živý a dom skús predať, u nás skupujú susedné pozemky len preto aby sa tam neprispôsobivý nedostal
Odpovedať
ty kokso, ciganom predavat kus svojho pozemku a potom sa este cudovat ... chlape, je to chranena skupina ludi, nemas sancu !
Odpovedať
Chyba sa stala pred 10 rokmi. Teraz už pomôže len žiletkový plot pod napätím.
Odpovedať
@rene_91 Najviac ma pobavila tvoja veta: "..najlepšie bolo keby by sme to mali naspäť a vyhnať ich. " Tak vy ste im predali časť pozemku, nebolo to zapísané na katastri a teraz im ten pozemok chceš zobrať a ešte ich chceš vyhnať z ich nehnuteľnosti???? Veď ťa zožerú zaživa! Najprv si vyjasnite vlastníctvo toho 3 metrového pásu. Potom, ak skutočný stav nesedí so zápisom v katastri, tak to dajte zapísať na kataster. Až potom, podľa katastrálnej mapy môžeš dať vytýčiť hranice tvojho pozemku a postaviť plot ... pokiaľ stavebníkov susedia lopatami nevyženú. Mať za suseda tlupu rómov, nie je žiadna sranda. Pozri si články o pánovi Oskarovi Dobrovodskom z Malaciek, aké patálie mal so susedmi rómskeho pôvodu.
Odpovedať
Pred cca 10 rokmi, kupovali dom, ktorý nemal pozemok, vyzerajúci mili, dobrý rodičia, s dcérou a so synom. Keďže mi sme boli chudý, prišlo vhod im predať nehnuteľni pozemok. No neskôr postupne prichádzali dalsi a ďalší. A neviem prečo sú taky ľudia, ktorý si myslí že cigán alebo inteligentné povedané rom, hadzete do jedného vreca, rozdiel osadníci, vlahy ktoré majú ženy dlhé sukne a potom cigáni, ktorý chodia a obliekajú sa moderné ako obyčajný človek s charakterom. A tito susedia vyzeraju maľovanej bielej steny, človek by nepovedal ze sú to cigáni. Ďakujem za rady a poprípadne novým ďalším vopred ďakujem za rady.
Odpovedať
žiadna rada už nie je, všetky si už dostal. komu niet rady, tomu niet pomoci. A ty si navyše aj naivný 😢
Odpovedať
@foox všetky nie. Na kadzu reakciu, je taka reakcia. V akej som situácii, môžem sa cítit, byt hocijaký. Takže ano cítim sa skvelo a myslím pozitívne 🙂
Odpovedať
@rene_91 Ale veď to, že sú rómovia, si uviedol TY, hneď v prvom príspevku!!! 🤔 Ale ako som napísal - najprv si musíte s nimi vyjasniť, kde je vlastne hranica pozemkov. Ak ste im predali ten 3-metrový pás, mali by ste to akceptovať a zapísať to aj na katastri. Len potom sa môžeš sporiť alebo naťahovať, komu čo patrí a kde je hranica.A tam postaviť 3 metrový plot. Alebo ak chceš, tak trvaj na tom, že hranica je podľa toho, ako je to na katastri, teda že ten 3-metrový pás je váš. Uvidíš, čo na to povie sused.
Odpovedať
urob ohnostroj a hned su prec
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?