Odpoveď na príspevok od starysomar:
@dexter89 "osekané stromy pod vedením a haluzinu … @starysomar Nám tu bežne na NN po búrkach padajú na drôty a aj ich trhajú stromy. A týpek z SSD mi povedal, že oni sa to už aj boja preriezať, lebo sa furt nájde nejaký magor, čo sa potom sťažuje a už mu kvôli tomu aj strhli z výplaty, tak že sa na to môže... Takže aké sú tie normy? Iné pre NN a iné pre VN?Odpoveď na príspevok od kejsix:
@starysomar Nám tu bežne na NN po búrkach padajú … @kejsix seriozne mu strhli z vyplaty koli orezeniu stromov, co ma distribucka v kompetencii? Mozno tam bolo aj nieco ine, ale nepozname vsetko - vieme len to, co povedal chlapik z distribucky.Odpoveď na príspevok od sissik:
@kejsix seriozne mu strhli z vyplaty koli orezeni… @sissik Veď ja neviem, preto sa pýtam. Pôsobil presvedčivo, to je celé. Zasa prečo by to neorezali preventívne, keď o tom vedia?Odpoveď na príspevok od petersd:
@dexter89 Pozor, osekať môžeš, nahádzať do jeho z… @petersd v LV sú dvaja vlastníci Muž a žena, s rovnakým priezviskom, príde mi to akoby sa rozviedli, neviem. Poslal som to na obe adresy. A pán je dokonca nejaký podnikateľ má na tej adrese aj živnosť. Takže skôr to beriem ako ignoráciu. Preto som chcel druhú výzvu trošku pritvrdiť.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@sissik Veď ja neviem, preto sa pýtam. Pôsobil pr… @kejsix u nas distribucka raz rocne vyhlasi v rozhlase, daju sa oznamy na uradnu tabulu, ze vlastnici pozemkov maju orezat stromy do njeakeho datumu. Dokonca mozu poziadat o vypnutie elektriny na cas nevyhnutny pre orez. Dalej je vo vyzve napisane, ze ak do toho datumu neorezu, tak to oreze distribucka. Ja takyto oznam povazujem za dostatocny, aby sudny clovek vedel, co ma urobit a zaroven vie, co bude nasledovat, ak neoreze.Odpoveď na príspevok od sissik:
@kejsix u nas distribucka raz rocne vyhlasi v roz… @sissik Tak tu sa to nedeje. Iný kraj iný mrav, asi.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@pariam27652 Si zámerne vynechala "na neobrábaný… @frantisekca Ďakujem krásne za upresnenie (overila som si to v zákone, máte pravdu)- vychádzala som z oficiálneho úradného prípisu, v krorom zavádzali.Odpoveď na príspevok od sissik:
pozeram zakon 220/2004, par 2: § 2 Základné pojm… @sissik Poprosím o vyjadrenie. Pozemok je v katastri vedený ako záhrada, teda: Pozemok prevažne v zastavanom území obce alebo v záhradkárskej osade, na ktorom sa pestuje zelenina, ovocie, okrasná nízka a vysoká zeleň a iné poľnohospodárske plodiny . Vzťahuje sa na tento §3 aj na záhrady v intraviláne?Odpoveď na príspevok od pariam27652:
@sissik Poprosím o vyjadrenie. Pozemok je v katas… @pariam27652 pravnicke vyjadrenie o ktore sa mozes opierat ti urcite nedam, nakolko pravnik nie som. Co vidim napisane v par.3 ods.b - "b) predchádzať výskytu a šíreniu burín a náletových drevín na neobrábaných poľnohospodárskych pozemkoch mimo hranice zastavaného územia obce podľa § 2 písm. i), ak osobitné predpisy2b) neustanovujú inak, a vykonávať opatrenia na zabránenie šírenia biotických škodlivých činiteľov2c) z drevín odstraňovaných podľa odseku 4," Ja rozumiem tomu tak, ze ak je to zahrada mimo zastavaneho uzemia obce, tak ano. Ak je to akykolvek iny druh pozemku podla par.2 mimo zastavaneho uzemia obce, tak ano, je povinny zabranit zaburineniu. Ale nikde v zakone nie je spomenute, ze sa to tyka aj zastavaneho uzemia v obci.Odpoveď na príspevok od sissik:
@pariam27652 pravnicke vyjadrenie o ktore sa moze… @sissik Ďakujem.