Hluční susedia - možnosti ako eliminovať zvuk

Kúpili sme si byt v Žiline a kvôli susedom nevieme ako ďalej. Nad nami majú malé deti a cely deň je počuť dupanie, búchanie, stále hádžu niečo o zem… je to vždy taký zvuk že sa človek až zľakne. Stále im niečo padá na zem aj v noci, okrem toho nás v noci budí krik, plač… Akoby toho nebolo malo pod nami nechávajú aj niekoľko hodín samého psa ktorý šteka, zavýja non stop pokial sa niekto nevráti k ním domov. Dohovor sú susedmi nepomáha… Rozhodila som siete na firmy, ktoré sa zaoberajú odhlučnením bytov. Plánovali sme odhlučniť aspoň celu spalnu (strop, podlahu, 4 steny) aby sa človek mohol vyspať alebo aj cez deň tam zaliezt, prečítať si knihu, zdriemnuť… Nacenenie minimálne 2000€. Snažím sa vygooglit ako si pomôcť nejak svojpomocne, kúpiť nejaký sádrokartón, zvukovo izolačné dosky, hocičo čo by nám pomohlo. Viem, že sa zvuk neodhlucni na 100%, ale aspoň nejaké utlmenie. Máte niekto skúsenosti, rady ? Viem, že by bolo najlepšie predať byt a kúpiť dom. Ale bol to náš vysnívaný byt a dali sme doňho všetky financie. + Klasika hypo na 30 rokov a nebývame tu ešte ani 5 rokov (daň z predaja).
Odpovedať
1
2
Viem, ze toto nechces citat, ale stuple do usi su lacnejsie a ucinnejsie ako stavebne odhlucnovanie v panelaku
Odpovedať
@baja_strakova kamos odhlucnoval spalnu koli detom hore a prevadzke vonku pod oknom. Specialne materialy na zem, a strop, dvojity sadrokarton na strop a steny, tazke vnutorne okenice, myslite ze pomohlo ? Trosicku - skoda penazi 🙂 My sme byvali v 2i byte, spalna nam susedila s bytom vedla 2 deti hluk cez den a ich rodicia hadky vecer, prehodili sme si izby (spalnu prestahovali miesto obyvacky). Uz tam nebyvame. Moja rada, nepotesi Vas, odstahovat sa. Viem ze je to tazke, my sme tak urobili a sme spokojni
Odpovedať
@zita19 štuple do uši skúšam každú noc, mám xy druhov ale všetky ma tlačia v uchu a som z toho nervózna.
Odpovedať
@sucky1 vďaka za rady 🙂
Odpovedať
u nas dneska trieskali na stupacky radiatorov 😄 prilis som asi nadaval pri hre 😄
Odpovedať
Tak už to v bytoch chodí. Vysnívaný byt je niečo podobné ako vysnívaná rakovina.
Odpovedať
Predajte a kupte inde. Ja mam take deti co su velmi aktivne a ine to nebude.
Odpovedať
@uhlikova_stopa 😠
Odpovedať
Harman
Odpovedať
Profilova fotka
Priprav sa na to, ze ked su to deti, tak to bude este nejaky ten cas trvat, akoze ked je to len cez den da sa to zvladnut, ale ked v noci ze sa clovek nevyspi to je cele zle, to by som aj ja uz bol nervny. Kamarat robil odhlucnenie od chodby v byte, aby nepocul ked vytah buchne a tak, ale to len z casti pomohlo.
Odpovedať
Čokoľvek urobíš zo svojej strany stavebnej konštrukcie pomôže len máličko. Oveľa viac by pomohlo niečo z ich strany. Napríklad koberce namiesto plávačiek či dlaždíc a podobne. Ale na to bohužiaľ dosah nemáš.
Odpovedať
Profilova fotka
@baja_strakova neda sa na tych ludi nejak stazovat? podat niekam podnet? zavolat na nich policiu? predsa existuje nocny klud, od 22 do 6. skusit cez pravnika. ludia vedia byt svine, neohladuplny totalne potom su sluchatka, ktore uplne zastavia zvuk. len ci sa stym da spat, neviem drzim palce
Odpovedať
Článok sa načítava...
v paneláku odhlučňovať miestnosť podľa mňa nemá nejak moc zmysel. však tam počuť, čo robia susedia o 4 vchody ďalej.
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne si myslim, ze aj ak by ste sa ho pokusili odhlucnit, nemalo by to taky ucinok, ako si myslim, ze ocakavas. Sluchatka na spanie, to bude podla mna najlepsia investicia
Odpovedať
Profilova fotka
aj my sme toto v paneláku zažívali, ale nijak sme proti tomu nebojovali, lebo to bolo úplne zbytočné. zvyknúť sa na to nedá, to je jasné, ale prežili sme to. nakoniec sme odišli bývať do domu, takže sa to v podstate vyriešilo samé, našťastie pre nás. ale púšťať sa do niečoho takého ako je odhlučňovanie, fúha, to by som si asi netrúfol.
Odpovedať
Profilova fotka
bohužiaľ toto je v bytoch úplne normálne, koľko krát počuje človek zvuky z bytu vzdialeného aj ob byt. neviem, či sa vôbec dá byt odhlučniť tak, aby ste sa zbavili všetkých prenášajúcich sa zvukov
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu podla mna to musi ist. ked sa to neda riesit s nimi, ze je to ako hrach o stenu hadzat, tak proste na nejakych vyssich miestach. alebo spisat nejaku staznost, co podpise viacero susedov.
Odpovedať
@whitema Ak je ten sused debil tak ho nejaká písomná sťažnosť nerozhádže.
Odpovedať
Profilova fotka
@toky1 vsak ale nie jemu ju dorucit, ale nejakemu domovnikovi alebo spravcovi, alebo komu, neviem ako to funguje, ze kto ma co na starosti.
Odpovedať
Susedske vztahy nema na starosti domovnik. Treba preverist u spravcu/OSBD, ci je vlastnikmi schvaleny domovy poriadok. Od toho sa da odrazit. Ak nie, tak je to na dlhe lakte. Jedna moja rada je co sa tyka hluku. Ak sa budete stazovat na hluk tak policia nebude konat, lebo nema nejake moznosti moc. Treba celu vec riesit s organmi nie ako hluk avsak tak, ze sused ti brani riadne pouzivat tvoju nehnutelnost, a to je uz rozdiel…pripadne dohoda s pravnikom a poslat staznost v tejto forme na mestsky urad
Odpovedať
@whitema Mali sme takého debila na prízemí. Verte mi, že písomná žiadosť správcovi a nijaké následné kroky s ním nepohli. Ani upozornenia od policajtov. Bez zábran o druhej ráno bašhável pri pálenke, gitara a spev. Všetko sa to ozývalo po celom 8 poschodovom vchode. Skončilo to až keď sa odsťahovali. Inak - predchádzala tomu bitka na nože. Pekne sa tak raz v noci zabávali až sa pohádali a potom sa dorezali. Bola radosť zmývať cákance krvi zo stien a meniť rozbité sklo na bráne.
Odpovedať
Profilova fotka
@toky1 preboha, tak to nezavidim takuto skusenost, to je ozaj velmi neprijemne. jeden clovek a vie zneprijemnit zivot tolkymi ludom okolo seba.
Odpovedať
@whitema ako to je jasne. netvrdim, ze sa ti nemoze stat, ze aj v dome mas takeho suseda, len predsa len v tych bytovkach je to o niecom inom
Odpovedať
@whitema Susedia vedia byť divní. S nami sa posledné dva roky suseda z bytu nad nami nebavila - ani len neodzdravila. Nikdy sme nepochopili prečo. Pred rokom sme kúpili dom a predali byt mladému páru s dvomi deťmi. Nedávno som stretol tú susedu zhora v obchode a neveril som vlastným ušiam ako pekne sa ku mne ozvala. Že "Jéj, pán ... ako dlho som Vás nevidela... Ako sa máte? Ako sa má manželka? Tak rada na vás spomínam. Tí noví, ktorí od vás kúpili byt - sú strašní, chodia fajčiť na balkón. Ten dym nám potom lezie cez okno do spálne, no si predstavte... O vás sme ani nevedeli že ste doma, ticho ako v hrobe." Nevedel som čo na to povedať. Prečo sa s nami dva roky nebavila? Z jej muža som sa to už predtým pokúšal vypáčiť, čo jej sadlo na nos ale nedostal som to z neho. Mimochodom, bežne prášila deky a koberčeky z obývačkového okna a nám to všetko padalo do vnútra. Nikdy sme jej na to ani slovo nepovedali.
Odpovedať
Profilova fotka
@baja_strakova navrhni susedom od hora že im kúpiš hrubý koberec na "postihnuté" miesta. Bude to ďaleko rozumnejšie ako investovať stovky až tisícky eur do odhlučnenia. Čokla z dolného bytu riešiť s domovníkom, pokiaľ obťažuje a znižuje kvalitu života, tak nech chodí do dennej škôlky pre psov. Za mňa je to proste týranie ak pes celý deň šteká medzi 4mi stenami. Keď nepomôže, tak zostáva už len oplatiť to rovnakým metrom. (posledná inštancia)
Odpovedať
Profilova fotka
@toky1 nieco podobne mi hovorila kamaratka, oni byvali v panelaku este kedysi, ked nemali deti a pod nimi sused citlivy na vsetko, aj ked spendlik padol na zem. tak oni potom cely radi, ked sa ostahovali prec, ze budu mat pokoj, ze bohvie ako by to bolo tam fungovat, keby mali deti, to ci chces alebo nie, hluk bude, bude padat kadeco na podlahu. a presne stretla takto toho suseda a tiez najmilsi na svete, ze preco tam neostali byvat, ze vsak spolu vychadzali vsetci atd atd.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
mohli by ste skusiť nejake..antivibračné a odhlučnovacie podložky.. na nete je toho dosť
Odpovedať
Ešte skúsiť lieky na spanie alebo iné lieky . Ja som mal takú susedu že počula hluk od detí aj keď spali alebo sedeli na gauči a pozerali telku. Každé malé dieťa pobehne a padne aj hračky padnú a nik nebol iný okrem ľudí ktorým to vadí lebo boli od malička motoricky zručné.
Odpovedať
@baja_strakova psa riešiť so správcom, nie je normálne, aby celý deň štekal. Deti, tam si veľmi nepomôžes, ono to pochopíš až keď budeš mať vlastné a je fakt, že dnešné podlahy tomu nepomáhajú, na plavacke počuješ aj keď pierko spadne bohužiaľ. Ale tu je nádej, že deti vyrastú a bude kľud. Ja som bola na prášky, keď sa k nám do vedľajšieho domu pristahovala rodina s 5 deťmi. Prešli 3 roky a už ani neviem, že nejaké deti tam sú, nakoľko už vyrastli z toho najblbsieho veku, keď za všetko revali. Takže neboj sa, aj dupot prestane.
Odpovedať
@emill22 Odpovedať po 2 rokoch .... 🤔 🤔 🤔 😮 😎 proste pohotový človek...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?