Oslava v byte - susedom vadí hluk, aj keď nie sme hluční

Dobrý deň Kúpila som si byt v staršej, prerobenej bytovke. Väčšinou som v práci alebo sa doma venujeme aktivitám, pri ktorých nie je veľa hluku, dávam pozor, aby hudba alebo TV nebola príliš nahlas, snažim sa nedupať. Ale som mladý človek a rada sa niekedy zabavím alebo si spravíme menšiu oslavu (max. 6 - 8 ľudí). Väčšinou sa mi podarí naplánovať oslavu tak, aby tie hlučnejšie časti s hudbou skončili do 22:00, potom sa max. rozprávame alebo si pustíme film (tak, aby nebol príliš nahlas). V našej bytovke bývajú prevažne starší ľudia, malé deti tu nie sú. Naposledy sa nám však oslava pretiahla do cca polnoci, následne ma počas týždňa zastavila suseda a začala na mňa kričať na ulici, že čo si to dovoľujem, robiť taký hluk, lebo ona nemôže spať a nech svoje aktivity prispôsobím, pretože ona je dôchodkyňa a ona potrebuje ticho, pretože ona svojimi rukami vybudovala to, čo teraz máme a ja - ako "mladá žaba" mám právo akurát mlčať. Bolo mi maximálne nepríjemné, že na mňa vybehla na ulici, ale snažila som sa to riešiť tak, aby sa konflikt nevyhrotil viac. Chcela by som sa spýtať, ako by ste riešili, ak si niekedy chcete pozvať priateľov domov a zabaviť sa? Je to max. 1 - 2x za dva mesiace, chápem, že je vtedy nočný kľud, ale aj napriek tomu by som rada fungovala tak, aby som nemusela len tíško sedieť doma sama. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
S tymto sa neda urobit nic... Mozte sa spravat najsamlepsie najsamtichsie ako chcete s tolkych susedov sa vzdy najde niekto komu bude daco vadit... V tomto je hlavna vyhoda domu... Kde su zase ine problemy so susedmi... Jednym slovom najst si miesto kde ziju seberovni susedia alebo chodit oslavovat do barov resp si kupit chatu...
Odpovedať
treba dodrziavat nocny klud,a nebudete mat problemy,je to spolocne byvanie,nie dom s terasou,ale chapem...ak sa chcete zabavit odporucam nejaky podnik,doma chcu mat ludia klud,aspon tam ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
V prvom rade je pravda, že nočný kľud začína o 22:00 a končí o 6:00. S tým nič nenarobíš. Ak sú susedia tolerantní tak je to v poriadku, ak nie sú, tak budú volať políciu minútu po desiatej. Myslím, že toto nebude ten prípad tolerantného suseda. Ak na teba vytiahla tie drísty o tom, ako v krvi a pote pre teba vybudovala blahobyt, tak tam žiadna dohoda možná nie je.
Odpovedať
@msdee chod sa zabavat inde a mas pokoj, nemas co robit bordel po 22.
Odpovedať
Mozno pani mohla miernit reakciu, ale opravnena bola.
Odpovedať
Profilova fotka
@maria123 @miroslavzbj nerozumiem, preco si myslite, ze v dome na terase nocny klud neplati. Presne tak isto ako v byte, aj na terase alebo zahrade hlukom v noci obtazujete susedov. Zvast v moderne husto zastavanych uzemiach.
Odpovedať
K vám nikdy neprišli kamaráti? Všetky návštevy vyhadzujete po 22:00? Toto je choré, aby nejaká stará dôchodkyňa, ktorá sa zjavne nudí a vadí jej každý šum rozkazovala a rozkrikovala sa, aký hluk to len robí, pritom z toho čo píše sa len normálne rozprávali a pozerali film. To si do vlastného bytu nemôže vodiť kamarátov? Mňa fakt udivuje myslenie niektorých ľudí. Ak by na mňa takto vyletela nejaká stará dôchodkyňa, akurát by som ju odignorovala a neriešila. Toto je údel tých starších bytov, kde bývajú mrzutí dôchodcovia, ktorým vadí ešte aj to, že dýchate. Pomôže len ignorácia.
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka47 kde som písal niečo také?
Odpovedať
Nikto nerobí bordel, nikto nevykrikuje, proste sa rozprávame a sem-tam sa niekto zasmeje, dokonca nebola pustená ani hudba. Keby prišla vtedy, tak nemám problém ukončiť oslavu a neriešim. Ale netvárme sa, že ona nebola mladá a po nociach si vyšívala. Ja neriešim, keď jej prídu vnúčatá a vydávajú priam paviánie zvuky (áno aj po 22:00). Snažím sa nájsť nejaký spôsob, aby boli všetci spokojní. Rada by som išla aj niekam von, ale u nás nie je kam a ak mám návštevu, tak je spojená väčšinou s PS hrami a to si len tak hocikde na ulici nezapojím. Viem, že nočný pokoj sa má dodržiavať a nie som v práve, len sa to snažím nejako vymyslieť k spokojnosti všetkých. A rady typu "nerob bordel po 22:00" mi v tom naozaj nepomohli.
Odpovedať
@msdee ignoruj, vážne. Moja kolegyňa má úplne presne ten istý problém. Nakoniec ustúpili a kamarátov si tam prestali volať, potom ich susedovi vadilo to, že chodili po byte po 22:00 (prišiel im zaklopať s tým, že vraj dupocú, pritom sa len presúvali zo spálne do kúpeľne alebo WC). Úplne najväčší gól bol vtedy, keď boli celý týždeň mimo bytu na dovolenke, a keď sa vrátili domov, sused im prišiel zaklopať, prečo robili včera taký hluk a ako sa to nedá vydržať. :-D Podotýkam, kľúče od ich bytu nikto nemal, bol prázdny. Jednoducho nerieš, s takýmito osobami nenájdeš spoločnú reč ani kompromis, vždy im bude niečo vadiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@msdee "zabavat" sa do skorych rannych hodin raz za mesiac nie "len obcas" ale pravidelne a sakramentsky casto. Ludom, ktori su pracujuci alebo stari to objektivne vadi. Keby si mala vstavat na 4tu do roboty asi by ti tiez vadilo, ze sa vo vedlajsom byte niekto "zabava" - a je uplne jedno, ze je to "len" raz za mesiac. Stari ludia v tom case vstavaju uplne bezne, maju iny biorytmus ako mladi. Nehovoriac o tom, ze aj ked "len pozerate film", tak ste zjavne vplyvom "zabavy" (chlastu) a konverzacie zjavne hlucnejsi, ako si uvedomujete. Vies moja, keby ste ten film pozerali potichu, tak sa suseda stazovat nepride. Pises, ze vas je 6-8, skuste si to kazdy mesiac zorganizovat u niekoho ineho.
Odpovedať
Profilova fotka
@msdee Ako som povedal, všetko je vždy vecou dohody. Ak nie ste hluční tak ani prípadne privolaná hliadka vás riešiť nebude. Susedka na vás môže zazerať či vynadať ale viac nemôže urobiť nič. Ak hluční budete, tak vtedy je lopta na jej strane a môže útočiť. Takí ľudia sú často zatrpknutí a akákoľvek dohoda alebo komunikácia je s nimi ťažká. Ja mám suseda čo do noci hraje na akordeóne a nevadilo mi to ani keď máme maličké lebo hraje pekne a vždy sa pýta či nám to nevadí. Z druhej strany zas máme suseda čo sa nevie ani pozdraviť ale keď príde v noci nacucaný tak vrieska ako zmyslov zbavený. A tiež som na neho nikdy políciu nevolal.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@msdee njn, je to tazke, ale naozaj skuste ist mimo bytovku po 22
Odpovedať
@maslenka47 aj ja som pracujúca a celý týždeň vstávam do práce. Ak sa niekto príde tak v sobotu - to väčšina ľudí na druhý deň nevstáva. A úvodzovky naozaj nie sú potrebné. Nemyslím si, že raz za mesiac / za dva mesiace je nejako extra často. Naozaj mi príde hlúposť vyhodiť všetkých o 22:00, keby sme opití a hulákame, nič nepoviem.
Odpovedať
@msdee na zábavu slúžia podniky k tomu určené. Doma chce a potrebuje mať kľud každý človek ,či mladý, či starší, či rodič alebo slobodný, pracujúci a aj ten na dôchodku. Domov je miesto, kde konečne možno vypnúť od každodenného ruchu. Ak sa potrebuješ 2 x do mesiaca baviť v skupine 6 a viac ľudí, to už nie je ani zriedka a ani málo. Iné je, keby vás suseda peskovala v priebehu dňa, cez víkend. Ale večer už chce ozaj každý svätý pokoj. Dosť, že hlučí ulica nepretržitou premávkou...kde si má človek oddýchnuť?! Choď večer do baru, reštaurácie či diskotéku, choďte do kina. Bav sa, užívaj si. No ak ožiješ Ty, nechaj žiť aj iných. Denné ruchy sú prirodzené a počas dňa nie je nikto ani tak citlivý na zvýšenú vravu či lomoz, až na zopár choromyselných výnimek (zažili sme práve túto variantu ), no večer, keď utíchne všetko, vtedy obzvlášť počuť aj samotnú vravu. Žial, to je nevýhoda bytoviek, neustále sa prispôsobovanie. Ja Ťa do veľkej miery chápem, ja som si s mužom nepustila hudbu už roky. A tak by sme si radi večer niečo pustili...holt...Takže moja rada znie, ako vyššie píšem, vybehnite von. Budete ušetrení nevraživým pohľadom tak vy ako aj vaši susedia vašej zábave. ;-) 8-)
Odpovedať
Ja by som si to nevšimal. Ak to bolo len raz, čouž stane sa. Stará nech si dá štuple a poriadne dvere urobiť. A ked tam budu vnucata robiť randál hned by som jej klopkal. A just, napriek, na tu máš :-D
Odpovedať
@msdee asi nechapes, ze je nocny klud, inak by si ani tuto temu nezakladala a chodila sa bavit do podnikov. Ani ja nestrpim nocne zurky u sudedov a ked sa nedalo po dobrom dohovorom, po 22:00 som parkrat volala policiu. Uz pochopili a mame pokoj. A to teda nie som ziadna dochodkyna - mam 5 rocne dieta a do prace zvyknem vstavat o cca 5tej a tym padom tak vstavam aj cez vikendy, takze o 22hej chcem mat klud.
Odpovedať
@tomasko007 Ty si dislektik? Zakladateľka by sa rada bavila každý druhý víkend. O jednorázovej akcii tu nie je reč.
Odpovedať
@jabadaba ak si prečítate znenie, tak tam je napísané, že je to 1- 2x za dva mesiace... stále mi to vychádza max. 12x ročne, aj menej. Neviem, kde ste prišli k tomu, že "každý druhý víkend".
Odpovedať
j.bat na ňu s takýmito rečami... Po desiatej môžeš robiť hluk do 40 decibelov. Mestskí policajti nemajú ako dokázať (nemajú merač hluku) že túto hladinu presahuješ. Ideálne ale je naozaj byť po 22 tichšie. Keby nebola blbá tak príde vtedy povie vám a ak ste inteligentní tak sa utíšite.
Odpovedať
No, našla som merač decibelov, taká appka, aby sme len tak orientačne vedeli, a 40 decibelov nám to zmeralo keď sme len bez slova sedeli s vypnutou telkou a dívali sme sa, ako to meria.
Odpovedať
@msdee dobre sa to porovnava podla spotrebicov s EU stitkami. Susicka robi 65dcB, pracka 50, ked zmyka 70. Nenapada mi co take ma 40... Mobil to nemeria moc presne...
Odpovedať
@msdee > A ta apka bola scalibrovana s tym Vasim mobilom ? Pokial nie, tak to moze merat pekne hausnumera.
Odpovedať
@jabadaba písala, že raz sa to pretiahlo do polnoci
Odpovedať
@msdee Choď za starou a ospravedlň sa jej a dodnes jej nejaký koláč. Uvidíš že sa vzťahy zlepšia. Na starých neplatí bububu. Oni sa ti môžu zato pomstiť a začať ťa rušiť v noci ( klopkanie po podlahe, búchanie atď) . Vysvetli jej že ste neplánovane oslavovali dlhšie. Počase si zvykne :-D
Odpovedať
Ak nepomoze, treba si 21:55 vypiect Hospital Bukra - Stara pani :D :D :D
Odpovedať
@igor256 :-D :-D Teraz si mi pripomenul moje detstvo, môj starší brat v puberte toto počúval, odvtedy som to roky nepočula. :-D Teraz si pripadám ako dinosaurus. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@asdfb: By si sa čudoval ale tiež mám takú appku a nerád ti pomerne dosť presne. Výrobca chladničky udáva 42 decibelov. Žene sa zdala hlučná tak som meral a ukazovalo to presne 42 takže asi to až také zlé nebude
Odpovedať
@miroslavzbj kazdopadne nech je to presne ako chce, keby islo do tuheho a policajti robia problemy, tak hocijake meranie nekalibrovanym meradlom je neplatne, podobne aj meranie na zaklade vnemu ("zda sa mi, ze ste hlucni"). samozrejme, ze to uz su extremy, ktorym je dobre sa vyhnut
Odpovedať
Profilova fotka
Skús si susedov nejako kúpiť :D Teda aspoň tých okolo, napeč koláče (alebo kúp), pozametaj schody aj keď nemáš službu keď vidíš, že je tam bordel a tak :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?