Susedia a hranice pozemku

Sused začal stavať dva domy bez vytýčenia pozemku podľa povôdnej hranice. Po postavení hrubej stavby bol prizvaný geodet a po vytýčení nám nakoniec sused ukrojil 5 metrov štvorcových z pozemku. Riešiť to chce odkúpením tejto časti. Ako bonus však postavil zhruba pred dvoma týždňami múr k prístrešku, 15 cm je znovu na našom pozemku(prikladám foto). Podľa stavebného povolenia má byť susedov dom meter od hranice pozemku, čo tiež nie je. Ako máme postupovať? Požadovať zbúrať múr k prístrešku alebo požadovať kompenzáciu, ohlásiť na stavebnom úrade? Poraďte ak máte skúsenosť? Obávame sa, aby v takomto arogantnom správaní nepokračoval ďalej.
Odpovedať
Profilova fotka
@ada_majino v zabehnutom štáte je to na zbúranie, oznámiť stavebnému úradu, žiadať zastavenie stavby. po každom zakopnutí oznámiť, pokuty sa opakujú. Ale odvahu by som na to nemal, takže nezávidím.
Odpovedať
uf vela statsia, dobry,chodte za nim podajte mu ruku zaprajte pekne rano a : v zaujme dobrach vztahov v buducnosti,viete pan sused možno sa nase deti raz daju dokopy hahaha co urobime s tym mojim pozemkom? dame niaku dohodu? viete tak a tak,,,,,,,,,,,,,,,skuste po dobrom ,mam 46 a krikom som nikdy nic nevyriesila...len budete mat siahodlhe bruchabolenia vy a ci vasa zena...asi tam chcete uz dozit nie? tak v klude,on vlastne ani nemoze za to ze je debil arogantny...a kde to nepojde cesta na stavebny urad a markýza.....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?