Pochodzna povala a strešná fólia

Ahojte idem robiť povalu nad podkrovim..bude slúžiť ako úložný priestor.... Budem davať 25mm dosky... Pod dosky by som chcel dať kontaktnú difuznu fóliu a pod fóliou bude natlačené vata 180mm pod ňou ďalšia vata 160 parozabrana a sadrokartón.... Je správne dať pod dosky tu difuznu strešnú fóliu aby sa do vaty nedostával bordel hmyz a podobne z vrchu ale zároveň bude odvetrana ..alebo dať len čisto dosky 25mm a zospodu už len vatu? Ďakujem za odpovede
Odpovedať
...
Odpovedať
Folia vysoko difuzna a kontaktná môže byť. Medzi ňou a doskami musí byť vzduchová medzera. Izolaciu nenatlačiť, iba položiť. Ak natlačíte, zmení tepelnoizolačné vlastnosti.
Odpovedať
@blacksr Medzeru myslíte medzi fóliou a doskami? Alebo medzeru medzi izoláciou a fóliou? V projekte mám zateplenie medzi krokvy 160mm ale krokvy sú 180mm je možné tam dat namiesto 160mm izolácie 180m s tým že bude zarovno s krokvami ale v kontakte zo strednou fóliou alebo radšej dať len 160 a nechať medzeru medzi izoláciou a fóliou ?
Odpovedať
Kontaktná difúzna fólia znamená, že sa dotýka tepelnej izolácie. Medzeru som myslela medzi ňou a doskami. Vlnu dajte na výšku krokvy t.j. 18 cm. O akej STREDNEJ fólii je zrazu reč? 😮
Odpovedať
@blacksr *Strešnej...maličký preklep
Odpovedať
@blacksr A ešte otazočka.Klieštiny mám 60x160... Natiahnem na vrch na klieštiny difuznu fóliu.... A na klieštíny nabijem strešné laty 40x60... A potom na tie laty už pôjdu dosky...bude to takto správne bude tam vzduchová medzera 4cm bude to dostatočne ?
Odpovedať
Vyzeralo by to takto ...
Odpovedať
...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?