Otvor na strešné schody FAKRO

Ahojte stal sa nám taký malý prúserík, Otvor na podkrovné schody mal mať 60x120cm a bol umiestnený v rohu miestnosti, no čo čert nechcel dajaký "babrák-murár" posunul debnenie o 4cm a tým pádom zasahuje priečka do otvoru :). Priečky sú 14cm Možnosti máme: 1. dať užšie schody 55x111 ale tá varianta sa nám nepáči 2. dať zvačšiť otvor na strope( obávame sa narušenia statiky - máme keramický strop) 3. odstrániť priečky 14cm, asi 70 tehál a nahradiť 115mm priečkou a posunúť preventívne o 40mm, takto by sme získali 25+40mm
Odpovedať
@evatothova zase tí vaši majstri? :-) v ktorom smere (60 alebo 120) vám chýbajú centimetre? a akú sú uložené stropné vložky k otvoru? foto je?
Odpovedať
@evatothova Asi by som dal menšie schody. Rezať keramický strop je riziko. Alebo ešte posunúť priečku o 4 cm. Ja som otvor na schody premeriaval deň pred vyliatim stropu. Zistil som, že je o 20 cm kratší. Projektant sa v projekte pomýlil a uviedol chybný údaj. Ešte že som to meral pred vyliatím betónu. Murári sa držali iba plánu. boli v tom nevinne. Stihlo sa to opraviť.
Odpovedať
@chrobak7 nooo tak to si mal stastie :)
Odpovedať
@sgi320 otvor je 60x120 ale ked sa domuruje priecka( priecky do 2m murovali pred stropom) tak priecka bude zasahovat do stropu 4cm este plus omietka 2cm tak to bude sirka 54cmx120cm dlzka. Ale daju sa urobit stropne schody na mieru. Pripadne zrezat z 2hej strany trosku betonu. Len nevieme ci je tam vystuz. V projekte vystuz nebola. Fotky tejto casti nemame.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?