Partia šikovných oravcov - Lukáš Kurtulík - hrubá stavba RD
1) Stavebný odpad zakopávajú do násypu napriek viacnásobným upozorneniam že si to neželám aj napriek tomu, že v zmluve bolo uvedené, že odpad zlikvidujú.
2) Bordel po sebe (plechovky, sáčky z desiaty, rôzne obaly) hádžu okolo stavby do trávy ako na balkáne
3) Zasypaná kanalizácia "utesnená" fasádnou páskou. Následne zaliata vodou a bahnom.
4) Všetky pohľadové bétoný som musel nakoniec omietať. Hrúbka omietky miestami 4cm kôli krivosti.
5) Drenáž základov penetrovaná drenážka priamo zasypaná hlinou. Opačný spád!
6) Zásyp vysoký miestami 4m bez priebežného hutnenia napriek viacerým upozorneniam. Zásyp s veľkými skalami s rizokom prerazenia izolácií. Zásyp samozrejme sadol a potrhal nopovku. XPS (na fatrafole) kvoli sadnutiu a nedostatočnému upevneniu na mnohých miestach s medzerou od steny viac ako 4cm.
7) Obvodové murivo v miestach kde môže betón ťahať vlhkosť nebolo založené na IPE.
8) Komplet celá murovka s hrebeňom tahaným kolmo na murivo!
9) Nedostatočná dilatácia muriva pod dekou.
10) Celá murovka bola deravá ako novostavba po vojne v Juhoslávii. Napr. si páni majstri ytong PD vysvetlili tak, že nemusia dorezávať ale len nedoraziť PD. Veď oko nevidí. Tam kde by oko videlo tak zamaskované prúžkom lepidla. Niekde ani to.
11) Rovinatosť murovky nič moc = veľká spotreba omietky a komplikácie na fasáde.
12) Z prievlakov a vencov všade trčalo armovanie. Neviem ako ani prečo ...
13) Interierove aj exterierove betonove schodisko katastrofa. Asi nespadne ale spodná strana odzubovaná úplne náhodne (v projekte bola spodna hrana nakreslená v "zaoblenej" línii). Povrch nezarovnaný, zle zvibrovaný, nezačistený. Na interierovom schodisku zle spočítané výšky prvého a posledného schodu voči podlahe.
14) Zateplenie základov/podzemnej časti s XPS dosť odfláknuté. Krivo rezané, veľké špáry. Veď pena vypení ... niekde sa nepodarilo ani to. Len rýchlo schovať aby sa nevidelo.
15) Zabudlo sa na prestup daždovej vody cez základ oporáku takže musel ísť do pomerne malej hĺbky cez múr. Aj s prívodom vody. Prívod vody priložený o oporák a zasypaný. Musel som to vykopať a posunúť ďalej od múru aby to hneď nezamrzlo.
16) Výška atiky na terase +-4cm. Potom problémy s kotvením a zrovnaním konštrukcie strechy terasy.
17) Založenie zemniacich pásov "do blata".
Niečo som zachránil niečo sa už nedalo. Na duhú stavbu by som hladal inú firmu - prešlapov bolo vela.