Zatekanie strechy a hrozby súdom - čo robiť?

Dobrý deň.Sused ma starú skridlu.na fotkách ktoré som doložil stavebnému úradu pretože mi skridla padá na môj pozemok a ohrozuje na vidno nielenže sa skridla lame a tak padá na môj pozemok ale ma strechu tip Valbova ,kde ma riadne v rohoch viditelne diery..ide o poschodový dom.len otázka sused sa mi vyhráža súdom ze ma dom odvodneny a vlhnu mu rohy domu aj vnútorné priečky od mojho pozemku.Moze to byť spôsobené aj tím že ma diery v streche? Môže mu to nejako vlhnúť? Ci to asi nie.keby riešil sud môžem toto na neho vytiahnuť?ci zbytocne.dom je skolaudovaný v tých 68rokoch.foto nechcem pridávať jedine v osobnej správe.Dakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od striga123:

Dobrý deň.Sused ma starú skridlu.na fotkách ktor…
@striga123 dom ma odvodneny alebo mu vlhnu od vas.... Bud jedno alebo druhe...
Odpovedať

@striga123 Veľmi málo informácií. Napíšte aké úpravy ste robili vy na svojom pozemku ktoré môžu mať súvislosť z jeho domom. Ak je to vzlínajúca vlhkosť pravdepodobne nebude od strechy to by bolo vidieť po stenách. Skúste sa zo susedom skôr dohodnúť ako pripravovať sa na súd.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od treborztv:

@striga123 Veľmi málo informácií. Napíšte aké úpr…
@treborztv Dohodnúť sa nebude dať, keďže tu sa bude jednať asi o nevraživosť a robenie si napriekov.
Odpovedať
Profilova fotka
jeho vyhrážanie súdom si nevšímajte, ak stavebný úrad do 30 dní neurobí obhliadku a nevyzve k náprave strechy, obráťte sa na Odbor opravných prostriedkov na VÚC. Dom nemôže vlhnúť od Vášho pozemku, keby to tak bolo, stačila by ryha medzi pozemkami. Domy v 60-tych rokoch sa už robili s izoláciami, vlhne len od strechy.
Odpovedať

@striga123 Toto nerozhodne ani súd na prvom svojom pojednávaní a nariadí znalecké dokazovanie. Vyhádžete sa obaja z peňazí, no nakoniec to spravidla všetko zaplatí strana, ktorá prehrá.... alebo ak súd usúdi, že obe strany sú rovnakí chuji, tak rozdelí poplatky na obé strany. Toto Vám obom ale treba? Za tie peniaze ste si mohli obaja odvodniť pozemky, poplátať strechy a pod... Ale rozumiem reálnemu životu a viem, že niekedy je niekto imbecilom, s ktorým sa po dobrom nedá,... Len nezabúdaj na jednu múdrosť: "Nebojujte s hlupákom s jeho nástrojmi, lebo okolie si Vás potom pomýli!" (a nerozozná, že kto je kto.) To, že škridla padá od suseda do Tvojho dvora je určite nesprávne,... ale to, že jemu vlhnú múry od Teba tiež nie je správne a tak ako bolo písané vyššie, príčina sa dá ľahko overiť na múroch (aj bez znalca). Bohužiaľ mám silný pocit, že ak dôjde k tomu súdu, tak on tie poplatky rozdelí na obe strany 😉😅
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

jeho vyhrážanie súdom si nevšímajte, ak stavebný …
@jan45 aaaaaale, no! Takto probém zgeneralizovať iba na základe krištáľovej gule?... Poznám tie izolácie domov zo 60.-tych rokov (a aj mladších) ... z Terpapierom (!)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@striga123 Toto nerozhodne ani súd na prvom svojo…
@petersd ja mam pozemok odvodneny a tiež je stále mokro.pretoze zem je ťažká ílová.ha so. Na stavebný úrad dal z dôvodu že už vyše 6 rokov čakám ze strechu opravy.. no on radšej riesi muri q vraj mu vlhne dom odomna ako svoju strechu.a s nim dohoda neprichádza do ivahy.ja som ustúpil vždy.to je to.ale už má nasral ze neustupim.
Odpovedať

@jan45 aaaaaale, no! Takto probém zgeneralizovať…
@petersd ako ja sa ohľadne izolácii nehľadám.lenze sused iba zabetonoval základ dal nopovku a drenaz a zasypal makadamom.a ze mu vlhnu muri ajtak.nuz žiadna hydroizolacia.a mne ide o to ci môže vyhnúť ked ma starú skridlu na ktorej si viditelne diery poschodový dom jeho zaklady
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od treborztv:

@striga123 Veľmi málo informácií. Napíšte aké úpr…
@treborztv no vodu zo všetkých odkvapov domu mam stiahnutu do šachty a sj prístavby domu mam stiahnutu do šachty.plus dom robil dlažbu spod ktorej dom tiež stiahol vodu.a ako u mňa je na dvore sucho.A on dom dookola obkupal,zabetonoval zaklady dal nopovku a drenaz a štrk (makadam ci ako sa to vola dal).kopal do hĺbky určite viac ako 150cm.proste po spodok základu.vsak keby išla voda od mojho pozemku tak by sa za tu dobu keď kopal vždy iba po 2 metroch ukázala si myslím.. ako priznám.si som z mesta tak do týchto veci sa nerozumiem
Odpovedať

@petersd ako ja sa ohľadne izolácii nehľadám.lenz…
@striga123 Od deravých škridlí by steny domu boli vždy v prvom rade namoknuté z hora, než z dola...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@treborztv Dohodnúť sa nebude dať, keďže tu sa b…
@frantisekca s Jim.sa dohodnúť nedá.vsetko bolo vždy v pohode ale ako som ja zatepliť dom a vymenil nový krov a strechu od vtedy ké takýto.prestal sa rozprávať a len vymýšľa.on sa nerozprava asi 6 rokov.ako s každým vždy vychádzam.vsetci dookola samotnou bavia iba tento sa prestal rozprávať.
Odpovedať

@striga123 Od deravých škridlí by steny domu boli…
@petersd no pn ma cele tie steny take ako navlhnuté.ked prší..
Odpovedať

@striga123 Cit."...ako priznám.si som z mesta tak do týchto veci sa nerozumiem"... Tak potom prečo nemáš vypracovaný znal.posudok?A ak ho budeš mať a budeš si s vecou istý a dohoda nebude moźná,tak sa súď...to predsa tak nefunguje,že niekto ti v takejto veci dá objekt.stanovisko podĺa pár fotiek a podľa tvojho subjekt.pohľadu. Tvoj sused ZP má? Ak áno,asi potom má iné karty ako ty... Toto nemôže byť o tom,že ťa niekto " nasral"... Nakonuec vieš kto vždy vyhrá? Advokáti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andynr:

@striga123 Cit."...ako priznám.si som z mesta ta…
@andynr predstavte si ze ho mam.kde píšu ze mam všetko v poriadku a to ze sú tu ťažké pôdy co zdržiavajú vodu.no vyhráža sa ze aj on ma posudok v ktorom mu píšu ze voda zo susedovho pozemku.no ale ak ma vodu spodnú ja za ňu ako môžem.
Odpovedať

@striga123 Cit."...ako priznám.si som z mesta ta…
@andynr predstavte si ze ho mam.kde píšu ze mam všetko v poriadku a to ze sú tu ťažké pôdy co zdržiavajú vodu.no vyhráža sa ze aj on ma posudok v ktorom mu píšu ze voda zo susedovho pozemku.no ale ak ma vodu spodnú ja za ňu ako môžem.
Odpovedať

@andynr predstavte si ze ho mam.kde píšu ze mam v…
@striga123 Už som sa s tým v živote stretol- dva diametrálne odlišné ZP... Tak ak to dôjde až k súdu,tak ten vyberie svojho súd.znalca a rozhodne. Výsledok?Nikto nebude úplne spokojný... Možné odvolania,ďalšie roky sporov,náklady,nový ZP,atď atď... Netvrdím,že nemôžeš mať pravdu,kľudne ano. Len to musíš dokázať nad všetkú pochybnosť a to môže byť náročný proces.A drahý... Polož si otázku,či ti to stojí za tie nervy a peniaze? Snažil by som sa rozhodne o dohodu( ak je možná),prípadne oslov mediátora.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@andynr predstavte si ze ho mam.kde píšu ze mam v…
@striga123 Prítomnosť spod.vody ide dokázať..
Odpovedať

@striga123 Prítomnosť spod.vody ide dokázať..
@andynr môžem.vam napísať súkromné.nechcem to tu rozoberať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?