Striekanie strechy alebo natieranie stetcom

Dobry den, rad by som vedel vas nazor, aky je rozdiel medzi natieranim plechovej strechy stetcom, valcekom a striekanim airless systemom. Ide o renovaciu starej plechovej strechy a bude sa natierat polyuretanovou farbou (hempel). Je tam nejaky rozdiel v trvacnosti, plivnavosti alebo nejaky iny kvalitativny rozdiel sposobeny sposobom nanasania? Budem rad, ked sa podelite o vase skusenosti 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sinko_m:

Dobry den, rad by som vedel vas nazor, aky je roz…
@sinko_m si si istý, že hempel je na pozinkovaný plech? Ano, je na kontajnery, lode, vysoko korozénve prostredie. Ale isto je aj na pozinkovaný plech? Poznik sa úplne inak viaže s farbou, ako všetky ostatné materiály. Osobne by som šiel do štetec- valček.. Ide to celkom rýchlo. Striekanie je super, ale pri krajoch aj tak treba natierač štetcom. A samozrejme pri striekaní musí byť bezvetrie. Ja som natieral, ale menšiu plochu.. Iba prístrešok. Za hodku nebolo čo robiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@sinko_m dufam, ze nechces natierat tuto strechu ty :). airless je najrychlejsi, ale pozaduje vybornu pripravu podkladu. Ja natieram falcoplech falce a detaily stetcom a plochy valcekom alebo airless. Valcek mozes pouzit aj ked fuka, airless je vtedy skoro nepouzitelny.
Odpovedať
@mgx Vdaka za rychlu odpoved a nie, neplanujem ju natierat ja 😄 Povodne aj ano, ale vzhladom na velkost plochy a hlavne kvoli bezpecnosti sme zvolili specializovanu firmu, ktora prave vacsinu maliarskych prac robi airless systemom. Problem je, ze spolumajitel domu je zasadne proti striekaniu a vyzaduje natieranie stetcom.
Odpovedať
Profilova fotka
@sinko_m a povedal aj dovod? Ak to plati, ma pravo si vybrat, aj ked firma co to bude natierat stetcom to bude robit 5x tak dlho, co zaplatite... O pohladovej kvalite ani nehovoriac.
Odpovedať
@zicher Dakujem za podelenie sa o skusenosti. Pokial viem, tak toto nie je pozinkovany plech, cize vyber farby by mal byt v poriadku.
Odpovedať
@mgx Dovod udava, ze po natreti stetcom vydrzi farba na streche dlhsie nez striekanim. Preto som chcel vediet aj od ostatnych ake su skusenosti pri pouziti roznych technik.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sinko_m:

Dobry den, rad by som vedel vas nazor, aky je roz…
@sinko_m čo je prosím "plivnavost"? ak myslíš "priľnavosť", tak to sa píše troška inak... Plynatosť je zas niečo iné :D
Odpovedať
@worker_falcon myslel som priľnavosť, len som sa pomylil
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od sinko_m:

@zicher Dakujem za podelenie sa o skusenosti. Pok…
@sinko_m ste si istí s pozinkom? prečo hrdzavie?
Odpovedať
@sinko_m sú iba tri možnosti.. Bud to je pozinkovaný plech alebo hliník, alebo meď.. Meď môžeme vylúčiť. hliník to nie je, lebo ten by nehrdzavel. A surový plech sa na strechu nikdy nedával. Takže je to pozinkovaný plech. Naozaj sa tá farba hodí na pozinkovaný plech? Možno hej, ja neviem. Ale farba na pozinkovaný plech chemicky reaguje so zinkom, naviaže sa naň na molekulárnej úrovni a drží.. Farba, ktorá nie je špeicálne upravená na zinok, sa so zinkom nikdy nespojí, časom sa začne odlupovať po plátoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@zicher bezne sa daval surovy plech na strechu pred rokom 1990. Podla tych falcov a staroby je to presne tento pripad (socialisticky plech). Sam taky mam, na pristresku (1986). Hrdzu stacilo vybrusit, deaktivovat a co 5 rokov natierat. IMHO problem to nie je, ten plech je 10x hrubsi ako tie srandy co sa predavaju dnes a ak to dobre odhrdzi a pripravi, bude to sluzit dalsich 50 rokov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@sinko_m sú iba tri možnosti.. Bud to je pozinkov…
@zicher a tebe akože nenapadlo, že je to surový plech, už niekedy dávno natierany a už farba pomaly odchádza tak to hrdzavie. 🤦
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?