Kupovanie hranolov na strechu skor alebo nie ?

Je lepsie kupovat rezivo[hranoly]skor [ako dlho skor]alebo kupovat pred stavanim strechy?znamy nam poradil kupit to teras pri com chceme staviat az v july.
Odpovedať
Urcite kupte teraz a najlepsie objednat drevo odniekial z vychodu, pretoze je to tam ovela lacnejsie. Niektori objednaju drevo aj polroka - rok dopredu, pretoze tak je zaistene, ze hranoly budu dobre presusene a nebudu sa krutit a podobne a aj cena bude lepsia. Ked sme stavali chatu, tak sme kupovali cerveny smrek a to sme kupili tak v celu na rychlo a drevo nebolo dobre presusene a teraz po 2 rokoch sa mierne pokrutili pohladove hranoly. Takze v skratke, ano, urcite kupte teraz a najdite si niekoho z vychodu, nemaju problem drevo priviezt kamkolvek v ramci SK.
Odpovedať
Ja som zasa počul opačný názor. Aj niekoľko strechárov čo som oslovil to vraveli. Z cenového hľadiska je jasné, keď je lacno treba kúpiť. Ale strechári vraveli, že keď bude stáť sa pokrúti. Buď si kúpiš už sušené ktoré je veľmi drahé oproti čerstvému. Alebo keď kúpiš čerstvé to robia na pílach na objednávku, a to sa nareže dovezie hodí na strechu a upevní sa - zošrobuje alebo ja neviem čo tam s tým robia a tým že je uchytené sa nekrúti. Vtedy by sa nemalo pokrútiť alebo nepokrúti sa toľko. Jeden sused nakúpil drevo pol roka dopredu, mal ho na dvore zakryté podložené, a tak sa mu dokrútilo že strechári mali čo robiť to spraviť.
Odpovedať
Suhlasim s @kajo873, drevo sa ti pokruti ked ho len tak nechas schnut...
Odpovedať
Tiez som postupoval ako pisal @kajo873 - cize kupil som cerstve, hodil na strechu, prechytil zavitovymi tycami (vid album), spravil strechu, zatazil strkom a teraz v lete pozeram ako blazon - povykrucane nenormalne, niektore kusy doslova ponadvihovane na jednej strane, pritom su zatazene povedal by som viac nez dost :-S
Odpovedať
Profilova fotka
ja som kúpil cca v marci, osadil začiatkom mája...spýtaj sa tých, čoti budú robiť strechu. Osobne by som to tak dlho neskladoval.
Odpovedať
n ie drevo musi byt este vlhke a niekde ulozene sa ti skruti a potom ti z toho nik nebude stavat.....
Odpovedať
Osvojil som si logicky argument naseho strechara, ze ak sa urobi strecha z vlhkeho dreva, tak sa pribschnuti enormne zvysi torzna tuhost a tym celkova pevnost strechy. Staval nam tak par rokov dozadu garaz, pred 2 rokmi strechu na dome a aj ked niektore krokvy mierne skrutilo, volnym okom to clovek takmer nepostrehne (mame priznane podbitie).
Odpovedať
Ja som kupil drevo na jar. Pkne ulozil, zatazil. Ked som ho v neskoru jesen daval na strechu bolo pekne rovne a o hodne lahsie ako na jar. Cez zimu zoschlo na streche riadne a dokrutilo sa ako paragraf.
Odpovedať
Profilova fotka
My robime strechu prave teraz a na pile nam to ani nechceli rezat prilis dopredu (ani tyzden). Narezali, priviezli a sup na strechu. Vyhodou bolo, ze je to v ramci 1 dediny. Strechar povedal to iste - cim dlhsie skladovanie, tym vyssie riziko pokrutenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?