Podfukovanie strechy a hluk SDK stropu

Zdravim strechari, na dome mame pultovu strechu s miernym sklonom. Pocas silnejsieho vetra som si takmer isty, ze ju podfukuje. Nasledne vtedy dochadza ku buchavemu hluku zo zaveseneho SDK stropu, pocut je aj kovove vrzganie tych zavesnych SDK tyciek. Tiez som si vsimol, akokeby "tlakovy" efekt, kde strop pocas poryvov vetra mierne "podvihne" a nasledne s buchnutim vrati do povodnej polohy. Tento efekt sa zhorsuje ked su otvorene okna, cele tieto problemy su iba pocas vetra. Vedeli by ste poradit co s tym, pripadne spolahlivych, profesionalnych strecharov, ktory by sa nato nejak vedeli pozriet? Idealne zo Senca a blizkeho okolia. Bucha totiz najma ta cast, kde je buduca detska izba, neviem si predstavit, ze by tam deti pocas takeho hluku vedeli normalne spat.
Odpovedať
Profilova fotka
@denbraven je to problém domov bez pevného stropu, pomohlo by zadebnenie zvrchu. Zlepší to aj izoláciu , samotnú MV volne loženú nepokladám za izoláciu, možno áno ale až po metrovej hrúbke, ke´d je odpor v prúdení vzduchu väčší ako energia zohriateho vzduchu a vetra .
Odpovedať
@jan45 Diky za tip, co presne znamena zadebnenie zvrchu? Ze hned nad sadrokartonom by boli napr osb dosky?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch

Odpoveď na príspevok od denbraven:

Zdravim strechari, na dome mame pultovu strec…
@denbraven zdravim Vas. Mam uplne rovnaky problem...2rocny dom okolie senca. Ako ste to prosim vas vyriesili? Vopred dakujem
Odpovedať
Zdravím mám ten istý problém , nájde sa tu niekto kto by nám poradil ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hikary255:

Zdravím mám ten istý problém , nájde sa tu niekto…
@hikary255 plné debnenie a riadne utesnené.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?