Vytiahnutie plechu z pod škridle

Profilova fotka
Dobrý deň, mal by som otázku, či by sa dal vytiahnuť plech z pod škridle v mojom prípade? Dostal som odporučenie, že toto by sa malo rozobrať a predĺžiť strechu namiesto napájania plechu (potrebujem to kvôli zatepleniu domu). Ďakujem
Odpovedať
@martin_ostriz súhlasím.. Dosť blbo riešené zástrešie, respektíve neexistujúce. Je možné vyrobiť a namontovať oplechovanie izolácie zvrchu. Je to jednoduchšie. Ale povedzme si úprimne, bude to vyzerať hnusne. Ja by som rozobral tú strechu a predlžil latovanie o jednu škridlľu, odspodu zadebnil a zalícoval doskou uchytenou o laty a ak by sa dalo, tak aj podoprel jednou tenkou krokvou ukotvenou na hmoždiny fajermúra a od nej odrazil budúce zateplenie. Je to lepšie riešenie a nie iba látanina plechu na fasáde, ktorý bude presahovať samotnú šírku strechy.
Odpovedať
Profilova fotka
@zicher Uff, no dám si to naceniť a uvidím, koľko si za to zapýtajú. Dúfam, že to nebude moc veľká pálka. 😶
Odpovedať
@martin_ostriz Ja by som mal inú otázku, keď tam vidím tie dierky vo fasáde; to chemické "podrezanie" pomohlo? Ináč so strechou aj ja súhlasím - predĺžiť o škridlu. Škoda tam toho polvalbu, ináč by som sa ja do toho pustil aj sám...
Odpovedať
Profilova fotka
Pri troche sikovnosti a moznosti mat lesenie to nieje tragedia. Z rebrika by som sa do toho nepustal ale ako kaskadercina da sa aj to. Zhodit skridku na sikmych stranach cez dve krokvy zrezat laty a predlzit a v hornej rovnej casti treba prilozkami predlzit krokvy a dat latovanie a znovuosadit rynu.. S podbitim to bude horsie bez lesenia. No spracitelne to je.
Odpovedať
chápem problém potrebuje vyriešiť @martin_ostriz , tá polvalba riadne skomplikuje predlženie latovania, presne ako spomína @dedo758 .. tam bude treba nadložiť a potiahnuť aj polvalbové krokvy, aby bolo kde uchytiť latovanie. Všetko sa dá, ale už to nie je také easy, ako sa to povie. Ale ako som povedal, podľa mňa je oplechovanie len taká provizorna zlátanina. V každom prípade je to treba urobiť systematicky a z lešenia. Len sa obávam, že fasádnici nebudú mať chuť na krovárčinu.. Môže sa to dosť predražiť, pokiaľ si na to sám netrúfne @martin_ostriz . A ani mu nebudem mať za zlé, ked tam nakoniec fliasne ten plech.
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 Nám premŕzali steny iba, toto sa dávalo preventívne, keďže chcem zatepliť dom, tak nech nie sú dáke problémy o x rokov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?