Aké počasie je vhodné na montáž plechovej škridle?

Je vyhovujúce slabé mínus cez deň, alebo počkať?Ďakujem
Odpovedať
Ked majstorm prsteky neomrznu montovat sa moze. Plechova skridla nie je omietka, ktora moze vymrznut
Odpovedať
nerozumiem otázke. Je podobná, ako "je vhodné v tomto období piecť zákusky?" Alebo: "Môže sa vôbec v mrazoch chodiť do školy?" Plech je plech, nemusí schnúť, zrieť, tvrdnúť. nie je náchylný na vplyvy poveternostných podmienok.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie: za tmy za dazda pocas velkeho vetra za burky za treskuceho mrazu Inak sa da ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak pokial nebude majstrom vadit, ze uz mrzne tak sa to da ;-) Ako uz pisali, to nie je omietka
Odpovedať
pokiaľ nie je námraza, sneh a ľad na steche, tak sa dá. Treba ale počítať s tým, že v lete sa plech roztiahne (problém pri dlhých pásoch napr. na šírku celého sedla - v lete sa rovný plech môže zvlniť).
Odpovedať
Profilova fotka
Pri streche nie su nejak zadefinovane teploty na montaz. Pokial ti strechari pridu a budu ochotni v danom pocasi robit, tak ti strechu spravia :)
Odpovedať
Pri tomto nejako netreba prihliadat na teploty, zalezi od toho v akej teplote jedine strechari budu pracovat, aby s tym nemali problem, ale tej skridle neublizia ani nizsie teploty.
Odpovedať
podľa mňa ti dobrá partia strechu ešte položí
Odpovedať
@worker_falcon Pre upresnenie-mala som na mysli správanie sa plechu v mraze a následne za teplého počasia-zmršťovanie a rozpínanie materiálu.´DAKUJEM aj za Váš názor.
Odpovedať
Lenže zo Sikou vela vody nenamutia
Odpovedať
@slavoslav a čo keď sa to robí v lete, keď je plech horúci a "roztiahnutý". príde pokles teploty o možno 70° a plech sa stiahne, vytrhá... Podľa tvojich predstáv. Asi to tak úplne nebude... Až také veľké pásy sa nerobia... @alicau
Odpovedať
Nam povedali majstri, ze musia mat aspon 5 stupnov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@alicau tak plechove skridle asi nie su chytane jedna do druhej, takze tam je bohate dost priestoru na dilataciu. Falcovane pasy maju tiez dost priestoru na dilataciu, lebo zas sa nepritlkaju o latovanie na pevno, ale je tam aj pohyblive uchytenie, ktore umoznuje pelechu pracovat v zavislosti od teploty Ono majstri asi v tomto maju rozhodujuce slovo. Lebo robit v mraze so studenymi plechmi nie je ziadna rozkos. Kto by zacal argumentovat rukavicami, tak nech si to vyskusa. Tenke, protiprezove, v ktorych mas aj aky taky cit v rukach moc ruky neohreju, v teplych palciakoch sa musi uzastne dobre robit. A vieme velmi dobre, ze OBP sem, OBP tam, 99% klampiarov aj tak robi "na boso". Co by som dost zvazovala, je lakoplastovana vrstva na plechu. Ako kazdy plast pri nizkych teplotach sa stava menej pruzny, skor by som povedala, ze az krehky tak by som sa obavala, ze sa plastova vrstva poskodi pri manipulacii. Pre tych co by sa chceli ozvat, ze ten lakoplast je tam aj v najkrutejsich mrazoch: Ano, ale lezka si tam spokojne, nikto s nim nehybe, nikto do neho nerype, takze mu nema co ublizit.
Odpovedať
@worker_falcon robia sa plechy aj 6m (rheinzink má systém, ktorý ti z kamióna vyvalcujú aj 21m kus). V lete plech roztiahnutý a keď ho tak priskrutkuješ v zime sa napne ale keď to spravíš opačne, v lete sa zvlní a to nevyzerá najkrajšie - platí to hlavne o rovných alebo trapézových plechoch. Takže asi to tak bude úplne. O vytrhaní rozhoduje jeho uchytenie a keďže sa vruty skrutkujú do pružného dreva a zvyčajne na vrch vlny takže majú priestor pre pohyb a nevytrhnú sa.
Odpovedať
@alicau sa zaujima o "plechovu skridlu" a tam by nizsia teplota dajme tomu do -5°C nemala vadit, plechova skridla by dokazala dilatovat aj keby ten pas mal 30m, ale robia sa maximalne 6m pasy kvoli preprave a manipulacii, roztiaznost materialu pri tomto type plechu je bezpredmetna nehrozi aby sa nieco zvlnilo a podobne. Vseobecne sa za najnizsiu moznu teplotu kedy sa moze pracovat s plechom udava +5°C. Neviem kolky s Vas vobec niekedy stali na streche, ktory pisu ze ak majstri nezmrznu tak mozu montovat. Tam neide o nizku teplote ide o to, ze ak je plech ulozeny niekde vonku pred domom cez den do neho svietilo slnko skondenzovala voda vecer prituhlo, na druhy den rano mrzne a ak teplota do obeda nevystupi nad 0 plech je zmrznuty vtedy s neho ochrana folia ide "nadherne" dole, podari sa Vam stiahnut foliu date ho na strechu, podrazky mate stvrdnute udrzite sa tak maximalne na sklone strechy 25° ale celkova ta praca je o nicom a este ak je povrchova uprava hladka nie matna smyka sa to vacsinou este viac. Horsie je, ked je plech bez folie skondenzuje a zamrzne, vtedy sa na streche neda stat ani ked je sklon 5° a nepomoze Vam ani lano, pouzitie rebrika pri tomto type krytiny je tiez velmi pracne, takze robit plechovu strechu akukolvek pod 0 je hrozna robota a len pre skusenych. A uz ked ste tu zamiesali moj oblubeny schlebach neviem odkial mate tie 21m pasy, rheinzink obmedzuju dlzku pasov na maximalne 12m a v specialnych pripadoch 16m ( aj to pri pouzity list nie kotvenia na priponky) Vlnenie a "vydutie" plechu je pri "rovnom" plechu vylucene ak sa namontuje spravne a rozmiestnia sa pevne a posuvne priponky ako maju byt. Pri schlebachu s farebneho pozinkovaneho plechu "lakoplastu" a specialne pri titanzinku plati, ze ak je teplota pod 5° C musi sa plech predhrievat inak hrozi vznik trhlin, dalsia vec je skutocna teplota plechu oproti teplote ovzdusia, takze niekedy je sice vonku 5°C ale ak falcujem tmavy plech a svieti slnko jeho teplota je 20° C aj viac, takze ak sa da falcovanie si necham na den ked je slnecno, alebo pri poklese teplot predhrievam plech. Takze bud maju majsti inu zakazku, ktoru potrebuju dokoncit, neradi mrznu, maju rodiny a nechcu riskovat uraz, alebo su natolko pedantny ze nebudu montovat plech ked je pod 5°C.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?