Odpoveď na príspevok od 123mima:
Ahojte, chceme dať dole azbest zo strechy a nahra… @123mima záleží od krovu. Azbest je ľahký materiál a zrejme je aj krov ľahký a nevhodný na zaťaženie, takže ak nechcete meniť krov, tak najlepšie ľahké riešenie je plech. Ale ak chcete dobudúcna podkrovie, tak by som zvážil výmenu krovu a dal škridlu s prípravou na podkrovie. Ale možno máte dobre dimenzovaný krov aj pod azbestom a je vhodný na škridlu.. Potom by som šiel isto do takého riešenia.. Plech sa oplatí viac na Áčkovej sedlovej streche.. Pri valbovej je veľa odpadu z plechu, vtedy už je lepšie ísť do škridly.Odpoveď na príspevok od zicher:
@123mima záleží od krovu. Azbest je ľahký materi… @zicher ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Máme sedlovú strechu a plánujeme aj obytné podkrovie. Či mám dobrý krov napríklad na škridlu zistím ako. Budem na to potrebovať statika alebo stačí nejaký skúsený strechár prípadne firma?Odpoveď na príspevok od 123mima:
@zicher ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Máme sedl… @123mima uplne v pohode mozes mat obytne podkrovie aj pod plechom. Dolezita je aj tak vzdy izolacia. V nasich podnebnych podmienkach ti teplo v lete bude salat rovnako z plechu aj zo skridle. Ja by som osobne do skridle nesiel. Na zhodnotenie stavu krovu co do zdravia postaci aj skuseny strechar (hlavne nech to neni ten typ pani nebojte nejako spravime). Osobne si ale myslim ze by bolo dobre aby sa na to pozrel nejaky statik predsa len krov bude mat evidentne dobrych par rokov a evidentne par dobrych ho uzivat chces, takze by som chcel mat istotu na tvojom mieste. Izolacia latovanie atd sa da riesit aj na sucasnom ak je zdravy.