Strecha na prístrešok-asfaltové pásy

Dobrý deň, idem robiť prístrešok na auto opretý o dom. Hrady 8x12cm. Záklop strechy bude z dosiek, čo zostali po stavbe RD. Klampiarina na boky. Napenetrujem dosky, natavím podkladnú asfaltovú vrstvu a na to vrchnú SBS vrstvu. Zo spodu nabijem OSB dosku + kléber+sietka+omietka. Môže to takto byť? Tiež, hlavne v prechodnom období jar-jeseň nebude sa na spodu "ipy" zrážať voda? Môžem použiť asfaltové pásy ako na betón, alebo drevo si vyžaduje extra typ? Ďakujem za rady.
Odpovedať
@wanttoknow Načo to tak komplikuješ? Však daj na hranoly plný záklop, na to poistný asfaltový pás a na vrch vrchný asfaltový pás alebo kanadský šindel. Keďže je to otvorené, netreba žiadnu hydroizoláciu zospodu ani OSB dosku či omietať to. Pozri fotky, ako to mám ja. https://www.modrastrecha.sk/forum/gar...
Odpovedať
@chrobak7 áno, nevyzerá to zle. Ale chcel by som, aby prístrešok vyzeral ako súčasť domu, preto OSB+sieťka+kléber+omietka.
Odpovedať
@wanttoknowo pod fasadu by som dal EPS (prichytil tanierikom do osb) napr 2cm.lepsie drzi lepidlo-sietka- fasadna farba na polystyrene ako na osb.
Odpovedať
@chrobak7 ako mas uchytene krokvy o ten hranol na stene? nemali tam byt papuce?
Odpovedať
@sonau Papuče nosím len vnútri v dome ... 😄 😄 😉 Ale viem, čo myslíš... Krokvy sú na konci vyrezané, položené na ten trám a zo spodku je tam jedna veľká skrutka do dreva, čo to drží na mieste. Na fotke to je najlepšie vidno. Fotil som to dnes večer, akurát tam prespával nejaký vtáčik.
Odpovedať
@chrobak7 tak ok ale mohlo to byt aj lepsie 😎
Odpovedať
@sonau Čo je na tom uchyteni zlé? Alebo ako to mohlo byt lepšie? Ved to drží dobre a nie sú tam žiadne škaredé plechy.
Odpovedať
@chrobak7 netvrdim ze je to zle,ja by som si tam dal racej skarede papuce ako potom nahanat strechu po poli.neviem to podla foto posudit ale ak je tam jedna skrutka 6mm tazsie by sa mi zaspavalo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?