Prístrešok pre auto medzi domom a plotom

Ahoj, medzi plotom a domom mi ostal priestor v tvare nepravidelného štvoruholníka, kde by som chcel postaviť prístrešok pre auto. Chcel som najprv so strechov rovnakého tvaru ako na dome, ale to by asi na takomto nešťastne tvarovanom pozemku asi ani nedalo. Nemáte nejaké tipy, čo by sa mi tu hodilo a zároveň na tom placi nezostal nejaký zbytočný plac opäť nepravidelného tvaru. Ďakujem
Odpovedať
bez obrázku to asi nepôjde... :-)
Odpovedať
A hlavne to nezabudni ísť pred postavením ohlásiť na SÚ.
Odpovedať
Fotky neprešli, tak druhý pokus
Odpovedať
Profilova fotka
@ma890 ja by som to cele tak neprestresoval. podla mna to nebude dobre vyzerat, nacapene k domu a k plotu a este lichobeznik.miesta tam mas dost..moj nazor ;-)
Odpovedať
@ma890 ja by som tam dal nieco taketo, aj ked by to bol lichobeznik by to vyzeralo dobre:
Odpovedať
@richard71 Nebolo by to až k plotu, ale tá strana pri plote by bolo s plotom rovnobežná. Keby som to urobil obdĺžnikové tvaru zas mi tam vznika taký trojuholník
Odpovedať
Kludne dačo také ako dal originalx na fotke . Príp. Len na nejaké 15cmx15cm drevené stojky takú otvorenú prestrešenu konštrukciu .
Odpovedať
@ma890 Ja budem mať prístrešok z drevenej konštrukcie, strecha bude kanadské šindle na plnom záklope z drevených dosiek namorených rovnakým odtieňom ako je tá konštrukcia. Budúci víkend idem položiť zámkovú dlažbu rovnakú, ako je pred garážou. Takže len pre inšpiráciu... .
Odpovedať
to vyzerá fajne. mne sa páči keď je to takto naviazané na seba. daj potom aj fotku, keď to budeš mať už hotovo, som celkom zvedavá ako to bude vyzerať
Odpovedať
@misutka12 Tak tento víkend som to dokončil, aj dlažbu aj prístrešok. Výsledok je na fotke. .
Odpovedať
@chrobak7 Nebude susedovi padať sneh na pozemok?
Odpovedať
@peter1172 Nepredpokladám. 1. v lokalite málo sneží. Tento rok bolo iba 1x viac snehu, ako 2 cm, 2. Povrch je kanadský šindel, ktorý nie je klzký, sneh by sa nemal po ňom šmýkať. Navyše to mám malý sklon. 3. Pre istotu som tam osadil aj pár snehových hákov, ktoré mi zostali zo strechy. Ani z tej vedľajšej garáže, ktorá má na streche Fatrafol sa sneh doteraz nikdy nezosunul. Iba sa roztopil.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Mam taku otazku, ja to takto potrebujem urobit, ibaze tam miesto plotu stoji susedov dom. Kolko od jeho domu to musi byt, nahodou neviete?
Odpovedať
@petrofka potrebuješ to urobiť takto alebo TAKTO? :) predpokladám že potrebuješ vtesnať prístrešok medzi 2 domy. Od suseda by som to dala na 80cm aby sa dal vyčistiť odkvapový žľab a spád by mal ísť dozadu(určite nie k susedovi) Inak fotka by pomohla, daj foto a odpovede dostaneš.
Odpovedať
@petrofka Prístrešok môže byť aj 5 cm od jeho domu, pokiaľ zabezpečíš, že tvoj prístrešok nebude jeho dom znehodnocovať napr. stekajúcou vodou zo strechy.
Odpovedať
@evatothova Žľab sa dá vyčistiť aj zo strechy. A prečo by nemohol ísť spád k susedovi, pokiaľ tam bude mať dažďový žľab?
Odpovedať
@chrobak7 ak nebude znečisťovať tak áno aj 5cm vodu ovplyvníš ale sneh nie, nevieme odkial je daná dáma, či tam mávajú sneh alebo je z juhu SVK kde sneh vydeli naposledy v 1987 :)
Odpovedať
@evatothova Hej, foto by pomohlo, lepšie by sa poradilo. Vždy záleží od konkrétnej situácie.
Odpovedať
vydeli :) videli samozrejme
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem :) ja len, ze ci to je nejako striktne dané kolko cm od domu to moze stat, keby s tym mal sused problem :) urcite by som to chcela tak, aby som mu nijakym sposobom neškodila. Spad by isiel dozadu. Snehu tu je malo, ale aj tak pre istotu :)
Odpovedať
@chrobak7 parádička, si šikovný! vyzerá to super ;-) 8-) :-)
Odpovedať
Tieto pristesky vyzeraju paradne. Co sa tyka vzdialenosti, mala by byt asi 2 m od plotu, noje to skor na dohode medzi susedmi ako sa dohodnu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahojte, oživím tému, lebo prístrešok stále nemám. Mal som na dvore dedinské tesára,ktorý robil asi vačšinu prístreškov čo v obci sú. On mi navrhoval prístrešok nenadväzujúci na dom ale ako samostatná stavba s ,,ihlanovou"strecho a šikminami do každej strany, čiže aj k domu čo sa ale mne nepáči. Bol mi ukázať jednu realizáciu, ktorú robil na takom nepravidelnom štvoruholníku a vyzeralo to dobre, ale tam to bolo 20m od domu. Stále teda rozmýšlam ako by som to urobil a pritom čo najviac ten priestor využil. Napadol ma ešte takýto tvar, myslíte,že by to vyzeralo dobre? Bola by to normálne áčková strecha, ale jedna polovica strechy by bola asi o 1m dlhšia(smerom k plotu). Kresliť moc neviem :-(
Odpovedať
@ma890 Niekomu sa to môže páčiť, niekomu nie. Dôležité je, aby sa to páčilo tebe a bol si s tým spokojný.
Odpovedať
My to budeme mať s priestorom pred domom cca rovnako a po dlhšej úvahe nám ako najlepšie riešenie pripadá toto. https://www.hobbytec.sk/files/product... Hádam sa fotka zobrazí. Výhoda je, že vedľa seba stále v pohode zaparkujeme dve autá, keďže z druhej strany nebude mať prístrešok žiadne "nohy"
Odpovedať
možno by bolo lepšie postavit tam klasicku garaž, kde sa vlezie auto a bude kryte.Zdene steny, automaticku garažovu branu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@ma890 ahoj my to máme tiež podobne, ako ste sa rozhodli? @chrobak7 Nie je tam problém s odstupovými vzdialenosťami od plota? Môžeš si na svojom pozemku postaviť aj 50cm od plota garáž?
Odpovedať
@peto125 Podmienky schvaľuje stavebný úrad. Ak ti to schváli, tak môžeš.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@chrobak7 aky tam mas prosim sklon?
Odpovedať
@spee16dee Myslíš na tom prístrešku? Ten neviem presne, ale je trochu väčší, ako na garáži. A garáž má sklon 4° resp. 7%. Takže asi o jeden stupeň a o 2 % viac, ako na garáži.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?