Teplo a asfaltová strecha

Profilova fotka
Dobrý deň uvažujeme o dome s podkrovným bývaním a zvažujeme aký typ strešnej krytiny použiť. Okrem iných vlastností nás zaujíma hlavne prehrievanie priestoru pod strechou, keďže sa bude využívať hlavne na spanie. Do užšieho výberu sa dostala aj asfaltový šindeľ ale nenašla som tu o ňom žiadne skúsenosti čo sa týka prehrievania. Je to obdobné ako pod plechovou strechou? Je lepšie zvoliť škridľu? Pomôže mi niekto?
Odpovedať
Profilova fotka
@janika22 Dobrý deň. Na prehrievanie strechy má v prvom rade vplyv celková konštrukcia strešného plášťa. V prípade asfaltového šindla treba určite riešiť prevetrávanú konštrukciu s dostatočnou izoláciou. Ale určite by som riešil aj otázky životnosti materiálu a jeho kvalitu versus Vaše možnosti a očakávania. Platí ako u všetkého. Nie je šindel ako šindel a nie je plech ako plech. A kvalitná práca je tá správna čerešnička na torte.
Odpovedať
Profilova fotka
tomu rozumiem ale pri správnom vyhotovení strechy sa prehreje najprv plechová, potom asfaltová a nakoniec keramická škridľa? Ktorá krytina má v tomto najlepšie vlastnosti (ak uvažujeme o kvalitnej krytine a kvalitnom prevedení)
Odpovedať
Profilova fotka
@janika22 Ja si myslim ze to je uplne jedno, v podkrovi bude cez leto vzdy na zkapanie... Jedine klimatizaciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@janika22 Samozrejme má na prehrievanie materiálu vplyv aj jeho hrúbka a čiastočne aj farba . Čiže čiste zo skúsenosti by malo platiť, že čím tenší materiál, tým väčšie prehrievanie, ale platí to aj naopak. To znamená, že hrubší materiál naakumuluje toho tepla časom podstatne viac a potom ho zo seba pomaly "uvoľňuje". (Napr. v noci) Je to veľmi akademická debata a som presvedčený o tom, že správne odvetranie krytiny zo spodnej strany tento fenomén výrazne neguje.
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem Vám za ochotu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja doporucujem pouzit napr. hofatex, kde dosiahnes fazovy posun az 12 hodin http://www.hofatex.eu/sk/preco-hofate... maju to 2ja kolegovia a pri prestavbe strechy to urcite pouzijem aj ja.
Odpovedať
@mgx hofatex uz podla mojich najnovsich informacii skrachoval a nahradila ho firma jafholtz, ktora dodava drevovlaknite dosky steico http://www.jafholz.sk/stavebne-mat/dr...
Odpovedať
ja bysom dal skridlu a dobre prevetravanie vnoci ked prsi nebude hluk dazda len tak akurat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?