Spadovanie plochej strechy

Mohol by mi niekto poradit aku spadovu vrstvu mam zvolit na plochu strechu? Skladba bude ŽB doska, parozabrana, eps 100 o hrubke 30cm, spadova vrstva, podkladovy asfaltovy pas, modifikovany sbs asf. pas. Otazka je ci je vhodnejsie pouzit ako spadovu vrstvu polystyrenbeton alebo klasicky poterarsky beton. Vyhnut sa chcem spadovym klinom a samolepiacemu asf. pasu. Dakujem za kazdu odpoved.
Odpovedať
@ferg444 Neodpoviem Vam, ale sa spytam (riesim podobny problem), preco nechcete pouzit spadove kliny? Dakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@ferg444 Zdravim, prisim vas ako ste vyriesili plochu strechu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@ocojuraj @milan_hanzalik @ferg444 Nuž ja tiež riešim menšiu plochu strechu, kde mám 30 CM EPS a potom spádovú vrstvu 100-30 mm tiež z EPS, spadoveho. To sa však ten spádový musí robiť nejak na mieru, dá sa to aj inak riešiť?
Odpovedať
@erik8989 záleží čo je to menšia plocha a ako tam je riešené odvodnenie . Spádové kliny sa dávaju podľa projektu vyrobiť na mieru ano a sú dosť drahé . Robíme ploché strechy a už sme odporovou rezačkou vyrobili zo 100mm EPSka , samozrejme ak sa jedná o pár štvorcov .
Odpovedať
@roman_kohyl strecha má 6m2. Odvodnenie je v rohu a je napojené na zvod zo strechy - teda tak to chcem urobiť, v projekte je zvod v druhom rohu ďalej od steny a je tam priznaný zvod.
Odpovedať
@erik8989 no takže tu by krížom do rohu išlo úžlabie , vyrobili by kliny a ked z nich robíš úžlabie tak polovica klinov je odpad . Asi by bolo lacnejšie a lepšie urobiť tam nejaký poter z toho odlahčeného betónu k zvodu . Potom už len uložiť EPSko a v úżľabí ho prerezať . Robili sme tak 500štvorcovú strechu že už mal spády s tým odľahčeným poterom lebo za kliny by sa nedoplatili a bolo by vela odpadu
Odpovedať
@roman_kohyl ďakujem za odpoveď. Takže prvá vrstva by bol ten poter, na to potom EPS, geotextília, izolácia..
Odpovedať
@erik8989 áno , je to jedna z možností ako to vyspádovať bez klinov a funkčnosť je rovnaká
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?