Skladba strechy na záhradný domček pod Lindab Click krytinu

Zdravím vospolok, Onedlho ideme stavať záhradný domček s altánkom, s pultovou strechou. Pôdorys 6 × 4 – jedna polovica je prekryté sedenie/altánok, druhá polovica sklad na náradie a pod. Z dôvodu jednoduchosti inštalácie sme sa rozhodli pre systém Lindab Click. Natíska sa ale otázka kompozície strechy. Vačšina návodov rieši obytné stavby, no my staviame drobnú, úžitkovú stavbu, a preto ak je možné skladbu zjednodušiť, rád by som to urobil – aj kvôli zjednodušeniu stavebného procesu aj z finančných dôvodov. Altánok by som rád vybil tatranským profilom, no ten mi je ľúto dávať do skladovej časti, kde bude len náradie a na estetike tam až tak nezáleží. To ale zase prináša problém skladby strechy, pretože som tatranec plánoval len na jednu časť... Skladba tatranec/debnenie+folia+kontralaty+latovanie+plech mi príde na záhradnú chajdu preexponovaná. Ale ak to tak musí byť, spravím to...
Odpovedať
@bluesyboy1 skoro rovnaký prístrešok začínam stavať a riešil som podobnú dilemu. ten tatranec sa dá nahradiť osb doskou v rovnakej hrúbke, ale tam nejaká veľká úspora nebude. a čo sa týka toho clicku, tak dával som si naceňovať ten ale trapéz vyšiel o polovicu lacnejšie a na ten domček to postačuje.
Odpovedať
@tomasr1 vdaka za odpoved. Aku mas teda skladbu strechy?
Odpovedať
@bluesyboy1 rovnakú - krokvy, tatranský profil 19mm, fólia, kontralaty, laty a trapézový plech. Inak pri takomto nízkom sklone by pod fóliou mal byť plný záklop.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?