Strecha na záhradný domček

Mám postavený domček na náradie o rozmere 2,5 x 2m. Chcem urobiť strechu na ktorej bude plech je taký vlnkový. Múry sú 15cm Ytong . Múry končia malým vencom, kde som nechal trčať závitové tyče na uchytenie hranolov. Akého rozmeru mám použiť hranoly? chcem tam dať 4 kusy, takže budú od seba 80 cm. Bude to stačiť? Na hranoly chcem dať strešné laty na ktoré priskrutkujem ten plech. Je to tak správne? Díky za odpovedi.
Odpovedať
Profilova fotka
Na jednu stanu musis dat dva aby bol sklon no rataj ze tam bude v lete peklo
Odpovedať
@wolodymyr myslis, ze hrable sa budu stazovat, ze im je v lete horuco a v zime mrznu?
Odpovedať
Profilova fotka
@michael0 myslim si, ze to bude stacit a ak aj budes davat na jednu stranu dva tie plechy tak je jedno ci tam bude teplo alebo nie :)
Odpovedať
@michael0 hranoly ti stacia aj 10 na 10, len nezabudni dodrzat sklon strechy aby ti voda odtekala a ustraz si presahy profilu pri prekladani jednotlivých tabul
Odpovedať
Profilova fotka
@michael0 ak chces len 4 tak by som dal asi fosnu 4-5cm alebo hrubsiu dosku 3cm na vysku 15cm.. mozno by stacili aj stavebne dosky ale hustejsi raster.. a samozrejme na plech skrutky s gumovym tesnenim..nech ti nezateka okolo skrutiek..
Odpovedať
Ďakujem za reakcie Wolodymyr - ja som vrch tých bočných múrov už postavil do sklonu. zamuroval som tam dve ventilačky 40x60 takže by sa tam malo vetrať, zita19 - sklon už mám "vymurovaný" tam by nemal byť problém, keď dám tie hranoly 10x10 nebude to vyzerať moc také mohutné? vzhľadom k tak malej stavbe? Tabule plechu sú len dve s rozmerom 150x300 cm takže tam by nemal byť problém s prekladaním. richard71 - a keby som dal fošne tak 40x100mm stačilo by to? a môžem priamo na tieto fošne priskrutkovať plech? alebo ešte musia ísť strešné laty alebo to celé zalatovať?
Odpovedať
@michael0 tak daj tensie hranoly, ked sa ti to zda vela...
Odpovedať
@michael0 Pozri môj fotoblog záhradného domčeka. Ten má 3x2 metre a fotky povedia viac, ako napísaný text. http://www.modrastrecha.sk/blog/chrob...
Odpovedať
Šak to máš jak obývačku...... to já až tak neplánujem ale díky bol by to dobrý návod keby som začínal....
Odpovedať
@michael0 ako pise zita staci aj 10 na 10 a ak ti pride vela tak tensie hranoly presne ako napisala :), chrobak7 hovori dobre, ale pochopitelne jeho praca uz je trosku vyssi level, ty chces len obyc nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@michael0 stacia aj 100x40 ale daj viac ako 4ks.. a laty by som dal. bude to tuhsie cele a aj ten plech lepsie prichytis hustejsie ako len k tym fosnam..
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 nie nebudu ale ked sactam casom nanosi veci tak pocas hladania sa bude clovek stazovat . Vtipna si ale velmi ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wolodymyr staci udrziavat poriadok a nebudes sa zdrziavat v rozpalenej bude...
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 mám takú tu klasickú garaz 5x3 celu plechovú a v lete keď je naozaj horúco je nepríjemne len vojsť rozhliadnuť sa kde je to čo hladam zobrať to a odísť. Je tam niekdy aj 60 stupňov. Nič prijemne. Ja budem určite strechu izolovať aspoň osb doskou a pod to polystyren ak bude treba.
Odpovedať
Profilova fotka
@jiri_m ten polystyren ti roztavi daj vatu
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 este aj mudra si :-) Ja som mal garaz a v nej taky poriadok ze som vedel presne kde co je aj po telefone ked si prisiel nieto pozicat a nebol som doma. Garaz uz neni a v novom patram ako Colombo a je tam poriadok. No postupne cas hladania ma skracujucu tendenciu.
Odpovedať
Nejake babovecky fajnove ste... mame naradovu budu s plechvou strechou a aj v tom najhorucejsom lete nemam pocit, ze by to bolo na okamzitu smrt, ked treba nieco odtial vyberat. Za tie roky tam urcite nikto neskolaboval ani vidly sa neohli od horucavy.
Odpovedať
@zita19 Máš saunu grátis!!!! :-D Je fakt že je tam teplejšie ale ak tam je ventilačka tak je to ok.. Ale tiež si myslím že sa vidly neohnú, len skôr vysušia :-D :-D
Odpovedať
A není už lepšie dať tam štyri hranoly 8x8cm a na to OSB dosku 13mm a potom plech?
Odpovedať
@michael0 a v zime sa mu bude rosit plech, a voda bude pekne do OSBdosky nasiakat... Este aj v lete nad ranom sa mu moze ten plech orosit...
Odpovedať
aha tak to ma nenapadlo.....
Odpovedať
Ja mám plech na streche záhradného domčeka , pod ňou paropriepustnu fóliu a pod ňou polystyrén mám to tak už 2 roky a žiaden problém.
Odpovedať
Stačilo by to takto?
Odpovedať
Kde ste odborníci, nikto neodpíše.......
Odpovedať
@michael0 Nie som odborník, porovnám to len s mojou strechou. Pomúrnice 10x10 by boli ešte akceptovateľné. ale lepšie je dať hrubšie, ja mám 15x15. Ale tie krokvy sa mi zdajú tenké. Na to keď ti nasneží, tak to bude poriadna váha a 4 šesť centimetrové krokvy to nemusia udržať. Skús sa postaviť na dva tie tvoje hranoly 38x58 - však sa to pod tebou zlomí. Radšej tieto veci predimenzuj, než riskovať problémy v budúcnosti. Neviem presne, aké krokvy dávali mne, ale v projekte je 100x160 mm. Podľa obrázkov je to trochu tenšia doska, tipujem tak na 60x150 mm. A to nemám oveľa väčší prístrešok ako ty. Ja by som určite dať aspoň tú hrúbku 6 cm. Ale tu ti to nikto zaručene nepovie, koľko treba minimálne.
Odpovedať
Nepíšeš, kde to máš postavené, ale ak zoberiem sneh 1kN/m2 tak ti vychádzajú 50/100 po 800 minimálne krokvy. Ale môže to byť aj viac, rozhodujúci tu je sneh...
Odpovedať
OK díky tak dám volačo hrubšie , musím pozrieť aký rozmer je dostupný a dám ich tam 8kusov.
Odpovedať
@michael0 ako daleko budu tie dva hranoly 10x10 od seba? Dva metre?
Odpovedať
ano
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?