Lepenka na strechu záhradného domčeka

Ahojte, poprosim Vas o radu aku lepenku mam dat na strechu zahradneho domceka. Strecha bude mat sklon len cca 3-4°. Pripadne aku inu krytinu pouzit na tak maly sklon. Fatrafol tam davat nechcem. Strechu by som robil asi na takyto sposob:
Odpovedať
Profilova fotka
@sopeto Lepenka celkom nie je vhodna ako vrchna vrstva.. Skor nieco ako "Kanadsky sindel" alebo plech...
Odpovedať
Lepenka a na to kanadský šindeľ. Najlepšie montovať v lete aby sa to zlialo do celku...
Odpovedať
@sopeto lepenka myslis ako ten tenky papier? To urcite nie. Kanadsky sindel pri takom malom sklone tiez nie. Ja som na strechu zahradneho domceka celoplosne nalepil asfaltovy pas mineralnym posypom.
Odpovedať
@gashtaan zle som sa vyjadril - nie lepenku ako ten tenky papier ale celoplosne nalepit asfaltove pasy. a pripadne este na to sindel len z estetickeho hladiska, kedze na tak maly sklon nemoze ist. ci by tam nerobil dobrotu ten sindel?
Odpovedať
@gashtaan Prečo nie kanadský šindel? Práveže na takéto strechy je ideálny. @sopeto Ja som dával ten kanadský šindel na prístrešok na auto a pod neho poistnú hydroizoláciu - tú asfaltovú lepenku.
Odpovedať
@chrobak7 presne takto by som to chcel spravit aj s oplechovanim na kraje. aj si to lepil alebo len prichytaval klincami?
Odpovedať
@sopeto Pekne klincami - tými s tou veľkou hlavičkou. Lepil som len kraje šindla o plechy - vidno to na druhej fotke.
Odpovedať
@chrobak7 kanadsky sindel je vsetko len nie idealny na takuto strechu, pretoze funguje ako ma az pri sklone strechy 15 stupnov a viac.
Odpovedať
toto práve riešim aj ja: väčší prístrešok: 7,5x4,5m je rozloha strechy (krytiny) a najradšej by som tam dal skridloplech, len sklon mi vychádza cca 3-5stupňov, bohužiaľ ten sklon sa veľmi zväčšovať nedá, resp. nerád by som ho zväčšoval...myslíte, že by som tam mohol dať aj ten plech? (ale ten je tiež od cca 8-15st. sklonu..díky
Odpovedať
@andy758 pri plechu su kriticke tie spoje "proti vode", vies zohnat dostatocne dlhe pasy aby si sa im vyhol?
Odpovedať
@gashtaan Overoval som si to a máš pravdu. Bezpečný sklon pre kanadské šindle je 18°. Šindle sa dajú ale použiť na strechy od 10° do 85°, pričom pre sklon menší, ako tých bezpečnostných 18° výrobcovia doporučujú šindle ukladať, resp. lepiť na poistnú hydroizoláciu - natavený asfaltový pás. @andy758 Ja to mám len prístrešok, mne aj keby podfúklo vodu, nič sa nestane. U teba by to mohol byť problém, ak to chceš použiť na strechu uzatvorenej budovy - tam by podtečená voda mohla vadiť. Vedľa prístreška mám garáž, tam mám strechu z natavenej fólie Fatrafol. Realizácia je taká, ako pre ploché strechy. Nechceš tam predsa len dať ten Fatrafol?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 to je sice pekne, ale v tom pripade je hlavna hydroizolacia ten nataveny asfaltovy pas, tie sindle su len taka dekoracia :)
Odpovedať
@gashtaan @chrobak7 tak teraz co, mozem tam dat ten asfaltovy pas a sindle len ako dekoraciu pri sklone 3° alebo tam dat nieco ine? ak hej tak poradte co ine.(fatrafol velmi nie, pretoze budem musiet zohnat niekoho, kto mi to urobi a predsa je to len zahradny domcek)
Odpovedať
@sopeto ako som ti uz som ti pisal, daj tam asfaltove pasy a hotovo... to si urobis aj sam, vraj sa to da lepit aj bez natavovania.
Odpovedať
@gashtaan také dĺžky veľm nie..nakoniec som sa rozhodol pre asfaltové pásy, lebo ten môj sklon je vlastne už plochá strecha 3st. akurát vyznať sa v tých pásoch je tiež celkom oriešok, nakoniec som sa rozhodol pre ELASTODEK 40 Special Dekor červený, ale len v jednej vrstve..nataviť celoplošne a spoje tiež nataviť..skladba by bola krokvy-osb18mm-asfalt.penetrák-asftalt.pás Pokukoval som aj po samolepiacich, nemusím riešiť požič. horáka..ale pre ten môj sklon to moc nie je..ešte riešim či nebude tá osbcka tenká, t.z. aby to vydržalo na presahoch aj chôdzu...rozteč medzi krokvami bude cca 80-90cm.. a ešte detaily ukončení po okrajoch mi nie sú úplne jasné, tým že tam bude len jedna vrstva pásu a žiadne latovanie.. idem skôr po cene lebo je to len prístrešok na drevo a rozloha strechy je 34m2 tak sa to celkom naráta ked OSB+krytina(pásy) čo vy na to páni? a ako si sa nakoniec rozhodol ty sopeto ?
Odpovedať
@andy758 ja som daval pasy KVK nejake PARAELAST so sivym posypom. Nemyslel som samolepiace, myslel som lepit to za studena niecim ako DenBit BOND. Ja som robil zaklop s dvoch vrstiev 8mm OSB, roztec medzi krokvami mam 62.5cm. http://www.modrastrecha.sk/blog/gasht...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?