Oplechovanie Atiky - Spôsob realizácie

Dobrý deň, chce sa tu opytat Vás všetkých, či ste sa už stretli s takouto realizaciou oplechovania atiky ?? Pozri fotky 1. Plechy sú v kuse asi cca(4m) prichytene srobmi o atiku na viacerých miestach. 2. Spoje boli riešené že sa plechy prekrývajú, prichytene srobami, a zasilikonovane. - po väčších dažďoch mohla stena pod spojom týchto plechov. Volal som už firmu že takéto riešenie nieje vôbec kóšer a musia spraviť oplechovanie úplne nanovo. Mne sa nezdá ze plechy sú toľko krát "prederavene " skutkami. Aj keď je tam gumena podlozka( plech je tam prehnuty a určite tam bude stáť voda = premokanie = hnitie atiky) Poprosím o postrehy všetkých Vás. Ďakujem Vám veľmi pekne
Odpovedať
je to samozrejme odjebane, ale zas tolko vody sa na tych atikach aj tak neudrzi
Odpovedať
@hammetko dnešní klampiari už neviedia falcovať?
Odpovedať
@danielvalentin ja tiež nechápem. Som lekár a nevyznám sa do stavebníctva, ale keď som videl ako to je dokončené tak sa mi tiež niečo nezdalo. Ale hlavne ma štve ze sú tie plechy poprichytane toľkými srobikmy. Každý srobik = miesto kde môže zatekat. Co si myslite Vy ?
Odpovedať
@hammetko Pozrite sa na to z lepsej stranky. Kazda netesnost zlepsuje podmienky pre vysusenie/odparenie pripadneho zatecenia.
Odpovedať
@kejsix cez tie male otvory to určite nevyschne. @hammetko ak ste ešte nezaplatil za strechu a mate pocit, že by sa tam mohlo vyskytnúť ešte viacej problémov, oplatilo by sa vám zavolať niekoho na kontrolu strechy. Skúste pozrieť napr. videá na YouTube od "Roman Kucera" a skúste si podľa toho tu strechu aspoň vizuálne pozrieť. Napr. Ta antika vyzerá, že nemá žiaden spad.
Odpovedať
@hammetko oplechovanie je dosrane, daj to cele prerobit. tie ciary podla ktorych vrtali skrutky su ryhy, alebo fixka? @kejsix po zateceni to urcite nevyschne a tkovie cim zatmelili prechody medzi jednotlivymi platmi plechu.
Odpovedať
@rapidek pokus o odľahčenie
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidek takže neviete, ale á priori je to zlé. Chcel by som vidieť prácu po Vás, stačí foto.
Odpovedať
Profilova fotka
@danielvalentin to je poplastovaný plech, letovať sa nedá, mohol by tam byť stojatý falc, ale na koncoch by boli dierky väčšie ako teraz. Tiež neverím silikónu ale to sú tak malé plochy, že tam stena nezatečie.
Odpovedať
Profilova fotka
@hammetko budte bez obáv , je to minimálne štanardná úroveň. Chcete nové plechy(zbytočne) a nevadí Vám predraženie izolácie spádovými klinmi. Fólii nevadí, že je vodorovne a voda sa vždy odparí.
Odpovedať
@hammetko Mne to nepríde až také extrémne, tie šroby do atiky sú OK. Stále máme k dispozícii bitumenový tmel, ktorý prípadný problém vyrieši. Skôr som prekvapený spôsobu nadpájania plechov. Plech na plech pricapiť mi príde fušerina. A pritom stačilo urobiť jednoduchý falc a uzavrieť. Neviem, čo je teraz štandard, ale takto regulérny klampiar takto plechy určite nespája. Kotvenie šrobmi je v poriadku, inak to pri poplastovanom plechu ani nejde. Nedá sa letovať. Keby hej, ako pri pozinku, tak kotvy sú síce prevrtané cez plech, ale zvrchu zaletované do hermetického spoja. Tento poplastovaný sa musí iba šrobovať na vruty s gumičkami.
Odpovedať
@zicher dobrý deň. Bohužiaľ to nieje poplastovany plech 😞
Odpovedať
Článok sa načítava...
@hammetko mali ste dat viplanylovy plech, fóliu navariť až na neho a bol by pokoj
Odpovedať
Nic tomu nechyba nebud v strese. Tie skrutky s tesnenim ti lepsie tesnia ako falce v spojoch plechov. Tie linky si strelili s sprngatkom aby boli sroby v linii?
Odpovedať
@jan45 no ked sa niekto vytesuje z kazdej diery na streche, tak kto som ja aby som ho zahriakol. ja som sa tomu vyvaroval.
Odpovedať
Neexistujú nejaké technické normy , kde je napísané ako môže byť zrealizované oplechovanie atiky ?
Odpovedať
@rmcf ako vravím, ja som doktor a veril som strecharskej firme že vie co robí 😞
Odpovedať
@rkorba mate skúsenosti s takou realizaciou?
Odpovedať
@hammetko Tu si všetci tykáme 🙂 Použili vhodné šróby čo sa používajú na trapézové a iné strechy vid môj šrób na trapézovom plechu strechy. A ja tam tých šróbov mám stovky pri malom sklone (7°) a nezateká ani jeden. Ako vidíš tie oplechovania sa robia viacerými spôsobmi akurát ten tvoj ťa neuspokojil 😎
Odpovedať
@hammetko to su take veci ktore treba prebrat vopred, hlavne ked je to pre seba. Udivuje ma u vzdelanych ludi ze na to hadzu bobek a potom sa cuduju. Montazi atiky je strasne vela druhov. Tvoja nie je najkrajsia ale robia sa. Osobne mam osb v sklone na konci a v rohu vyplanilovy plech a folia natiahnuta na komplet. Mne sa zdal tento sposob najlepsi. Ked mas obavy ze ti cez skrutky zatecie, co casom moze kedze guma strati svoju pruznost a moze vplyvom uv praskat a tak sa vytvorit skara tak si obtiahni skrutky s gumou tmelom nato vhodnym. Budes kludne spavat. Niekto tu postol atiku z plechu bez skrutiek, je to pekna praca ale ten system je pracnejsi a drahsi. Nad garazom na atike budem mat plot, pravdepodobne pojdem rovnakym sposobom ako mas na dome, pride mi to jednoduche. Nebojim sa toho. Odporucam dalej pokracovat v dozorovani svojej stavby so zaujmom vopred, lebo tie najdolezitejsie veci este pridu.
Odpovedať
@hammetko všetci že ako to je v pohode, áno na určitý čas. Takto sa už atika nerieši, časom tesnenie stratí účinnosť a budú aj OSB hnyť keď tam bude zatekať. Takéto strechy treba poplastovaným a zabaliť celú atiku, alebo keď už takéto oplechovanie tak na prípony, a nie milión šróbov, milión potencionálnych adeptov kade môže časom zatekať.
Odpovedať
@jozefsv Mohol by si prosim dat nejake fotky, ako to mas spravene ty (v rohu vyplanilovy plech a folia natiahnuta na komplet)? V blizkej dobe budem riesit strechu a chcel by som mat predstavu, ako to ma byt spravene poriadne.
Odpovedať
@maros1977 tu sú fotky aj popis ako to vyzerá s poplastovaným plechom - fólia ide úplne na kraj https://inardex.sk/strecha-nasho-domu/
Odpovedať
Naše realizácie. Vždy sa snažíme atiku riešiť viplanylom. Víde to aj finančne menej a je to na istotu
Odpovedať
Ďakujem všetkým za názory. Firma prisla, a priznala že toto riešenie nieje dobre a v rámci záruky zhodiť plechy a dajú nové plechy so systémovým prichytenim, a spoje plechov budú falcovane. Takže verím za pár dní keď prídu, pôjde všetko ok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?