V akom poradi riesit oplechovanie atiky a zateplenie?

Ahojte, Potreboval by som poradit ako poriesit detail zateplenia fasady a okapoveho plechu na atike. Akosi sa nevie zhodnut strecharska firma s firmou co bude riesit zateplenie. Strechari mi odporucaju riesit okapove plechy az po zatepleni tj. Strechu by spravili v 3 krokoch: 1. Urobit tepelnu izolaciu a hydroizolaciu celej strechy okrem okapovych plechov na atike. Hydroizolacia by bola len spustena cez OSB dosku a uchytena z dolnej strany 2. Spravit zateplenie fasady (vratane omietky) a preklebrovat zateplenie so sietkou aj s castou OSB dosky z hornej strany 3. Ukotvit okapove plechy a podtmelit ich pri stiku s preklebrovanou OSB doskou Firma co mi bude robit fasadu na dome, odporuca troska jednoduchsi postup ale pre nich komplikovanejsi: 1. Spravit hydroizolaciu strechy vratane okapovych plechov s tym ze OSB doska by mala byt o cca 2cm kratsia 2. Zateplot fasadu a na polystyrene urobit zub ktory by sa dorazil k oplechovaniu a tym zubom by prekryl aj OSB dosku. Fasada by dosla az k plechu. V obydvoch sposoboch vidim nejake vyhody, ale zaujimal by ma Vas nazor co je lepsie riesenie. A ako ste to robili vy. Dakujem
Odpovedať
- nedávaj drevo (OSB) pod oplechovanie - Nech ti urobia strechu aj s atikou ako by sa fasáda nezateplovala a na oplechovaní nech urobia záveternú lištu, aby z atiky nestekala voda na fasádu - rovno zo záveternej lišty nech urobia okapový nos kolmo dolu trochu dlhší a len asi 20mm pred nezateplenú stenu - keď budeš zateplovať steny, tak skonči zateplenie asi 50mm pod okapový nos a zateplenie zošikmi aspoň na 30°k horizontále. - vrch omietnutého zateplenia oplechuj samostatným plechom v tvare cca "Z" tak, že hornú časť podvlečieš pod okapový nos oplechovania atiky a dolný nos predsadíš podľa normy t.j. min. 30 mm pred zasietkovanú a omietnutú zateplenú fasádu. Toto oplechovanie treba kotviť hore do muriva atiky a dolu do priponiek alebo pripojovacieho plechu riadne zakotveného do omietnutého a zasieťkovaného polystyrénu vrutmi do polystyrénu.
Odpovedať
@nitramsk jednoznačne sa prikláňam k variante fasadarov zrobit komplet strechu aj s oplechovanim aj s tou kratšou OSB doskou a fasádu dorazia po plech . Sám realizujem rovné strechy a toto je bežná prax.
Odpovedať
@nitramsk presne ako hovorí Lukáš. My to robíme tak že urobí sa atika , aby sa mohlo zatepľovať. Či sa bude PVC robiť súčasne zo zateplením,alebo až po konečnom zateplení je na nich ako im pasuje čas. Ale jednoznačne musia byť OSB a plechy ...inak nenalepim ani jeden kus.
Odpovedať
Dakujem Vam za pomoc v rozhodovani. Este som niekde na nete videl ze sa dava na osb dosku pod plechy aj sklotextilna sietka aby pretrcala na vonkajsiu stranu, ktora sa nasledne preklebruje na polystyrene. Ma nieco taketo zmysel alebo to nechat bez toho a za sietkovat len polystyren az k plechu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?