Mokra vata v podkrovy

Dnes som si vsimol ze asi na 6m2 mam mokru vatu na stropnej izolacii. Mokre flaky vidno aj na paropriepustnej folii co je pod krytinou.Taktiez su mokre aj dosky ktore su nad vatou. Izolaciu mam 25cm a rozdiel medzi vonkajsou teplotou a teplotou v podkrovy su 3ºC. Vata je mokra len na povrchu. Na mieste pod stresnym vylezom je to najviac viditelne. Dokonca aj hreda je mokra. Prave tadial vedie odsavanie z WC. Moze tadial unikat teplo a nasledne sa robi kondenz? Jedna sa o novostavbu a vnutorna teplota je nastavena na 19ºC. Este podotknem ze dosky, ktore sa davali na strop boli dost surove a bolo to asi v oktobri. Vtedy som este vetral strechu ale uz dobre 2 mesiace nie.
Odpovedať
Profilova fotka
V prvom rade uved s ako krytinou mas zakryte. Mozes mat niekde dieru pri vyleze, zle zavrete okno na vyleze.Ventilacka moze robit kondenz mala by byt montovana opecneako zvodova rura, aby voda tiekla po nej dolu. Ak sa snech topi okolo ventilacky a je ventilacka nad oknom blizko tecie to okno a dolu. Uved krytinu poradim ti. Som klampiar.
Odpovedať
Krytina je euronit. Podla vsetkeho co som zistoval bude problem asi v tom, ze sme prave dokoncili omietky a pri odparovani sa to dostalo cez podkrovne schody pod strechu a zastavovalo sa to na folii pod strechou kedze boli teraz dost velke mrazy. Je to mokre iba v okoli tych schodov do podkrovia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?