Lepené hranoly -skúsenosti

Dobrý deň , chcem sa spýtať či tu má niekto skúsenosti s lepenými hranolmi BSH? Idem robiť prístrešok na 2 autá a v roku budú stĺpy a sedlová strecha , na jednej strane budú stĺpy 3 jeden ešte v strede ale na druhej kôli lepšiemu parkovaniu tam chcem dať iba 2 stĺpy na rohy . Medzi stlpami bude 5M a chcel by som tam použiť lepený hranol len neviem aký rozmer či by mi stačil 20cm šírka a 24cm výška . na tom bude založená jedna strana krokiev. ak by mal niekto skúsenosti bol by som rád. Viem statik by poradil ale nechcem tam behať s každou blbosťou. Ešte som uvažoval zvariť aj dva U profily a na to ešte pomurnicu 20x20cm a o to pripevniť krokvy. ďakujem.
Odpovedať
Keď je to podĺa teba blbosť tak načo sa na to pýtaš???To kto si má z prsta vycucať?Daj si tam 5x4 strešnú latu.To musí preniesť.
Odpovedať
@rudy5 tu ma pouzite 170 x 300 https://www.modrastrecha.sk/blog/petu...
Odpovedať
@jozomrkva111 ked nepíšeš k veci nepíš alebo ked nemáš skúsenosť ok?
Odpovedať
@mr79 Dík za inšpiráciu
Odpovedať
Profilova fotka
@rudy5 len sa nehanbi a chod za statikom, tym ze si tu nechas poradit a potom to mozno nevydrzi nic nevyriesis.
Odpovedať
Profilova fotka
@rudy5 nepises aka je sirka pristresku a sklon strechy. na 2 auta tipujem 6 metrov, to znamena krokva o dlzke 3,5m to pri betonovej krytine znamena vahu okolo 1tony na tie dva stlpiky, pripocitajme k tomu 20cm snehu na tu plochu polovice strechy t.j.dalsich 500 kg. NEBLAZNI. ta pomurnica to neudrzi a povedal by som ze bez pasikov to neodnesu ani stlpiky...
Odpovedať
stlpy budú 35x35cm v rohoch, sklon strechy 27° o stlpy sa nebojím mám dalšie dve stavby kde sú stĺpy 25x25 len sú tri a žiadny problém 12 roxor vnútri a poviazaný , bud tam dám lepený hranol alebo železo , videl som takto veľa prístreškov kde bol obyčajný hranol 15x15cm a držalo to len to bolo dosť prehnuté čomu by som sa chcel vyhnúť , dľžka 5M zase neni tak vela, Preto že či nemá niekto real skúsenosť s tým BSH lepeným hranolom ten by mal vydržať podstatne viac alebo potom to železo , ešte som rozmýšlal že dám U profil 200mm na ležato iba po stĺpy a na to ešte 20x20cm pomurnicu s presahom cez stĺpy ešte . .
Odpovedať
prístrešok bude 5x5.5M rohy stĺpov a ten preklad chcem na tu vzdialenosť 5M medzi stĺpmi
Odpovedať
asi chceš ,aby to padlo niekedy na hlavu to treba odborne riešiť
Odpovedať
Profilova fotka
@rudy5 to sa robí tak, spočíta sa hmotnosť (váha) škridly, delí sa dvomi, spočíta sa hmotnosť snehu (70 kg/ m2) a delí dvomi, spočíta, sú aj ďaľšie zaťaženia, ale tie sú zanedbateľné. Spočíta sa to a z toho sa zoberú cca 2/3, takou hmotnosťou sa zaťaží hranol podložený dvomi tehlami. Ak sa neprehne, stačí. Ak sa prehne, zvolí sa iný hranol a pokus sa opakuje. Ale jednoduchšie je asi dať to statikovi alebo aspoň konštruktérovi.
Odpovedať
@vrajmantak riešil som už 3 takéto stavby ale v strede bol pilier a neni najmenší problém , len som chcel vedieť či tu nemá niekto skúsenosť s tými hranolmi BSH ale už to mám poriešené
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?