Fukana izolacia strechy celulozou

Ahojte, ake mate skusenosti s izolaciou strechy celulozou? Klady/zapory? Mame v projekte, rozhodujeme ci ano alebo nie.. Viete pripadne poradit firmu - Trenciansky/Zilinsky kraj, s ktorou mate skusenost? Dakujem moc!
Odpovedať
1
2
@keylla My mame strop izolovany fukanou izolaciou Climatizer Plus, mozem len odporucit, osetrene vsetky miesta, ziadne medzery, uz som tu o tom niekolko krat pisal. Nejkake foto v blogu. Robila nam to ZA firma http://www.vuno.sk/ Skusenosti super.
Odpovedať
@keylla neviem ci je to nahoda, ale dva domy vedla seba, jeden mineralna vata, druhy fukana celuloza a ten s fukanou celulozou neriesi problem s kunami (niekedy tak kuna zavita, ale ziadne skody neurobi), ten druhy ma izolaciu na franforce.
Odpovedať
@stowasser Nie, to nie je nahoda, hlodavce oblubuju mineralnu vatu. Firma co mi stavala dom robi aj striekanu pur penu a hovorili, ze uz rekonstruovali par striech, kde hlodavce doslova odniesli komplet celu izolaciu z mineralnej vaty niekam do neznama. Chvalili teda, ze nedavam mineralnu vatu ale uz (logicky) menej to, ze davam celulozu namiesto ich peny avsak pri porovnani ceny celuloza vs. pena dalej nenamietali :-).
Odpovedať
@danculd Napíš mi prosím rozdiel medzi celulózou a penou..Celulóza viem na akom základe je ale o akú penu sa jedná??? ;-)
Odpovedať
@keylla z fukanych je najlepsi Steicozell, ma rovnaku cenu ako celuloza, a o nieco lepsie vlastnosti, nie je to recyklat novinoveho papiera. Vuno hreus zilina. mam v strope, ziadne hlodavce, pomaha proti prehriavaniu, jedina nevyhoda je sadanie.
Odpovedať
@danculd ja som presne o tom pisal, celuloza nepovsimnuta, vata roztrhana na kusky
Odpovedať
@technik007 Robia s ICYNENE penou. Detaily si najdes na webe.
Odpovedať
@peto99 To by som az tak jednoznacne netvrdil. Steicozell je zase o nieco drahsia, takze si za tie mierne lepsie vlastnosti aj priplatis a ma jednu nevyhodu o ktorej vacsina mlci a to, ze vie pri pripadnom zateceni vytvorit efekt pieskovej duny, tzn. na povrchu sucha ale pod povrchom vlhka. Ale kazdopadne je to tiez vyborna izolacia.
Odpovedať
@danculd mne ponukali klimatizer a steicozell za rovnaku cenu 16 E za m2 za 35 cm hrubky. V principe su obe celuloza, vlastnosti su podobne, pre mna bol dolezity fazovy posun prestupu tepla, a steicozell aj trocha lepsie vyzera.
Odpovedať
@peto99 No vidis a ja som dostal za takmer rovnaku cenu 50cm Climatizeru. Steico bolo priblizne o 15% drahsie ale parametrovo iba o cca. 5% "lepsie", takze radsej vacsia hrubka "horsej" izolacie a som na tom lepsie ako ty pri 35cm. To ze lepsie vyzera mi je uplne ukradnute, ci sa chodis kochat nad izolaciou? :-) Ale jasne, obaja sme vybrali dobre. :-)
Odpovedať
@danculd Dík za info. 8-)
Odpovedať
Mne poslali pred 5timi rokmi zo žilinského climatizeru ponuku,vychádzalo to na cca 65e za 1m3.To bolo prakticky 3x drahšie ako minerálna vlna v balíkoch.Na svojej stránke mali aj zoznam stavieb,kde tie mleté letáky fúkali.Navštívil som niektoré..asi najvýstižnejšie to zhodnotila pani z 2podlaž.domu-kocka,postaveného v 80tych rokoch -"prvé roky to izolovalo,ale potom sa nám začal znova topiť na streche sneh,asi treba nafúkať ďalšiu vrstvu".Potom mi ešte jedna firma z juž. Slovenska poslala ponuku na rakúsku celulózu v prepočte za 35eur/m3. P.S...ja som kedysi kuny z podkrovia vyhnal a diery ktorými tam chodili zaslepil.Odvtedy mám od nich pokoj.
Odpovedať
Článok sa načítava...
mam nacenenu chytru penu 270mm na 24,6eura za meter stvorcovy. Tak mi to vyratal panko ze to odpoveda 40cm vaty . silno sa mi to paci lebo mam tam vselijake detaili v krove ktore by to pekne obalilo. Ale 40centi vaty kupim za polovicnu cenu takze asi z toho nic nebude .
Odpovedať
Profilova fotka
@keylla my mame fukanu celulozu Thermofloc, za cca2-2,5 hodiny 100m2 35cm vrstva, nijaka dalsia robota, vyhoda teraz v lete : dom nema sancu sa prehriat ....
Odpovedať
@kubanec83 Tak to ani omylom. Vobec neplati, ze 27cm peny = 40cm vaty. Aj pena a aj vata maju +- rovnaky tepelny odpor. Su to len typicke zvasty firiem, ktore potrebuju opticky znizit cenu peny pri porovnavani s inymi materialmi. Ludia, preboha, precitajte si technicke paramtere, ktore su volne dostupne na nete o kazdom materiali a pouzite sedliacky rozum. Neverte vsetkemu co niekto tresne. Odporucam clanok: http://stavba.tzb-info.cz/tepelne-izo...
Odpovedať
Zateplený dom sa v lete sa prehrieva hlavne oknami,orientovanými na J,JZ a Z.Poznajú to hlavne obyvatelia južných a západných bytov v obytných domoch.Preto tie okná treba tieniť markízami,príp.vonkajšími roletami.Vplyv tep.izolácie na strope domu sa prejaví hlavne v zime,pri väčších mrazoch.
Odpovedať
@kubanec83 by ma zaujimalo akou kalkulackou to panko ratal... pripadne s akou vatou to porovnaval? Ved to je do oci bijuca klamliva reklama zrela na nahlasenie na SOI.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@danculd len toľko k tomu že pena má lambda čo som čítal 0,022 a vata priemer 0.038 .
Odpovedať
@maci44 Ale ktora pena? Mozno tak icynene (ktora je brutalne draha) a aj to len v laboratoriu :-)
Odpovedať
asi áno veď papier znese :)
Odpovedať
a keď si už zareagoval nevedel by si má nasmerovat na dajaku firmu čo by mi spravila fukačku steicozell či tu celulozku? Diik za info vopred.
Odpovedať
Profilova fotka
@maci44 Steicozell pri Galante Jozef Molnár 0919277678
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@danculd kto ti robil tu izolaciu? dik
Odpovedať
@sysell VUNO Hreus.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Nejake dalsie realne skusenosti?
Odpovedať
@sucky1 s celulozou? mame nafukanu, preco? 🙂
Odpovedať
@sgi320 lebo rozmyslam ci si to dat a zhanam referencie. Aku mate vrstvu? Typ domu, pomaha to v lete?
Odpovedať
@sucky1 tuším 40cm, ale fúkalo sa viac, typ domu je bungalov, a pomáha to v každom ročnom období 😉
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam nafukane uz 8rokov a izoluje celululoza stale rovnako dobre, dom kocka a musel som dat odvetravacie mriezky
Odpovedať
@palmen kde ste dali tie mriezky?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?