Izolacia sikmej strechy, vata medzi krovky a folia

Profilova fotka
dobry, poprosim o radu. v dome byvame uz dva roky, bungalov s sikmou neobyvanou povalou. povalu pouzivame ako sklad. skridla Bramac, folia Bramac Ale v lete je tam strasne teplo a v zime strasne zima. tak ideme to zaizolovat vatou 20cm knauf classic ecose. medzi krokvy. najprv ze foliu nedame zo spodu, ale asi to neni dobre nechat vatu otvorenu a budeme tam skladovat veci a chodit. otazka: davat teda foliu pod vatu? ako ano tak aku? dakujem krasne.
Odpovedať
Zdravim...neporadim no aj my mame tiez ten problem....u nas nedali foliu, iba skridle nove...musime to dorobit....mozem sa opytat kolko vas ta vata vysla?...kolko stvorcov ?...aby sme boli v obraze...dakujem...
Odpovedať
@sendy182 poslala som SS
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu polozte si inu otazku ...aky bude zdroj tepla/chladu na povale ze cakate od toho ze tam nebude v zime zima..izolacia nema vsebe ziadnu skrytu energiu ktora by dodavala v zime teplo do podkrovia jedine sa vam tam dlhsie udrzi to co vam odide cez strop a to len vtedy ak ho nemate dostatocne izolovany,, toto by som neriesil
Odpovedať
Profilova fotka
@sendy182 @jblaze mame to spolu 300m2 vaty, 1000 euro. plus robota. folie som pozeral okolo 0.7 euro/m2 strop nie je zle izolovany 15 + 35 cm vaty s medzerou, dosky zaklop. ocakavam ze to bude citit aj v dole, dom udrzi dlhsie chlad v lete a opacne v zime.
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu foliu by som dal naisto kedže tu vatu dychat pri každej navšteve povaly nie je "buhvíco" a aku to už je len otazka vašich financi. ak to je je iba ako sklad stačia "neznačkove" lacnejšie :)
Odpovedať
@silviu paropriepustnú
Odpovedať
@silviu vsetci mame v podkrovi horuco alebo tam mrzne, lebo na to vzduchova medzera je, aby sa odvetravala izolacia stropu a dreveny krov. Ak hore neplanujes byvat, je zateplenie pod sindlom uplne mimo. Proti prestupu chladu a tepla treba pridat na izolacii stropu, alebo pouzit kvalitnejsiu - teda hustejsiu izolaciu.
Odpovedať
mraz posobi preventivne proti skodcom
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr technik knauf mi odporucal paronepriepustnu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr parozábranovú fóliu Homeseal LDS 40
Odpovedať
@silviu ked mas dobre zatepleny strop a nasledne na povale nemas nejaky zdroj kurenia, tak ako dosiahnes, aby na povale nemrzlo? Povalu budu ohrievat len tepelne straty z interieru cez strop....a to nebude velky vykon. Preto to nema zmysel.
Odpovedať
@silviu Parozábranu máte na vnútornej strane stropu. Všetko smerom von musí byť difúzne otvorené. Základné pravidlo. Na povale bude v zime mrznúť. Ak sa cez nejakú netesnosť dostane na povalu para, druhá parozábrana ju nepustí ďalej a môže prísť k rosnému bodu. Z tohto dôvodu akákoľvek fólia chrániaca izoláciu pred prachom resp. chrániaca veci na povale pred vláknami z vlny, musí byť paropriepustná.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@janvirostko nemusi tam byt taka ista teplota ako dole v obytnej casti. Len ak je vonku --10 tak povala nech ma 0 a v lete ak tam teraz mame 50 tak nech to ostane na 30. A dufam ze to bude mat aj dopad na obytnu cast nejaky stupen. V lete sa to nevyhreje tak rychlo. Svagor ma presne bungalov ako my ale podkrovie obyvane. A je citit rozdiel hlavne v lete ked ma chladnejsie. Len ci tam netreba nejake okno na vetranie @blacksr suhlas
Odpovedať
Mna by zaujimalo, ako velmi sa prehrieva interier, a ci sa to nedeje aj inak, ako stropom. Na to, aby to malo dopad na klimu v dome, treba kupenu vatu POLOZIT na existujucu alebo pouzit fukanu izolaciu ci dosky nobasilu. Kontaktne zateplenie pod sindlom vzdy prinasa riziko kondenzu a vlhnutia, preto je riesenie s odvetranym stropom idealne. Vidiet casto nezmysly ako podkrovne bungalovy.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 tak na 26 - 27 stupnov. Fakt neviem ci to urobit. Mury so 30 ytong a 20 eps
Odpovedať
@silviu to je v SC v lete normalne, ja mam v bytovke 31 na prvom poschodi (nado mnou este 2 byty), a v dome od 26 chladim klimou. Sused ma v dome v horucavach menej? Ale pocit dusna moze robit vysoka vlhkost, a na vlhkost vata pod sindlom nezabera, jedine klima.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?