Tepelná izolácia strechy?

Profilova fotka
Chcem sa Vás opýtať:Projektant nám navrhol tepelnú izoláciu plochej strechy sklenenou vlnou hr. 2x160... Nieje to veľa tých 320mm alebo ako to mám chápať? :-) Nebolo by vhodnejšie tam dať niečo iné ako tú sklenenú vlnu?
Odpovedať
32 cm je skor malo, ako vela. My mame 40, niekto ma aj 60... Este si to premyslite ;-)
Odpovedať
32cm izolacie v streche je v dnesnej dobe uz podpriemerna hodnota. My mame naprojektovane 45cm.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ je to 2 x 160 mm s tým, že sú tam vzduchové medzery, prípadne aj nejaká kvalitná odrazná fólia (ako napríklad dape ABA) plniaca nielen funkciu parozábrany, ale aj nahrádzajúca ďalšie centimetríky izolácie, a medzi ňou a sadrokartónom zase vzduchová medzera.... - tak je to ešte ako tak na hrane. Za komančov sa toto podceňovalo a pobyt v izbách pod strechou bol utrpením. Takže len pekne počúvni projektanta a ešte sa ho skôr spýtaj, či nedal málo... A najmä bacha na ODVETRANIE. 8-)
Odpovedať
S ohladom na Vas komentar v profile to vyzera, ze idete rekonstruovat. Ak by ste stavali novy, tak je tych 38-40cm uz dokonca minimum, pri rekonstrukcii su ine normy. Avsak, tepelno-izolacne vlastnosti objektu musia byt v prvom rade vyvazene s ohladom na planovanu kategoriu domu. Takze je mozne, ze tych 32cm bude akurat, vsetko zalezi aj od toho, ake ostatne parametre budete mat (ake okna, ake zateplenie murov, ake zateplenie sokla a podlahy, ...), nema prilis zmysel jednu z poloziek prehnat. Skoda ze ste to otvorila ako otazku, cize kazdy moze dat len jedinu odpoved. Co sa tyka materialu. U vsetkych vln ci vat hrozi, ze ak sa odflakne realizacia, tak moze mat zateplenie vela poruch. Vsetky maju totiz podobne vlastnosti a teda z tejto kategorie je najvhodnejsie vyberat podla ceny, cize sa ekonomicky viac oplati dat napriklad 40cm najlacnejsej sklennej ci kamennej vaty, ako 38cm drahsej lepsej sklennej ci kamennej. Plocha strecha sa vsak da izolovat rozne, napriklad ak bude finalny strop dreveny, tak medzi krokvy vlna a nad krokvy uz potom polystyren, pomocou ktoreho sa vyrobi aj spad koli odtoku vody (spominate totiz plochu strechu). Su potom este rozne moznosti PUR izolacii, maju niektore svoje klady, avsak ekonomika nepusti, vychadzaju aj 2x drahsie.
Odpovedať
Dobre navrhnut a urobit plast strechy je alchymia. Tam ide aj o prestup vodnych par cez tu konstrukciu. Vetranie. Tam by som velmi neexperimentoval na vlastnu past. Tiez viac tepelnej izolacie moze zase stazit prestup vodnej pary a nakoniec ta izolacia bude vlhka a teda ajtak nefunkcna :) No proste cim viac nerovna sa automaticky lepsie.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Suhlasim s komentarom vyssie. Treba skusit pozriet aj tu nadkrokvovu izolaciu Therm. Je to ovela elegantnejsie riesenie, ktore navyse splna aj nizkoenergeticke normy na domy platne od roku 2020.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
áno suhlasim , Bramak Therm je super riešenie , kým nezistíš že m2 nestojí 12 Eur ako minerálna vlna pri tej hrúbke ale 56 eur . To drvivá vetšina ludi neakceptuje , maximálne pri priznaných krokvách v interiéri. Ale robili sme s tym a je to super riešenie , v Rakúsku 60% domov takto zatepluje strechu , žiadny tepelný most.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?