Dažďová voda zo strechy.

Dobrý deň otázka znie že či dažďová voda zo strechy neni kontaminovaná farbou ktorou je natretá a tak isto aj ríny. Mám betonovu škridlu Terran a nove riny KJG streknute praskovou farbou. Teraz som kupil nadobu do zeme kde budem zachytavat tuto vodu zo strechy. Pocul som ze takato voda moze obsahovat tazke kovy z tychto farieb a mozu byt z toho zdravotne problemi,ked snou polievate jedlu zahradu.
Odpovedať
teda ... ak mate obavu o toto, nechcem vediet aky tazky a narocny zivot mate :) ako, realne to je ...ale myslim, ze toto je to posledne co by vas asi malo trapit ...
Odpovedať
Vies o tom, ze tazke kovy sa uz do farieb nepouzivaju?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

Vies o tom, ze tazke kovy sa uz do farieb nepouzi…
@zita19 domaca namiesana mnamka, lebo domace receptury na mieru, vydrzia potom najdlhsie :)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od miro55555:

Dobrý deň otázka znie že či dažďová voda zo strec…
@miro55555 absolutne by som sa toho nebal. vsak nemas nejaku storocnu 5korunovu strechu.
Odpovedať
Stary dobry azbest :D
Odpovedať
Profilova fotka

Dobrý deň otázka znie že či dažďová voda zo strec…
@miro55555 mna by viac trapilo to aka cista je ta dazdova voda a nie To ze ti zbehne za par sekund po skridle a potom cez rynu do nadoby... Pridavanie olova do farieb je v EU zakazane cca 20 rokov (smernica 2003/53/EC, )
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od richard71:

@miro55555 mna by viac trapilo to aka cista je ta…
@richard71 Ano presne o tom olove mi spominal bratranec ze poznal rodinu co polievala takouto vodou jedlu zahradu neviem aku mali strechu a ani neviem cim natretu a mali zdravotne problemi a ze vraj aj rakovinu. Tak ja mam novu skridlu cca 4r aj riny pozink a praskovu farbou potiahnute. Kolega ma sindel a hovori ze v pohode. Ale dakujem za odpovede vsetkym.Uz som onieco mudrejsi.
Odpovedať

@richard71 Ano presne o tom olove mi spominal bra…
@miro55555 A co tak tie zdravotne problemy s tym vobec nesuviseli?
Odpovedať
všetka voda z pevných plôch , ktorá odteká do kanalizácie , by potom musela otráviť všetky potoky a rieky a to je tam zmes rôznych látok, prachu, peľu, olejov , plastov .... Ja mám zvod z plechovej strechy a starú 20 roč. rínu , do plastového suda, polievam s tým výhradne ku koreňom, zeleninu a kríky ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?