Odtok dazdovej vody z plochej strechy

Profilova fotka
Zdravim Vas. Chcel by som sa opytad ohladom odtoku, zlabu na dazdovu vodu z plochej strechy. Potreboval by som neake realne skusenosti a napady kam a ako vodu odviest a mam zaroven par otazok. Odtoky budu 2 a to presne ako vchadzame do domu teda z celnej strany takze by sme ich chceli schovat. Na fasade bude 25 grafit, samozrejme zatepleny strop a podobne vsetko ako ma byt. Ale ako odkvap? Spravi sa odtok, vyspaduje samozrejme strecha a potom odtok taham smerom von cez izolaciu stropnu a atiku von do vonkajsej izolacie a tam ja neviem 12 cm izolacia od domu cca 7-8 zlab a 5 izolacia zlab z vonka? Tepelne mosty, rosenie a podobne co som cital? treba sa toho bat? Nebude vadit ze tam bude izolacie menej? (fakt neviem preto sa pytam a uvazujem sedliackym rozumom) Ako jedna babka povedala ze to nevadi ale ta babka mi aj povedala ze mi staci 10 grafit na dom a dalsia povedala ze dat o 10 cm hrubsiu tvarnicu a neizolovat 😄. A ano viem ze strechar by to mal vediet ale moze mu to byt 12 co bude s mojou stenou a napodobne vsak ma asi rozumiete. A dakujem. Popripade ak mate fotky alebo album kludne sem alebo do ip.
Odpovedať
Profilova fotka
No z tvojho príspevku sa vyznať, ved to odved niekde na dvor a hotovo, splietas tu babky
Odpovedať
aku hrubku tvarnic sa chystas pouzit
Odpovedať
Profilova fotka
@bmolnar nechcel by som odtok vidiet preto neviem ako ho schovat aby dobre bolo Kurenco1 pojde asi 30ka
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas_varga ked si robil plochu strechu nedalo sa to pomocou uzolacie vyspadovat na bok akebo do zadu? Kam ju odviest? Vsakovacia jama, velky zasobnik, dazdova kanalizacia, volna travna plocha....
Odpovedať
@tomas_varga ja osobne by som ho neschovaval, lebo ked tade bude voda stekat budes pocut hluk a bude sa to prenasat po mure. Inak idealnejsie je to zasekat do muru a hrubsiu izolaciu ak to chces mat schovane.
Odpovedať
@tomas_varga cez tvarnicu na atike odtok,dostanes sa na stranu fasady. Ja mam 110mm klasika odpadovu ruru. V mieste kde ide popri mure rura to sprav tak aby sa rura nedotykala muru a neprenasala hluk ked bude prsat v noci. Daj styrodur,mozno lepsia varianta na utlmenie hluku by bola vata tenka. Potom rura a zvysok kolko vyjde hrubka izolacie. Dole zo zeme si sprav pre istotu kontrolnu sachtu. V tom mieste mas samozrejme tensiu izolaciu ale nic sa nedeje, okna su daleko horsie. Mozes prekryt rury ak ti na tom velmi zalezi lepsou izolaciou napr styrodurom alebo pir doskou.
Odpovedať
a daždova kanalizacia neni?
Odpovedať
Profilova fotka
pre info. strechu som este nerobil preto sa pytam ako to spravili iny aby som vedel do coho idem. bude odtok dazdovej vody cez zem a pozemok von do kanalu ktory je na to urceny takze preto by som ich nerad videl a teda cele by to bolo schovane. jozefsv: vdaka takuto neaku info som potreboval. aaa nie je lepsie zobrat ju viac von aby aj chlad z rury a podobne bol dalej a izolovany od fasady? ci ju je lepsie dat 10 cm od muru (eliminujem hluk) alebo radsej blizsie a z vonka viac izolacie? aa styro dam urcite kedze sa to bude musiet neako vyrezavat. a nahodou neake fotky z realizacie nemas? ako to mas odizolovane, tatrafol, klietka proti listiu a podobne? kludne do spravy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?